2023. április 24., hétfő

Kihullott, levágtuk, visszanőtt. (2022-2023) | videó

2021 decemberében mi is átestünk a Covid-fertőzésen, ennek következményeképpen 2022 tavaszára elég komolyan hullani kezdett a hajam, emiatt úgy döntöttem, levágjuk, ebben a videóban láthatjátok az eredményt. Azért (is) örökítettem meg, mert így valamivel kevésbé volt szomorú dolog megválni tőle. Aztán azt is megmutatom, mennyit nőtt egy év alatt, illetve elmesélem, hogy  miket tapasztaltam.

Fotókat & tartalomjegyzéket lejjebb találtok:

Tartalomjegyzék:
00:00 Intro
03:36 Ilyen volt korábban amikor jóval rövidebbre vágtuk (fotók)
06:46 Innen kezdődik a dolog érdemi része :D
16:41 Amik inspirációként szolgáltak
18:16 Ilyen lett 1.
18:58 Ilyen lett 2.
20:40 1 évvel később / tapasztalatok
23:30 Hullámosság az évek folyamán (fotók)
25:31 1 évvel később - ilyen lett
26:17 Így változott kb. hónapról hónapra (fotók)

***

Fotók:

Korábbi előtte/utána képek hasonló vágásokkor:


2018 - előtte
(Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben)


2018 - előtte


2018 - utána
(az ábrázatom nem volt a legelőnyösebb, csak itthoni fotónak indult :D de a lényeg látszik. Ennek a bejegyzésnek az alján írtam róla egy keveset.)

2020 - előtte & utána
Imádtam ezt a hajat anno, pedig nem valami különleges. Nagyon jót tett neki a vágás, sokkal dúsabbnak tűnt.

Ezek a képek szolgáltak inspirációként:

 Az akció menete :D

 

 A kiindulási alap - igaz itt nem látszik érdemben a hossza, de a videóban mutatom úgyis, kb. mell alá ért.

Ezt hihetetlenül aranyosnak találtam, utólag is, felkötve is nagyon tetszik, kiengedve is :)

Egyszerűen IMÁDTAM! <3 :) Egyszerű volt, könnyű, végül nem volt olyan kezelhetetlen, mint amilyennek gondoltam, ezután simán levágnám ilyen rövidre újra, vagy még rövidebbre, különösen a hátul felnyírt verzió érdekel nagyon - de egyelőre az itteni/ezelőtti alakom visszanyerésére koncentrálok, nem érzem úgy, hogy jelenleg jól állna ez a fazon. Bízok benne, hogy legkésőbb nyár végére/őszre összejön a dolog, eddig bőven úgy fest, de nem rohanok sehova. Érdekes, hogy az elmúlt kb. két év megpróbáltatásai mennyire megváltoztatták a testemhez való hozzáállásomat, pozitív értelemben szerencsére, sajnos volt honnan javítani a viszonyulásomon. Nem akarom hosszan részletezni most itt, mert minden előzményével és részletével együtt tényleg hosszadalmas, amúgy abszolút megérne egy külön bejegyzést vagy videót. Talán majd a gerincműtétes videóban kitérek rá, ha odaérek, vagy szentelek neki egy külön szekciót, nem tudom még, de a korábbiakat tekintve nem gondoltam, hogy valaha elérem ezt a pontot, ahol most tartok, bár még így is bőven van hova fejlődni. Mindenesetre a lényeg, hogy a nehézségek ellenére sikerült elérni azt az állapotot, hogy egészen komfortosan és békében érzem magam a testemben (minden hátrányosság és [valaha] vélt/valós előnytelenség ellenére is), ennek sajnos nagyon híján voltam - azt mondanám, hogy hosszú időn keresztül -, de visszatekintve inkább jobban megfelel a valóságnak, hogy egész életemben korábban, kisgyerekkoromtól kezdve, akármilyen szomorúan is hangzik.

 

1 évvel később - határozottan hiányzik vagy a korábbi jóval rövidebb, vagy jóval hosszabb megoldás. De legalább szintén könnyen kezelhető.

