2013. december 1., vasárnap

Régi magyar goth, dark zene - letöltések, dalszövegek, linkek

forrás: link
Aki szereti a magyar klasszikus goth rock zenét, esetleg a darkwave -et és határterületeit, annak szeretnék ajánlani öt darab remek kis oldalt - amelyek többnyire kinézetükben annyira nem emlékezetesek, viszont ez ne riasszon el senkit, igazi  kincsesbánya mind, ha az ember ilyesmire vágyik. (Sajnos egyik sem frissült az utóbbi időben, de kiindulási alapnak tökéletes.)


A DarkLyrics Hungary  - oldalra nem olyan rég bukkantam, ami bemutatkozása szerint magyar underground dark zeneszövegeket gyűjtő oldal, és valóban, kb. 88 dark, goth, black, death, doom, progresszív rock &  metal dalok szövegei között böngészhet a kedves látogató. Igazi ínyencségekre lehet itt bukkanni, sőt, a dalszövegeken túl tabokkal, interjúkkal, fordításokkal is találkozhatunk.

A Földalatti is remek elindulási alap lehet, el lehet tölteni egy kis időt a '80-as, '90-es évek magyar underground zenekarai dalszövegeinek böngészésével (utána meg a YouTube-on és egyéb helyeken történő kutakodással még inkább). Vannak itt még linkek, két letöltés és egy kis filmográfia is.

A Hungarian Dark Room egy komolyabb blog, rengeteg beszámolót, ajánlót, képet, még interjút is találhatunk rajta.

Magyar Szintipop és EBM zenekarok régről - már maga a cím elég beszédes ugye, bár itt nyilván nem kifejezetten goth rockra és a lehető legközelebb álló muzsikákra kell gondolni, viszont akad néhány gyöngyszem. (És beszámolók, ajánlók, stb.)

Sanci weboldala, a másik, ami már régebb óta elérhető innen linkként, viszont szeretném újra felhívni rá a figyelmeteket. Egy kedves úriember úgy döntött, hogy jó lenne megörökíteni azokat a magyar bandákat, amik mostanra többé-kevésbé eltűntek a süllyesztőben, pedig jócskán megérdemelnék a népesebb rajongói tábort. Létezik hozzá egy Youtube csatorna is, hasonló zenei palettával.
Elérhetőek bizonyos letöltések (2. műsor, A.E. Bizottság, Bocs, hogy Élünk, F. O. System, Hold, Kézi Chopin, Lacht El Bahhtar, Mask, Mirage, Te Faruru, Vanessa, Vertigo) és linkek (Sense of Silence, Nulladik Változat, Sajnosbatár, Sziámi, The Perfect Name, Waszlavik). Szerény véleményem szerint érdemes minél előbb "learatni", amit lehet, ki tudja, meddig lesz még elérhető, ismerve sajnos úgy általában a weboldalak élettartamát.

2 megjegyzés:

  1. A Dark lyrics egy jó oldal- sok minden fent van rajta,régen állandó látogatója voltam (:

    VálaszTörlés
  2. Most fedeztem fel, hogy a Variola (http://www.zajlik.hu/main/keres.php?band=Variola) két albuma is fent van ncore-on, igazi kincs :)

    VálaszTörlés