2014. október 27., hétfő

Az első bolhapiac egyedül meg mindenféle apróság / Kincsvadászat

Maszkocska, aki minden fotón rajta szeretne lenni...
Annyira nagyon posztolni akartam, beszereztem azokat a bizonyos Lidlis sütőformákat (a sütőtökösön még gondolkodtam, de arra jutottam, hogy ha a legközelebbi látogatás alkalmával a kezembe akad, bizisten elhozom vagyis holnap reggel azonnal Lidl-látogatás lesz), azt hiszem, azt majd ehhez a bejegyzéshez csapom, legalább olyan szépen egyben meglesz. :)



Ő pedig a koponyás változat, azt hiszem, három formában létezik. Hát kíváncsi vagyok, milyen állapotban fog kiesni a süti a végén belőle, mennyi látszik majd annak, aminek indult, majd kiderül. (Nagy szerencsém, hogy itt van a Barátnőm is (továbbiakban csak B, mert szerencsés módon ez a betű pont összekapcsolja a "barátnő" meg a Bernie név kezdőbetűjét is, szóval tök jó), mert ha ő nem noszogatna, akkor előfordulhat, hogy nem lenne szívem kicsomagolni és használni őket... de ha meg csak áll a polcon, akkor annak meg semmi értelme, nem igaz?


Még mindig Lidl, ők jégkockatartók - volt denevéresen is, de mivel én csokibonbont/pralinét szeretnék majd eszkábálni a segítségével, inkább ezt választottam, mert nagyobbak a formák, több fér bele, félek, hogy szegény denevérszárnyak széttörnének kiszedés közben. De még így sem biztos, hogy jó lesz... akkor pedig jobban mutat a koponyás színes jégkocka a nyári jeges vízben, mint a denevéres, legalábbis szerintem.

(igen, valaki hiányzik a képről, de amennyit jajveszékelt, hogy nem tetszik neki, már nincs szívem közzétenni ^^)
Ahogy a címben is írtam, a hétvégén részt vettünk életünk első olyan külföldi bolhapiacán, ahol "egyedül", vagyis szülők vagy kísérők nélkül voltunk - emlékeztek? Napra pontosan egy héttel és két évvel ezelőtt írtam róla, amikor utoljára jártunk ilyen helyen, mondjuk akkor rengeteg holmit vettünk, most csak pár szükséges dolgot (étkészletet, porszívót, B egy csodaszép kabátot, amiből nagy büszkeségemre mertem alkudni :) meg pár apróságot, ami nélkülözhetetlen *köhm, köhm*, tudjátok.

Hát fergeteges élmény volt, annyira féltem, hogy csalódunk, mert Siegendorfban általában tök pici a bolhapiac, nincsenek túl sokan, a placc is aprócska, legalábbis már csak Eisenstadt-hoz képest is, de azért elég sok jó kis dolgot találtunk, B is nagyon örült, úgyhogy nem lehet egyetlen rossz szavam sem :) Nem mutatom meg mindet, mert ilyen "uncsi" dolgokat is vettünk, mint a macskapóráz vagy az említett porszívó és nem igazán releváns, szóval az érdekesebbek:


Kettő darab hajszínező, egy türkiz és egy piros színű, nos itthon már van egy piros, bár az kicsit más árnyalat, illetve a zöld ugye, amit már láttatok, egy euróba fájtak, de most igazán, ennyiért miért ne?


A másik pedig ez a felső, 50 centért, tök áttetsző, olyan furi szabású, az ujjánál meg a nyakánál megkötős (de ijesztő módon mintha összement volna a mosásban... vagy csak összeugrott, ha megszáradt kiderül - rosszabbik esetben eladó XXS-es méretben :D) A kép minőségéért bocsánat, egyszerűen nem volt semmi, amire felakaszthattam volna, de a földön abszolút nem látszott semmi belőle. Így azért jobb.