Ezeken a fotókon látszik, hogy hullámosodik:

2012 - még Kaposváron. Imádtam ezt a gatyót, egészen rongyosra hordtam, annak ellenére, hogy egy idő után már nagyon nagy volt rám :( Azóta sem találtam hasonlót ami ugyanennyire tetszene. Még írtam is róla, 11 éve, azért nem semmi :D

2014 - Itt már Sopronban. Micsoda idők voltak! Átfutottam a régebbi bejegyzéseket, egész komoly nosztalgia fogott el. Itt pár fotó, meg egy akkori Életjel bejegyzés, és egy Kincsvadászat/bolhapiac poszt. Nosztalgia. Tiszta, tiszta nosztalgia. :')


2018 - Ezeket a képeket ugyan fentebb láthattátok, de tök jó példa arra, ahogy anno kinézett a hajam, szerettem nagyon. Itt Budapesten voltunk, ekkor vettük meg a Nikon fényképezőgépünket <3 azóta is imádom, nagyon sokáig gondolkodtunk rajta, hogy mi legyen, mert nem kis tétel volt, de ha valamit, ezt nem bántam meg azóta sem, egyetlen egyszer sem. Utólag belegondolva, hogy az előző telefonomat (egy Huawei P10-es) azért vettük meg, hogy szuper fotókat tudjak készíteni, annak idején az sem volt olcsó, és mégis, mekkora minőségbeli különbség van a Nikon és a Huawei által készített fotók között... hát egy pénzkidobás volt a telefon, sokkal jobb döntés lett volna egy olcsóbb telefon, és előbb a kamera.
Azóta szegény Huawei tönkre is ment, az utolsó két évben már egyáltalán nem lehetett vele fényképezni, mert folyamatosan homályos képeket csinált, nem működött a mikrofon, csak kihangosítva, illetve 50%-os töltöttség alatt random kikapcsolgatott, ami azért elég kellemetlen, mivel 2017 tavaszán vettem, az említett hibák meg már 2019-ben jelentkeztek, Gábor nagy örömére 2022-ben cseréltem le végül, borzasztóan idegesítette, hogy egy ilyen megbízhatatlan készülékkel szenvedek :D És igaza volt amúgy, csak nehezen engedtem el a dolgot. Remélem, a Samsung, ami most van, tovább bírja majd. (Itt írtam az akkori dolgokról / a kameráról, ha olvasgatnátok.)

2018 szintén, Budapesten szintén, ám egy másik alkalommal :) Olyan jó visszaemlékezni erre a pár napra, életemben először jártam egyedül Budapesten egy céges rendezvény után, és kb. végigbóklásztam 3 napot, végigvlogoltam, különleges, szabad élmény volt.

2019 - Ez ugyan nem volt a videóban, de <3 Nagyon hiányzik ez az idő. (Videó & blogbejegyzés)

2020, Szentkirályszabadján (készült belőle videó és blogbejegyzés is egy rakás fotóval), nagyon szuper élmény volt! Egy Balatonozós nyaralós/kirándulós pár nap része volt, szintén végigvlogoltam, ám ez azóta nem került feltöltésre, lehetséges, hogy idővel majd "archív" címszóval sort kerítek rá. Mindenesetre nagyon szerettem a hajamat itt, és annyira passzolt a hangulathoz is :)

Így változott (szinte) hónapról hónapra:

2022.04.21 - Főképp ilyen kórházba járkálós fotók készültek, szóval amikor maszkot láttok, ez az oka.

2022.06.21 - A szokásos "liftes szelfi" a kedvenc hostelből, BP, ha jól emlékszem, itt mentem a gerincműtét részleteim megbeszélni.
IMÁDOM Gábort rajta :D
Ilyen szögegyenes volt végig a hajam, itt látszik, hogy hátratűrve azért kicsit furán áll, de lazán hagyva/felkötve jó volt.

2022.06.29 - Valamilyen videókezdeményből, ami végül nem készült el. Vékony hajpánt tartja így a hajam egyébként, szintén nagyon tetszik, bár van egy olyan benyomásom magamról ezekkel a hátrafésült hajakkal, főleg erős sminkben, mintha kevésbé lenne barátságos az összkép, ami tök fura - a hajvágós videóban is ez az érzésem, amíg vállig érő (vagy hosszabb) a hajam, és nincs rajtam smink, tök kis kedvesnek tűnök, amikor már egész rövid, és ki vagyok sminkelve, már-már agresszívnak, vagy nem is tudom :D Én látom csak így? Mit gondoltok? Ígérem, nem fogok megsértődni ha egyetértetek, tényleg jó lenne kívülről látni/hallani.

