2020. március 7., szombat

Statisztika 2019 + tervek a jövőre nézve

Bár már jól benne vagyunk 2020 tavaszában - illendő lett volna még december végén, esetleg  január elején összefoglalni a 2019-es évet, szerettem volna a korábbiakhoz hasonlóan most is listákkal és statisztikákkal zárni/nyitni az év végét illetve év elejét, visszatekinteni, célokat kitűzni, meg minden egyebet, amiket ilyenkor szokás, nem akartam kihagyni ezt a bejegyzést csak azért, mert "nem ilyenkor szokás".
Azt néztem, a 2018-as évben ez úgy ahogy volt, elmaradt az egész (nemrég készítettem el a másik blogomon is ugyanezt, fanyar mosollyal konstatáltam, hogy ott is kb. kétévente sikerült kiviteleznem a dolgot), hát bízok benne, hogy a jövőben kicsit rendszeresebben sikerül rá sort keríteni, mert jó visszanézni, mikor mi volt éppen az, ami a legjobban érdekelt titeket, illetve hogy milyen elképzeléseim voltak, mi volt a helyzet éppen.

Azt tudni kell, hogy a statisztika olyan szempontból nem korrekt, hogy egy évvel ezelőtt rengeteg posztot állítottam privátra átdolgozás jelleggel, és azóta igen keveset sikerült csak újra aktivizálnom, így valószínűleg eltérő lesz az "öröklista" a korábbi évek eredményeihez képest, és ennek nem az adott posztok érdektelensége, hanem elérhetetlen mivolta az oka

2019-ben 24 bejegyzést és 32 videót sikerült közzétennem (utóbbiból 15 rendes saját tartalom, 17 koncertfelvétel), ami őszintén meglepett, a másik blogomon  ez a szám mindössze 11 blogbejegyzés volt, 3 videóval, szóval ennek örülök, hiszen ha nem néztem volna át a számokat, jóval alacsonyabbra (kb. harmadára) saccoltam volna. Ez nyilván azt jelenti, hogy tavaly (sem) foglalkoztam annyit és olyan mértékben a blogolással, mint amennyire jó lett volna, de ennek nyilván oka van - hosszasabban írtam róla tavaly év elején, ez bizonyos szempontból változott is, nem is, ennek eredménye az idei első, 19+1 hasznos (lelki) dolog, amit 2019-ben tanultam c. videó (amit valószínűleg át fogok nevezni, mert amúgy elég örökérvényű fontos & hasznos dolgok ezek, ha dátumhoz kötöm, nagyobb eséllyel veszik el - persze amellett hogy fontosnak tartom, hogy akkor és ott tudtam róla végre beszélni szabadon). 

Szóval a fókusz továbbra sem szegény blogokon van, mert vannak ennél jelenleg jóval égetőbb, sürgősebb teendők is, ami mellett nem jut már annyi kapacitás (vagy egyáltalán semennyi), mint amúgy amennyi ötletem lenne. Ez meg is látszik, de továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy rosszabb egy összecsapott kényszeredett bejegyzés/videó, amit az ember lelkiismeret-furdalásból szenved ki, mint a hetekig-hónapokig tartó szünet, lévén hogy hobbiról beszélünk, majd jön, amikor jön, sikerül amikor sikerül, és igen, tisztában vagyok vele, hogy vannak akik szeretik olvasni, nézni amit csinálok, akik várják és örülnek, és nem jó érzés függőben hagyni emiatt a dolgokat, de fontosabb számomra örömmel nyújtani valamit, mint kicsiholva, muszájból (legyen az akár belső kényszer, nem feltétlenül külső nyomás).

Ilyesmiről szeretnék idén is írni, egy hosszasabb bejegyzés áll is a piszkozatok között, gondoltam egyben posztolom majd ezzel a statisztikával, de lett az is, ez is olyan terjedelmes, hogy megérdemelnek egy külön komplett bejegyzést. (Meg aztán ha az tegyük fel, csak nyár végére "érik meg", azért a '19-es statisztikát nem augusztusban szeretném nyilvánosságra hozni :D)

Lássuk is:

Az elmúlt (2019-es) évben posztolt bejegyzések közül a legolvasottabbak:

Meglepődtem a kincsvadászatos-macskás poszt első helyezett mivoltán, de annak örülök, hogy a lakberendezés és a szőrgombócok közös szenvedélyünk ezek szerint :) A Vampirefreaks-lista gondolom sokaknak volt nosztalgikus a korosztályomból (és feljebb), szeretem ezt a posztot, örülök, hogy ekkora érdeklődést váltott ki. A könyves blogsale során nem sikerült annyi könyvtől megválni, mint jó lett volna (azért pár tucattal "kevesebb" vagyok, de azért pár doboz még pihen itt), a dolog aktív egyébként, nézzetek szét, hátha találtok valamit. Idén várható ruhás (ékszeres/kiegészítős?) blogsale, erről beszéltem már, de szerintem az még hónapok kérdése, szóval arra még majd visszatérünk, úgyis látni fogjátok. 
 
A 8. Életképek is meglepő számomra, hogy ilyen jó helyezést ért el, mert igazán személyes, kevésbé informatív vagy szórakoztató, de örülök, hogy a komolyabb dolgokra is van igény, illetve érdeklődtök a hogylétem felől (vagy csak túl sokáig nem posztoltam és legfelső bejegyzés révén kénytelenek voltatok többet kattintani :D)
A temetőfotókat átfutva megint kedvem támadt kirándulni, folytatni a temetőszemle-fotósorozatokat (pedig aztán van egy pár giga szerkesztésre váró fotó a gépen jelenleg is).


Az elmúlt (2019-es) évben posztolt bejegyzések közül a legkedveltebbek (like-ok alapján):


Az elmúlt (2019-es) évben legnépszerűbbek (élettartamra vonatkozóan): 


A legnépszerűbb bejegyzések az összes eddigi közül (2008-2019):
(Mivel sok privát közülük, így csak top3-at tudtam készíteni)

Se a '19-ben legtöbbet olvasottak és az összes-lista top kattintásai nem leptek meg, korábban is körülbelül ugyanezek voltak a legérdekesebbek számotokra.

Az elmúlt (2019-es) évben közzétett videók közül a legnézettebbek:
  1. Bölcsességfog műtét tapasztalatok
  2. Országos Gothic Találkozó 2019 // ez nehéz volt
  3. Kincsvadászat után 25: Ebay szerzemények 2018 / goth-dark, fail
  4. World Goth Day / Goth Világnap / 2019.05.22
  5. Balaton camping 1/3. | 2019.07 Vlog
    Osztrák bolhapiac és Landsee/Lánzsér vár | 2019 március | Vlog #13

Az elmúlt (2019-es) évben az összes videó közül a legnézettebbek:
  1. Bölcsességfog műtét tapasztalatok
  2. Intimkehely /menstruációs kehely tapasztalatok (vegán, hulladékmentes)
  3. 10 tanács kezdőknek a tökéletes goth ruhatár kialakításához
  4. Bécs adventi vásár, karácsonyi pillanatok / Vienna 2017
  5. Goth szubkultúra kérdezz-felelek 1. Párkapcsolatok és ismerkedés
  6.  Országos Gothic Találkozó 2019 // ez nehéz volt
  7. Kincsvadászat után 25: Ebay szerzemények 2018 / goth-dark, fail
  8. World Goth Day / Goth Világnap / 2019.05.22
  9. Vihar, macskák & villámcsapás a közelben | Sopron 2017.07.09
  10. Jeli Arborétum 2018 | Vlog #12

A legnépszerűbb videók az összes eddigi közül (2017-2019):
  1. Bölcsességfog műtét tapasztalatok
  2. 10 tanács kezdőknek a tökéletes goth ruhatár kialakításához
  3. Intimkehely /menstruációs kehely tapasztalatok (vegán, hulladékmentes)
  4. Bécs adventi vásár, karácsonyi pillanatok / Vienna 2017
  5. Goth szubkultúra kérdezz-felelek 1. Párkapcsolatok és ismerkedés
  6. 5+1 dolog, amit jó lett volna babybat-ként tudni | Trish
  7. Vihar, macskák & villámcsapás a közelben | Sopron 2017.07.09
  8. II. Magyar Országos Gothic Találkozó | Second Hungarian Gothic Meeting (Video)
  9. Kincsvadászat után 24 - Egy kupac fekete cucc - felpróválva #02
  10. Nemgoth vallomások / ungoth confessions HUN
Videók terén sem vagyok különösebben meglepve (főleg mivel általánosságban nyilván hozzáférek a saját statisztikáimhoz és azért legalább havonta átfutom őket :D), nagyon látszik, hogy kétféle ember jár a csatornámra: aki egy adott videó miatt kerül oda random (itt a bölcsességfog műtétre, az intimkelyhes témára vagy a  bécsi kollázsra gondolok) és vannak a többnyire feliratkozottak, akik a goth/zenei/személyes témákért jönnek - illetve gondolom vannak akik szintén valamiféle alternatív életmódot folytatnak, de nincsenek feliratkozva és csak 1-2 videóra voltak kíváncsiak, tehát afféle metszet a két kategória között.

Videók tekintetében változást jelent, hogy 2020 év elején új csatornát indítottam a másik blogomnak, így a vegán témájú videók már nem a GabriellaHel csatornára kerülnek fel, hanem a VeganNotesz felületére - ha érdekelnek azok is, iratkozzatok fel:

https://www.youtube.com/channel/UCBlpfUhoavsIFkO-JPY3r_g?view_as=subscriber

  Lejátszási listák:
 
A leggyakoribb keresőszavak:


Darkshop, rockpince, goth ruhák, shadow and light, goth blog, gothic blog, sophie lancaster története, Tedi Ausztria, goth stílus, bőrfehérítő, OGT 2019, tedi ausztria, nu goth, rivethead... illetve ezeknek a különféle változatai. Sajnos igazán szokatlan vagy vicces keresőszavakat nem sikerült idén kifogni :( & :D

A poszt közzétételének időpontján...
  • Facebookon 757 (2017 végén/2018 elején ilyenkor 741)
  • Bloggeren keresztül 89 (2017 végén/2018 elején ilyenkor 88),
  • Instagramon 468 (2017 végén/2018 elején ilyenkor 355),
  • Youtube-on 613 (2017 végén/2018 elején ilyenkor 226)
 ...ember követi a blogot. Köszönöm szépen mindenkinek, hogy itt vagytok, a rendszertelenebb posztok ellenére is! ♥


A jövőre tekintve 
 
Továbbra is folyamatban/tervben van visszamenőlegesen a felfüggesztett posztok átnézése, egyrészt nem mindent gondolok már pontosan úgy - vagy másképp fogalmaznék, mint akkor és ott, másrészt van, amiről úgy gondolom, szükséges bővíteni, plusz vannak olyan régebbi, főleg személyes dolgok, amiket inkább lementek, innen meg törlök, mert személyes értéke (számomra) ugyan van, de a blogon igazán relevanciája nincs.
Jelenleg 106 közzétett és 388 piszkozat bejegyzés van a blogon.
 
A címkék átnézése, a menürendszer frissítése is megállt, elég babramunka, persze amúgy hasznos, csak hát na. Igazából így is használható a blog abszolút, de nyilván megkönnyíti a keresgélést.

2019-ben többet vlogoltam/videóztam, aminek örülök, hanyagoltam a sima heti/havi személyes vlogokat, amik voltak, azok is inkább valamilyen téma mentén történtek (kirándulás, geocaching, nyaralás, stb.), nem szimpla jövős-menős hétköznapi. (Amúgy van, hogy Youtube-tól függetlenül is készítek pár héten keresztül felvételeket, összevágom, de nem töltöm fel, csak megtartom amolyan videonaplónak. Ez eleinte frusztrált, de most azon az állásponton vagyok, hogy nem kell mindent feltölteni/megosztani, főleg az olyan dolgokat, amiknek leginkább számunkra van értéke, mások életéhez valószínűleg sok pluszt nem ad).
Viszont szeretném folytatni a goth/szubkulturális tematikus videósorozatokat, kérdezz-feleleket csinálni, kicsit csökkenteni a "bevásárlós-ruhás" videók arányát a valóban értékes, nem pusztán szórakoztató témák javára (persze ettől még lesznek azok is, kifejezetten jó móka felvenni őket, főleg ha Gábor is jelen van :D).

Együttműködések terén idén nem tervezek - ami nem azt jelenti, hogy nem vagyok nyitott, pusztán nem szeretnék magamra venni plusz "terheket", pozitív értelemben sem, mert elég elfoglalt vagyok így is. Persze az adódó lehetőséggel szívesen élek, de ha nem esik be valami magától, vagy spontán nem jön össze, nem megyek utána, mert így is van bőven mivel foglalkoznom (főleg mivel a másik blogomon rendszeresebb az ilyesmi, szóval ott úgyis kiélem magam ilyen tekintetben).