Szerencsére a kis szépségeim is megbarátkoztak az új otthon gondolatával, sokkal kevésbé stresszesek, mint első pár nap, de furcsa lehet még nekik, hiszen kinti cicák voltak, most a kis barna nem is lesz kiengedve, jó neki idebent (lábadozott szegényke, nagy ronda elfertőződött sebbel vittük a dokihoz, volt ott minden olyan látványban részem, amit nem kívánok egy gazdinak sem),  még ivartalanítva sincs - bár fiatalka, de jobb nem kockáztatni, addig nincs kijárkálás. meg nem is nagyon akaródzik neki, úgyhogy szerencse.
Viszont furcsa volt, mert az egyik lányka szépen kijárkál (ha kell a dolgát végeznie), de csak úgy nem megy ki bogarászni, a másik meg egyáltalán. Tök érdekes, mert ilyet nem tapasztaltam, hogy kinti macska, és konkrétan remeg, ha kinyitom neki az ajtót vagy az ablakot... gondolom sokkolta a látvány, hogy nem a megszokott dolgok veszik odakint körül, bent meg azért csak biztonság van - ismert szagok, zajok és hát ugye mi.
Mondjuk a helyükben én sem mennék messzire, mert akkora (és olyan goromba tekintetű) hatalmas fekete kandúr szokott napozni az ablakunk alatt, hogy ilyet még nem láttam, viszont nagyon édeske, virsliért cserébe simogatható :)
(Hajjaj, ezek a macska-dolgok... de legalább kiderült, hogy még mindig, mindenki teljesen szobatiszta.)

És végszóra nem csak a vastag kabát, de a webkamera is meglett, úgyhogy ha a hétvégére nem akad semmi munka, akkor a közeljövőben újabb videobejegyzés várható /a korábbinál jobb és szebb fényviszonyokkal/, a hely, ahol a munkám várható, pozitívnak ígérkezik, a párom már hétfőn kezd, ha addig nem akad valami még jobb, úgyhogy meglehetősen elégedett vagyok.

8 megjegyzés:

  1. Az az áttetsző felső valami fantasztikus. (-: Én tavaly Romániában voltam ilyen vásáron, az hatalmas volt és minden nagyon drága. De bámészkodni is megérte. :D
    A macskák biztosan megilletődtek a költözés miatt. Furcsa, a mieinket sem lehetne bent tartani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, jó lehet az is, gondolom minden országban másak a jellemző termékek, remélem, egyszer nekem is lesz alkalmam ellátogatni Romániába (így a romániai bolhapiac/ok/ra is, bakancslistás :) )
      Itt szerencsére olcsó a legtöbb dolog, lehet alkudni, ha bátor az ember (én elég gyáva vagyok, de igyekszem :D), a vadi új meg antik holmi itt sem aprópénzért megy, de én nem is azért látogatok ki :)

      Ki tudja, lehet a tieid is olyanok ám, hogy úgy meg lennének szeppenve, hogy elő sem merészkednének... de hát minden cica más és más, aki nem él macskákkal, nem is gondolná, micsoda személyiségük van :)

      Törlés
    2. Hát, ez a híres Fekete tó vásár volt, de olyan dolog szerintem nincs, ami ne lett volna. :D A hangulata nagyon jó volt, nekem nagyon tetszett. A párom próbált alkudni, mert én sem vagyok túl bátor ebben. :D De nem igazán lehetett..

      Minden macska külön egyéniság. (-: Imádom őket.^^

      Törlés
  2. Úúú, azok a sütőformák *.*
    És nagyon tetszik, ahogy a macskáidról írsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked még nincsenek meg? :o Pedig valahogy olyan nőcinek tűnsz, aki egyből lecsap az ilyesmire, vagy csak nem találkoztál velük? Nem olyan vészes, 1000 ft/db, de azért az egész kollekciót beszerezni már nem olyan pénztárcabarát...

      (Hát még ha ha hallanád, hogyan beszélek velük, haha :) )

      Törlés
    2. Az a típus vagyok :D de most nem volt érkezésem ilyesmivel foglalkozni :/ ha marad egy-kettő, amikor eljutok odáig, akkor mindenképpen veszek belőlük.

      Törlés
  3. Az a felső nekem is nagyon tetszik, meg persze a sütőformák is ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Most száradt meg, jön a próba, hogy szegényke mennyire ment össze a mosásban :D)

      Hát igen, azt hiszem a sütőformákkal te is tudnál mit kezdeni :) Szívesen megnézném, te milyet alkotnál, milyen színvilággal vagy milyen díszeket használnál rá, köröm-téren úgyis látszik, milyen kreatív vagy, csodálatos lenne mindenképpen a végeredmény :)

      Törlés