2022.07.17 - Közvetlenül a gerincműtét előtt... nagyon durva utólag visszanézni ezeket a fotókat. Mindenesetre nagyon jól tettem, hogy ilyen rövidre vágtam a hajam, el sem tudom képzelni, hogy hogyan tartottam volna legalább minimálisan igényes állapotban, ha megmaradt volna az eredeti hosszában...

2022.08.19 - Valahol lassan itt kezdett el furán kinézni a két első tincs, de pl. ezt az összképet szintén eléggé szerettem.

2022.11.22 - Fogorvosos wc szelfi nyilván, itt Gábort kísértem bátorításképpen (amúgy a DentalSopront ajánlom, bölcsességfoghoz Novák Péter dr. urat, töméshez Vörös Balázs dr urat, a szájhigiénikusuk is ügyes fogkő eltávolításban - most ezt minden reklám vagy egyéb nélkül, elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy ha bármi van, van kihez fordulni agyalás és extrém rettegés nélkül - oké, nem mondom, hogy rettegés nélkül, de azért hogy logikusan lehet tudni, hogy minden oké lesz, sokat dob, még ha érzelmi szempontból nem is sikerül meggyőzni magam róla :D)

A hajat tekintve szintén nagyon szerettem ezt a hosszt is, itt már lassan eléri a vállamat, mínusz az első tincsek, de teljesen jó így. Itt sajnálom, hogy nem hullámosabb, nagyon frankó lenne úgy.

2022.11.27 - A Halloween/Shein 1. bevásárlós videók valamelyikéből. Igaz itt is felülről fotóztam,í gy nem látszik korrekten a hossza, de itt valahol nagyot nőtt augusztus és november között :)

2023.03.15 - A Szombathelyen található Kámoni Arborétumot néztük meg itt (videó szintén a jövőben majd). Itt már majdnem olyan hosszú, mint a videóban.

2023.03.18 - Koncert után :)

És végül, de nem utolsó sorban Gábor gyanúsan hullámos haja :D

2018-ból, ugyanakkor készült, amikor az én 2018-as képeim (Budapest). Amikor rövidebb volt a haja, rendszerint teljesen kunkori volt a vége, de valahogy nem találtam olyan fotót róla, amin normálisan látszik - utóbb visszanézve a régen (2015 előtt?) készült fotóimat, sajnos el kell, hogy ismerjem, hogy nagyon rossz minőségűek, pedig emlékszem, hogy igyekeztem mindig, hogy vállalhatóak legyenek :( Nyilván a mostani, 5-10 évvel későbbi technikához/technológiához összehasonlíthatatlan. (Pl. itt gyakorlatilag az összes fotó sajnos.) Mindenesetre örülök azért utólag azoknak is, jó, hogy volt mivel megörökíteni az emlékeket.

 

Végezetül...

...nem vagyok benne biztos, hogy egy egyszerű hajvágás valóban érdemelt volna-e ilyen hosszú posztot, de aztán végül írtam mindenféléről, köszi, ha eljutottál idáig. Ami fix, hogy nagyon nem hasonlít egyik eredetileg kinézett fazonra sem, de tetszett végig, ahogy nőtt, és tényleg jól jött, hogy le lett vágva, nem csak az eredeti hajhullásos téma miatt, hanem mert az egészségügyi gondok miatt így sokkal könnyebb volt foglalkozni vele - persze ezt akkor még nem tudtam előre. Tényleg nem tudom még, mit kezdjek majd vele, mert tetszik így is, úgy is, talán majd valami rövidet próbálunk még, a legalsó képsor jobb oldali fazonja olyan hosszal például izgalmas lehet, amit a 2. képsor 1-2. fotója /Kristen Stewart/ módján fel lehet kontyolni. Hát meglátjuk majd, hogy alakul.

1 megjegyzés:

  1. Általában nem vagyok a rövidebb haj híve, de azt kell mondjam, Neked nagyon jól áll! Jó volt ez a poszt, nekem nem volt hosszú. :)
    Sajnos ismerős a helyzet, nekem fenék alá ért, és szintén egészségügyi okokból (azt hiszem gyógyszermellékhatás, de az orvosok tagadják), vágtam vagy két araszt belőle..... De annyira kihullt, hogy teljesen elvékonyodova az alja.

    VálaszTörlés