2019. március 31., vasárnap

Zenei vérfrissítés #12 electro-industrial nosztalgia a VampireFreaks-ről


Ellenállhatatlan nosztalgia-hangulat tört rám a múlt éjszaka, ennek okán gondoltam veletek is megosztom a következő számokat. Biztosan vannak köztetek "öreg rókák", akik emlékeztek a réges-régi VampireFreaks lejátszási listákra, na onnan ugrott be egy track, utána pedig nem volt megállás :) Sajnos nem találtam meg az eredeti teljes listát, pedig kizártnak tartom, hogy ne lenne valahol elérhető, pedig újrahallgatnám szívesen. Ha esetleg valakinek rémlik valami, ne tartsa magában! A hagyományokhoz híven megint öt darab számot fogok ajánlani (plusz egyet, amit végül mégis megtaláltam hosszas keresgélés után). Mindegyik bandát a VF-en keresztül ismertem meg, lényegében az említett lejátszási listán keresztül.
Lássuk is, miről van szó:

Mind.in.a.Box - Out of Time | Az osztrák elektronikus/futurepop banda lágyabb, álomszerűbb muzsikával lát el minket, zenéik különlegessége, hogy az albumokat egyben hallgatva egy nagyobb, komplex történetet kapunk.


searing light.
deafening sound.
disorientation.
time. time stands still.

God Module - False Pretense | Az amerikai dark-elektro banda számának nem csak a dallama és a torzított vokálja lopta be magát a szívembe annak idején, hanem a dalszövege is, ami érdekes módon az idők folyamán nem lett kevésbé jelentőségteljes számomra, sőt mi több, megerősödött és új jelentést kapott. Vajon mindenki életében van olyan személy, aki eszébe jut miközben hallgatja ezt a számot?


All your life was hit or miss
You lived under the false pretense
That you were so special
That you were someone
You are no one, just like me
Now you know what's after this
Beyond your grave, another false pretense
That you go to hell, or you go to heaven
You're going nowhere, just like me

:wumpscut: - Embriodead | A német Rudolf "Rudy" Ratzinger projektje, a Wumpscut alig egy évvel fiatalabb nálam, amibe roppant félelmetes belegondolni, sajnos azonban két évvel ezelőtt lezárult ez a szakasz, pedig jó pár klassz elektro-industrial és dark ambient trackkal színesítette a palettát.


You're in a mess cause this is the end
God he cannot bless not leading your hand
In your mother's womb you feel warm and safe
But that's a fallacy cause this is your grave

Suicide Commando - God is in the rain | Tisztán emlékszem, hogy egy olyan hasonló számot hallgattam nagyon-nagyon sokszor, amiben elhangzott a "Dead bodies returning to life"(?) sor, vagy valami ilyesmi, és borzasztóan hasonló hangzásvilága volt, mint a lentebb hallható számnak. Azt hittem, könnyű dolgom lesz előkeresni, de nem, mert több banda is hasonló torzításokkal-zajokkal operál és emiatt nem sikerült kiderítenem, mi lehetett, most pedig úgy bosszant, mint amikor viszket egy pont az ember háta közepén és képtelen megvakarni, mert nem éri el sehogy sem. Nem sok esélyt látok rá, hogy beugrik 10+ év után, de hátha. Szóval most csalok, itt a God is in the rain, amit valószínűleg sokan ismertek, a Suicide Commandotól, amiről szintén valószínűleg sokan ismertek. Érdekes, mert annak idején (2004-2007?) annyira ment ez a Suicide Commando-Combichrist-Birthday Massacre-Grendel-Hocico stb. vonal, most meg olyan csend van (vagy csak nem a megfelelő csoportokban vagyok benne, passz). Mindenesetre fura ezzel szembesülni.



God's written
Words of lies
God has given
World of lies
Blind, crippled and diseased
Death is coming over me

Grendel - Zombie Nation | Hohó, gyerekek, megtaláltam :)) Oké, a dalszöveg nem egy Shakespeare (ahogy pl a Covenant One world-je sem, mégis szeretjük), de IMÁDOM ezt a számot, annyira 2004, a hangulatot totálisan átadja. Táncolni akarok! :D Őszintén nem gondoltam, hogy ekkora lelkesedést fog belőlem kiváltani, ha újrahallgatom :)


For reasons yet to be determined, the bodies of the recently deceased are returning to life and attacking the living
(...)
The dead are... returning to life.(echos)
(...)
Are you ready to kick some ass?
You heard the man MOVE!
(...)
The dead are... returning to life


Apoptygma Berzerk - In this together | A norvég elektronikus/futrepop csapatba szintén nagy valószínűséggel belefuthattatok már korábban, szinte kikerülhetetlen a maga kategóriájában. A maga könnyedségével talán kevésbé illik a korábban felsoroltak közé, de érdemes keresgélni a számaik között, ha más nem, a változatosság kedvéért. ( A Kathy's songot hallottátok már? Kétlem, hogy nem, de azért linkelem, minden, amihez a VNV Nation-nek köze van, arany.)



And in your troubled eyes I see
Someone who carried me somehow
Like footprints in the sand
You've been behind me all along
We got it wrong from the start
Now it's you and me
Let's hit it on
Don't you see?
It's you and me against the world
We're in this together
One on one forever

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
a régi print screen forrása: pcworld.com

Ti regisztráltatok valaha a VF-re? Én még kistiniként, de nemhogy a jelszavamra, a felhasználónevemre sem emlékszek :) Emlékeztek erre az érára, vagy csak később csatlakoztatok a szubkultúrához?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése