2013. december 31., kedd

Kincsvadászat után #08

 

Íme, az év utolsó - és emellett az új blogon az első Kincsvadász-posztja. Régóta nem készült hasonló bejegyzés, nos igen, a kezdődő igazi felnőtt élet, az önállóság átka és öröme egy személyben a pénz, az egyrészt jó, mert miután kiröppen az ember (vagy legalábbis elmúlik tizennyolc éves), végre dolgozhat, és arra költheti, amire csak szeretné. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy már csak fél évem van vissza az egyetemi tanulmányaimból, aztán irány a nyílt víz - ki tudja még pontosan hogyan lesz, vannak ugyan terveim, de nyárig még annyi minden változhat :)

Nos visszatérve a témára, ezért is előfordulhat, hogy megritkulnak a hasonló bejegyzések - nem, nem az összes bejegyzés, csak az effélék, szakdolgozat mellett még simán belefér heti néhány poszt. Hát akkor lássuk...

Még gyakorlat alatt kitaláltam, hogy milyen jó lenne, ha egy kicsit több viselhető-elegánsabb (olyan igazi corp-goth) holmi színesítené a repertoárt, van abban valami kellemetlen, ha az ember pólóban meg szabadidőpulcsiban dolgozik, legyen szó bármilyen olyan munkáról, ahol minden állandó dolgozó csinos és kellemes megjelenésű. Nagyon szerettem volna egy pár olyan ingszerű képződményt, ami akár majd munkában vagy visszafogottabb, félhivatalos eseményeken is megállja a helyét. Hát ráakadtam erre a felsőre, ami ugyan azt hiszem, munkába kicsit sok lenne (vagy én nem vagyok elég bátor jelen pillanatban?), viszont állatira tetszetős, sosem hittem volna, hogy bele fogok zúgni ebbe a csíkos mintába! És a fűzős rész, a szabása, á... szerelem. :) (Háda, ~6-700 ft)


Nos, jól látjátok, ez egy ilyen kis izé. Mármint szütyő. Úgy érzem - lehet a gyűjtögető rossz szokásom miatt talán -, hogy minden nőnek szüksége van ilyen kis tatyókra, amit aztán jól tele lehet pakolni mindenféle kis apróságokkal, legyen az sminkes dolog, ékszer, vagy olyan kis szöszmöszök, aminek igazából sehol máshol nem talál helyet az ember. (Háda, ~300 ft)


Észrevettétek, milyen divat lett a szegecses bakancs? Mármint... az utóbbi egy évben olyan hirtelen beférkőztek a szegecses holmik a divatba (ami nem lenne olyan nagy baj, jól fel lehetne tankolni belőle, jövőre már úgysem lesznek, maximum kiárusítás szintjén), csak ne lennének ilyen borzasztóan rondák és ízléstelenek :D Viszont mindig szerettem volna egy szegecses bakancsot, mert... hát jól néz ki, na. Viszont féltem, hogy ha a jelenlegiekkel próbálok kezdeni valamit, csak elszúrom, ugyanis olyan vastag a (mű?)bőr amiből készültek, hogy egyszerűen nem viszi át az a kis apró lábacska, ami a szegecset az anyaghoz rögzítené. Ha meg kilyukasztom előre, mi a biztosíték, hogy nem fog alkalomadtán beázni? (Mert hát nyilván nem csak jó időben, fényes napsütés mellett visel az ember egy ilyen jószágot, sőt...) Hát a hibrid megoldás, egy bakancs formájú, de amúgy szegecses helyes kis kreáció a Háda polcán, a megfelelő méretben. Sokallottam érte azt a három darab ezrest, de tudván, hogy mostanában úgysem fogok költeni, hát miért ne?

 
A szegecsek nem igazán látszanak a képen mert a kis bajszos folyamatosan szemmel tartotta, hogy mit művelek, de azért félig-meddig látszik, azt hiszem.


Ez pedig a kissé szedett-vedett repertoár, amit az egyik Ask.fm-es kérdés okán készítettem, bár eredetileg a kislány nem lett volna a kompozíció része, hét igen, Csendélet macskával. Akinek legalább egy rohangál otthon, annak hozzá kell szoknia, hogy állati nehéz egyedül csinálni valamit, mert a kis aranyosak mindenben segítenének... a maguk módján :)

Egyébként valaki elárulja nekem, hogyan lehet a bakancsok szárát a földhöz képest merőleges helyzetben maradásra bírni? Vagy csak az enyémek dőlnek el folyton?

2 megjegyzés:

  1. Az az ing nagyon szép! Ő__Ő

    Kérdésedre a válasz: ha pet palackot teszel a bakancsba, nem dől el a szára ^^

    Pussz!

    Selania

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak legyen majd hova felvenni :D

      Jaj, ez nagyon jó ötlet... lehet szerzek valami jópofa kis csomagolópapírt, amivel beborítom, hogy azért ne legyen olyan esetlen, de nagyon jó ötlet, köszi :) ♥

      Törlés