Szeretnék még több zenei listát készíteni, plusz a fotósi készségeimet fejleszteni, gyakorolni, mert rám fér, vannak Gáborral közös terveink is, illetve ismerősökkel, amelyek megvalósításra várnak.  
 
Koncertekre is jó lenne menni, tavaly azt hiszem, rekordot döntöttünk az egy év alatt kipipált eseményekkel, viszont idén valószínűleg nem leszünk ilyen aktívak, egyrészt munkahelyváltás/munkakeresés alatt állok, így a majdani próbaidő három hónapja azért megszabja az időbeli mobilitásunkat, másrészt anyagiak tekintetében is újragondoltuk a dolgokat (nem csak a munkahelyváltás miatt, nyilván ilyenkor nem költ "feleslegesen" az ember, ha nem muszáj), hanem új stratégiákat, új célokat tűztünk ki, amibe bár belefér az utazás, koncertre járás, de átgondoltabban, tudatosabban és mértékletesebben (ahogy minden mással kapcsolatban is). Ez jó hosszú sztori egyébként, a lényeg az, hogy tudni kell határozni a prioritásokat, illetve szívás nem budapestinek lenni, ha az ember szeretné rendszeresen látni a kedvenc bandáit. 
 
Amiről idén nagy szívfájdalom, de lemaradtam, az a BNC első bp-i fellépése, illetve az Alcest, amit nagyon szerettem volna, de bízok benne, hogy az év második felén azért majd sikerül legalább 2-3 eseményre eljutnunk - és persze elmesélni, milyen volt. Amúgy 2020-ban elég cool bandák lépnek majd fel így dark/goth téren (plusz ha a metált, mint gyűjtőkategóriát is hozzácsapjuk, tudom, sokan hallgattok vegyesen ilyesmit - na úgy meg pláne!), egészen nagy nevek is. 
Nézzetek majd rá az esemény-ajánlóra, hátha találtok valami olyasmit, ami tetszik.

Valamikor esedékes lesz egy designcsere is, mert bár nagyon szeretem a mostanit, szeretnék váltani valami frissebbre - mind fejléc, mind színek tekintetében (a fekete marad! :) )


Egyéb gondolatok

Visszaolvasgatva a két évvel ezelőtti összegzést, továbbra is (bár lassan, de biztosan) csordogálnak itt a posztok, továbbra is szeretem, csinálom, ahogy tudom, ha nem tudom, akkor meg pihentetem kicsit, és örülök, hogy ezen már nem stresszelek. 

Nyilván továbbra is amolyan szomorú mosollyal és széttett kezekkel nyugtázom, hogy egy random összedobott terméktesztet, ételkóstolót/ajánlót vagy étteremajánlót mennyivel többen olvasnak a másik blogomon, ami eleinte frusztrációval tölött el, hiszen ebbe itt összehasonlíthatatlanul több energiát tettem bele, mégis alacsonyabb az érdekeltsége, ez eleinte bevallom fájt, de mostanra megbékéltem vele, másfajta rétegtéma az is, ez is, másfajta igényt elégít ki, hát ez van. 

Ha van kedvetek, olvassátok el/elevenítsétek fel az előző efféle bejegyzésem végén leírtakat, hogy teljesebb képet kapjatok arról, miről volt szó - egyébként tartom azokat a gondolatokat továbbra is, csak már nem érintenek úgy, mint anno, ami jó is, nem is, nem tudom, inkább fordulok afelé a gondolat felé, hogy milyen jó, hogy ennyien itt vagytok, hogy milyen jó látni az ismerős-ismeretlen neveket, profilképeket, kapni a reakciókat, hozzászólásokat, üzeneteket, mint azon siránkozni, hogy úgy érzem, nem tudok áttörni egy falat - ami bizonyos szempontból esélyes, hogy elvenné a varázsát az egésznek. Nem agyalok ezen, mert nem is igazán van rá kapacitásom, alakul ahogy alakul.


 Köszönöm szépen, hogy velem tartottatok 2019-ben, hogy itt vagytok most is, kívánom, hogy mindannyiótoknak eredményes éve legyen, vigyázzatok magatokra!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése