A blogról

Jelen blog története lassan egy évtizedre nyúlik vissza, különböző platformokon kb. 2003-2004 óta jelen vagyok a világhálón, valamiféle webnaplót mindig vezettem, viszont ezt a formáját mindössze pár éve, 2013-ban nyerte el végül (előtte más szolgáltatóknál, ugyanezen a címen 2008 áprilisa óta működik, gyakorlatilag innen számolható a „születése” – ámbár a korai bejegyzések nagy része az importáláskor már átírásra vagy törlésre került, így nem mind elérhető, ám annál több új poszt született azóta - bővebb blogtörténet itt).

A 'Shadow and Light' cím szintén 2008-ból származik, az árnyék és fény egyensúlyának szükségességére, illetve az 'Everything is illusion' alcím - és blogspotos domain név - a különböző valóságokra, nézőpontokra utal.

Természetesen számos átalakuláson ment keresztül, de a szándék, hogy bemutassam a goth szubkultúrát, eloszlassam a tévhiteket, teret teremtsek az ismerkedésre, közösségkovácsolásra, mindvégig megmaradt, ahogy az is, hogy egyfajta emléket állítsak, amit bárki, bárhonnan elérhet. Mostanra talán enyhült kissé az egykori lendületem (munka és a háztartás vezetése, magánélet mellett nyilván kevesebb idő jut keresgélni és írogatni), de a lelkesedésem nem hagyott alább, ám az eredeti informatív-objektív elképzeléshez képest előtérbe helyeződtek a személyesebb témájú posztok, és itt szóba kerül minden, amivel szívesen foglalkozok, ami iránt érdeklődök.

'90-es születésű kaposvári/soproni, digitális szakirányon végzett diplomás informatikus-könyvtáros vagyok, irattárosként dolgozok egy pénzintézetben. Gondolom ebből kiindulva nem lepődik meg senki, ha elárulom, szeretek olvasni – szakirodalmat és szórakoztató irodalmat vegyesen (bár ez egy afféle könyvtáros mumus-kérdés :) ) cserébe filmet nézni kevésbé, viszont egy jó science fictionnel le lehet venni a lábamról, természetesen zenét hallgatni, kirándulni/túrázni főképp a párommal, akivel 2010 tele óta boldogítjuk egymást – meg egy rakás macskát, akiket kivétel nélkül az utca széléről vagy menhelyről hoztunk haza. Vegán életmódot élek.


A goth szubkultúrával kistiniként találkoztam először, jelenleg a tradícionális vonat áll legközelebb hozzám, és azt hiszem mintapéldánya vagyok a „casual goth” öltözködési irányzatnak is. :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Egyéb elérhetőségek


deviantART - kedvenc képeim
Moly.hu - olvasmányaim, olvasandó könyvek, saját könyvek stb.
Ask.fm - kérdezz bármit, akár névtelenül
Tumblr - természet - trad goth - elegy
Youtube csatorna -  saját videók

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jogok, hivatkozások

Bármelyik cikkem, bejegyzésem illetve fotóm csakis forrásmegjelöléssel közölhető másutt. Arra kérlek, ha szeretnéd felhasználni bármelyik bejegyzésemet, fotómat, vedd fel velem a kapcsolatot előbb a darkgreenrat@gmail.com  email címen, vagy az oldalon keresztül. (A becsületes nevem Helmeczi Gabriella, ha komolyabb munkáról - akár iskolai beadandó, stb. van szó, kérlek, így hivatkozz, netes berkeken természetesen a Trish vagy GabriellaHel is megfelel.)

Légy becsületes és kreditelj, mert sok munkám van benne. Köszönöm.

Bár mindig igyekszem feltüntetni a forrásokat, amiket használok, ha mégis úgy érzed, hogy valami felbukkant nálam, ami a tiéd, és nem szeretnéd, hogy elérhető legyen itt, szintén a fent említett mailcímre kérek egy üzenetet.

Szívesen segítek a goth szubkultúrával kapcsolatban íródó dolgozatokban, szakdolgozatokban, küldök szakirodalmat, linkeket is ha arról van szó, fordulj hozzám bátran, ha kérdőíveket szeretnél kitöltetni, abban is tudok segíteni, szívesen közzéteszem több helyen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Blogdesign, statisztika, gépház


2017.12.29 Statisztika 2017 + tervek a jövőre nézve
2017.01.04 Tervek és statisztika
2016.09.10 Új külső
2016.09.06 Statisztika: Az olvasók és a rovatok
2016.01.02 Vissza-, és előretekintve
2015.10.06 Apróbb változás a blogon
2014.12.08 Első blogszülinap saját domain névvel
2014.06.12 Új külső
2014.01.13 Jó-e ez így vagy változtassunk?
2013.12.02 Megújult az oldal!