2017. január 28., szombat

Vlog: Negatív darkshop-tapasztalatok 10 pontban + tippek és tanácsok

https://www.youtube.com/watch?v=qyGJlnPbn80

Egy korábban már érintett témát vettem elő, bővítettem ki és dolgoztam fel újra, annak is érdemes lehet megnézni, aki az eredetit már olvasta, ugyanis több, mint három éve gyűjtöttem össze az előzőt, azóta sajnos gyarapodott a lista - de szerencsére vannak olyan pontok is, amelyek lassan eltünedezni látszanak - akár átmenetileg is.

A videó hossza miatt és a könnyebb átláthatóságért itt is készült egy afféle kis tartalomjegyzék, Youtube-on megtaláljátok a leírás alatt.

Ha van kedvetek, írjátok meg a tapasztalataitokat, vagy hogy titeket melyik jelenség bosszant fel legjobban!



2 megjegyzés:

  1. Szia Trish! Nagyon tetszett ez a rész is! Sajnos egyet értek azzal, hogy kis hazánkban szolgáltatás nem létezik. Én is üzletben dolgozom és nálunk bizony kap szolgáltatást az ember és ezt én is elvárnám. nagyon gyakran bele boltlom abba, hogy nem tud választ adni az eladó a kérdéseimre, már ha egyáltalán meg tudom közelíteni. Nagy álmom, hogy egyszer nyissak egy saját vállalkozást, ahol saját egyedi cuccokat árulhatok és segítsem a szubkultúra friss tagjait. Neked mi volt a legrosszabb élményed? És a legjobb?

    VálaszTörlés
  2. Nekem az eddigi legnagyobb csalódásom az volt amikor egy Rokpincében vásárolt póló (~4500 ft eredeti áron, én akciósan vettem) címkéjére írt márkanévre rágugliztam és egy webshopot adott ki ahonnan 1000 forintért lehet pólót venni, nagy tételben olcsóbban... Az anyaga olyan sz.r hogy pár mosás után eldeformálódott az egész, elvékonyodott, most kb. egy haspólóra hasonlít. Esküszöm jobban jártam amikor netről rendeltem pólókat, a szállítási költséggel együtt nagyjából ugyanannyi volt, minőségben 1000x jobb. A legtöbb ilyen boltban sajnos az ár/érték arány nagyon rossz, mert nemigen van konkurencia és megtehetik mert így is megveszik az emberek. (Igen most úgy teszek mintha értenék hozzá :D)

    VálaszTörlés