2017. január 4., szerda

Tervek és statisztika

Véleményem szerint egészen szép évet zárhat a blog, 2016-ban 81 darab bejegyzés született, ebből 5 poszt  videó formájában.
Úgy gondolom, a korábbi (főleg az itteni legkorábbi) időkhöz képest azért szépen fejlődik a dolog a tartalom minősége szempontjából (még ha a mennyiség időnként elég szerény is - volt olyan hónap, amikor csupán kettő bejegyzés született).


  
EGY KIS STATISZTIKA


Az általatok legtöbbet látogatott/olvasott 2016-os bejegyzés a következő volt:
  1. Black is the new black avagy gótokról és a Tumblrfekete jelenségről
  2. Milyen ajándékot vegyünk egy dark/goth, rocker, metálos embernek?
  3. Úgy fent, mint lent (As above so below) | Film dark karakterrel
  4. Kincsvadászat után 19. Vlog: Ezt vettem #02 - Basa nadrág, derékfűző, karmelegítő
  5. III. Országos Gothic Találkozó - fotók
   
A legtöbbet kedvelt 2016-os bejegyzések:
  1. Black is the new black avagy gótokról és a Tumblrfekete jelenségről (184)
  2. Milyen ajándékot vegyünk egy dark/goth, rocker, metálos embernek? (79)
  3. 10 lehetséges ok, amiért nem jön össze egy (goth) találkozó  (57)
  4. GothiConception – a fotókihívás  (46)
  5. What We Do In The Shadows avagy a Hétköznapi vámpírok (30)

És összességében a befutók (minden időpont, összes bejegyzés):
  1. Black is the new black avagy gótokról és a Tumblrfekete jelenségről
  2. Teszt: A bőrfehérítő krémek
  3. Magyar goth boltok
  4. Milyen ajándékot vegyünk egy dark/goth, rocker, metálos embernek?
  5. Teszt: Bőrfehérítő krém és szalicilsavas oldat
  6. Teszt: Alverde termékek a Dm-ből
  7. Úgy fent, mint lent (As above so below) | Film dark karakterrel
  8. 10 bosszantóan nehezen beszerezhető basic ruhadarab
  9. Kincsvadászat után 19. Vlog: Ezt vettem #02 - Basa nadrág, derékfűző, karmelegítő
  10. III. Országos Gothic Találkozó - fotók

A poszt közzétételének időpontjában
ember követi a blogot.



JÖVŐBELI TERVEK, VÁLTOZÁSOK


- A korábbi posztok szelektálása és törlése I. - Számos olyan régebbi bejegyzés van, aminek különösebb aktualitása, "értelme" nincs, csupán összegző jellegűek, számomra hasznos információk ugyan, viszont az enyhe érdeklődés miatt (alacsony megtekintés, kevés visszajelzés) nem érzem szükségesnek a publikusságát, ezek törlésre kerülnek, persze én továbbra is vezetem őket (pl. "az utóbbi idő leglátogatottabb bejegyzései & keresőszavak", amelyet jó ideje nem is vezetek már nyilvánosan).

- A korábbi posztok szelektálása és törlése II. - Úgy döntöttem, azokat a bejegyzéseket is törölni fogom, amelyek egy adott megemlékezéshez kapcsolódnak (pl. xy életének, halálának évfordulója, események évfordulója, önálló eseményajánlók, kivéve az OGT), ezeket Facebookon osztom csak meg.

- A korábbi posztok átválogatása III. - Néhány régebbi posztot visszaolvasva úgy érzem, igencsak megérett a bővítésre, átírásra (pl. a Mit vegyünk egy goth embernek? is így reinkarnálódott, és milyen jól sikerült neki), nos ezekre is szeretnék némi időt szánni, jó lenne, ha a blog minden egyes bejegyzésére azt tudnám mondani, hogy eléri azt a színvonalat, amire azt tudom mondani, hogy érdemes elolvasni/megnézni.

- A címkékről - Régebben oldalt, kategóriánként voltak megtalálhatóak a címkék, viszont már jó ideje hogy eltüntettem őket, ugyanis az idő elteltével olyan roppant áradattá duzzadt, hogy nem lehetett normálisan kezelni és éppen esztétikusnak sem volt nevezhető. Így viszont ha valaki címke alapján keresne, jócskán lecsökkent készletből tud csak válogatni (vagyis abból, amit éppen az adott poszt alján lát), ami nem szerencsés. Sőt mi több, nem elég, hogy olvasói oldalon szegényes, de az én oldalamon is kaotikus a dolog, néhány címkét nagyon nem ártana egységesíteni vagy újragondolni, egy rakást egyszerűen törölni, meg ésszerűen átgondolni (ez fontos, ugyanis a bejegyzések alatti ajánlók a címkék alapján működnek). Ehhez majd külön oldalfülecske fog társulni (mint felül a menüpontok), ahol kategóriánként rendezve találhatjátok majd a címkéket. Aztán majd meglátjuk, mennyire lesz hasznos.

