2019. május 12., vasárnap

Kincsvadászat után 26: Goth (jellegű) dekor a KIK-ből, macskákkal


Most először igazán feladtam a küzdelmet azirányba, hogy macska(szőr)mentes fotókon mutassam be, miket vásároltam, ugyanis először egy videót vettem fel, majd kigondoltam, hogy ha már leterítettem ezt a praktikus kis polártakarót, ezen fotózzam le a dekorholmikat is - de ahányszor pakoltam le róla a jószágokat, annyiszor jöttek vissza, a szobából kizárni nem volt őket szívem (meg idegrendszerem sem, ugyanis az együtt jár a keserves nyávogással és a veszett ajtókaparással: a cirmoskák pletykás egy népség, nyilvánvalóan mindig, mindenről tudniuk kell).

2500 Ft, KIK

Végül legyintettem: feladom, akkor legyen úgy, ahogy akarják, viszont akkor tessék szalonképes, illendő ábrázatot vágni, hogy az összkép így is elfogadható maradjon. Úgy érzem, sikerült teljesíteni az elképzeléseimet. :)

A szelíd koponya

Véletlenszerűen bukkantunk rá a KIK-ben, még nem volt rendesen kipakolva a holmi egy része, ebből is mindössze kettő darab árválkodott beárazatlanul, én pedig veszettül sajnáltam volna, ha nem vihettem volna haza egyet, bár az inda-virágmintás motívumtól először nem voltam annyira elragadtatva, kis idő elteltével igazán megszerettem. Jó kis fali dísz, nem túl tolakodó és goromba ahhoz képest, hogy mégiscsak egy elhullott állat koponyacsontját imitálja.

Amikor Facebookon posztoltam, kiderült, van ebből egy másik típusú, drágább is, de azzal nem sikerült összefutnom, ha más nem, egy bemutató fotót idebiggyesztettem volna róla, de hát ez most nem jött össze.

Cirmike kevésbé barátságos ábrázattal és félig pucér lábakkal :D

Egy korty Southern Gothic

Valami okból kifolyólag egy hasonló bikakoponya-szerű mintájú pohárszettre is ráleltem, felidézi a fullasztó hőséget, amit nincs az a folyadékmennyiség, ami csillapítana, a gyilkos napsütést, a kiszáradt talajt, ameddig a szem ellát, a különös éjszakai zajokat és kísérteties árnyakat... vagy lehetséges, hogy csak túl sokat tanyázok Tumblr-ön mostanában.


Antik(olt) kalitka

Több méretben is megtalálható volt az alábbi kalitka, ez a közepes, amit én választottam, létezik fehér színben is, ami meglepően elegáns és kellemes a szemnek. Én mégis a szürke mellett döntöttem, kicsit leharcoltabb hatású, a színével pedig jobban illik a lakásunkba - bár igazán a fehér is megtette volna, nem nagyon tudok elképzelni olyasmit, amihez a fehér (ahogy a fekete) ne passzolna, ha más nem, kontrasztként, kiemelni amit láttatni szeretnénk.

Növénykét tervezek beletenni, majd fellógatni az egészet, vagy időnként néhány fotót készíteni, vannak elképzeléseim.

1590 Ft, KIK


The BatCat

Gáborom találta ezt a csodát, ő keresgél mindig a kisállat-standoknál, amíg én a ruhákkal-kactokkal foglalom el magam, nagy örömünkre egy rakás denevérszárny hevert a mindenféle kupac tetején (meg a leértékelt cuccok között pár kistestű kutyára rögzíthető rózsaszín unikornis-jelmez, de az nem aratott osztatlan sikert. Pedig aranyos volt... Csak kicsit giccses.)

1290 Ft, KIK

Alul tépőzáras, viszont azzal szembesültünk, hogy csak hagyományos méretű macskákra jó, némi súlyfelesleg fölött nem ér össze megfelelően a pánt. Nem állta ki mindenki nálunk a próbát, na.


Entek háborúba mennek...

Pár hónapja láttam egy nagyon frankó Bocca della Verità feelingű, hasonló, ám azért mégsem ugyanilyen (komorabb, színvilágában hidegebb) szobrot/kaspót(?), amit nem vettem meg, mert sokalltam az árát, Gáborom mondta, hogy a Kauf&Spar üzletben látott ugyanilyet.

kb. 2.5-3 Euro, Kauf&Spar/Cherry, Siegendorf, Ausztria
Így bár nem a KIK-ben, hanem az említett helyen leltük fel ezt, mindenképpen szerettem volna megmutatni, kedves kis darab. Bár sajnos nem ugyanolyan, mint ami korábban szerelem volt első látásra, nem panaszkodok ezzel sem.


Nos, ezeket vettül, nem túl sok, de jó ez így, mert igyekszek
nem túlvásárolni magam. Nektek tetszik valamelyik?

1 megjegyzés:

  1. Hú, a koponya *.* meg a poharak *.* mostanában én is rá vagyok kattanva erre a témára, csak a jelenlegi életterünkben már nem nagyon fér el még több dekoráció... birtokba vehetnénk már az egész házat, hogy ne kelljen visszafognom magam.

    VálaszTörlés