- A videobejegyzésekről - Szeretnék többet vlogolni, jó lenne legalább havi egy videót készíteni, ami nem tűnik amúgy soknak, viszont ha belegondolunk, hogy előtte fel kell készülni (attól függően miről szeretne beszélni, mit szeretne bemutatni, ajánlani, kritizálni stb. az ember), át kell gondolni, hogyan szeretnénk előadni és milyen formában, megírni az egész vázát (az egészet nem, feláll a  hátamon a szőr azoktól a videósoktól, akik a kamera fölé/mellé meredve üveges tekintettel robothangon olvassák fel az élményeiket, brr), utána addig venni, amíg nem sikerül, és nem csak a tapasztalatlanságom a probléma, hanem a fények, a kiabáló szomszédok, az idő hiánya, utána a vágás, a szerkesztés, ami egy profinak nyilván hipp-hopp megvan (legalábbis egy magamfajtához képest), csak hát én nem vagyok profi, sőt... :) De nagyon szeretnék fejlődni, mert izgalmasnak találom ezt a vonalat - szóval nehogy panaszkodásnak véljétek, amiket leírtam, csupán amolyan kis "behind the scenes" dolognak, ha mondhatom ezt. 

- Együttműködések - Már jó ideje lóg(ott) a levegőben, de csak nem vettem rá magam, hogy komolyabban nyissak a különféle együttműködések irányába, a She about everything bloggerinája noszogatására határoztam el magam, így várható, hogy több interjú, ajánló, esetleg teszt színesíti majd az eddigi bejegyzéseket.

- Sminkek és egyebek - Minimálisan szeretnék több sminkes jellegű bejegyzést összehozni (volt már évekkel ezelőtt a blogon, gyakorlatilag szinte az egyik legtöbb oldalletöltést elért poszt (ami számomra kissé érthetetlen, sokkal érdekesebb témákban, sokkal jobban megírt, jobb fotóval rendelkező bejegyzések tizedennyi kattintást nem hoztak...) Ugyanis az utóbbi időben kissé fellendült a lelkesedésem a különböző sminktermékek iránt. Természetesen nem szeretnék elmenni az ezredik "megmutatom nektek az x árnyalatú random olcsómárkás 'mindenkiírtróla' szemhéjpúdert közelről, hurrá" vagy "nesze egy rakás steril katalóguskép meg jobb ötlet híján egy bekezdésnyi marketingszöveg", szeretném inkább valamiféle kreatívabb körítéssel tálalni azt ami tetszett (vagy ami nem...) Remélem nem találjátok nagyon nem ideillőnek, nyilván törekszek arra, hogy a blog profiljába beleilleszkedjék az adott termék, összeállítás.

- Nyereményjáték - Láttam, az utóbbi időben valahogy hirtelen megugrott az előző sorsolásos nyereményjátékos bejegyzés oldalletöltéseinek száma, a közeljövőben tervezünk egy könyv-nyereményjátékot, illetve az ezredik Facebook lájkolónál egy nagyobbacska csomagot gondoltam - remélem, hogy idén bekövetkezik. :)


RÉSZBEN SZEMÉLYES


- A 2017-es OGT - Ha megrendezésre kerül, mindenképp szeretnék részt venni az idei Országos Goth Találkozón, a 2016-os kimaradt ugye, ahogy az első is, úgy tűnik, páros számokban utazok :)

- Nagyon elhúzódott a Szocio-goth Projekt, őszintén szólva október-november-december nagyon nem volt produktív, rohanás volt és hajtás, és kicsit háttérbe szorult a dolog, ezzel mindenképp szeretnék záros határidőn belül végezni (még ha a kiadásra mondjuk várni is kellene), legalább a nyomtatásra váró munka legyen meg. (Kb. harmadánál áll a dolog, a neheze, a feldolgozás már készen van, mind válaszok, mind a szakirodalom terén, most már csak összegyúrni, következtetéseket levonni illene.)

- GothiConception - bár a blogon mindezidáig lényegében nem nagyon voltak részemről teljesített kihívások/TAG-ek és hasonlók, ezt mindenképpen szeretném végigfotózni, rengeteg ötletem van, már csak a megvalósításra várnak.


Nos összességében ennyi, mit gondoltok?  

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Meglepő, hogy ez a tumblrfekete dolog ennyire érdekelte az embereket :O
    De annak örülök, hogy ilyen szépen fejlődik, gyarapszik a blogod! :)

    A tervek is nagyon jók, a vlogok és az együttműködések tűnnek nekem a legérdekesebbnek, de az tény, hogy a sminkes bejegyzések fognak a legtöbb látogatót hozni. Minden esetre nagyon várom mindegyiket, kíváncsi vagyok miben lesznek másabbak a Te sminkes dolgaid mint a legtöbb bloggeré. :)

    Sok olvasót, és végtelen ihletet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon is ide illik a smink. És érthető, hogy miért ez vonzza a legtöbb embert. Ez a goth-téma amúgy is elég kis rétegnek szól, viszont egy smink bármelyik lánynak felkelheti az érdeklődését. Még akkor is, ha nem feltétlenül az ő stílusában készül. Én várom őket - és igen én se vagyok goth és igen én se olvasok el sok mindent ebben a témában. :D Szóval itt egy élő példa, hogy miért is jó ötlet ez a látogatottság szempontjából.
    Amúgy én szívesen néznék goth-outfit fotókat is meg hasonló posztokat, videókat. Már csak azért is, mert ez az én területem, én is fashion blogban utazom és az ilyen alternatív stílusokat nagyon kedvelem. :) Szóval ha esetleg gondolkodsz ilyenbe is én támogatom!! :D

    VálaszTörlés