2018. május 17., csütörtök

Ebay Wishlist #7 Goth ruhák, táskák, kiegészítők

 Nos, gyerekek, úgy állunk, hogy szinte kereken kettő éve volt utoljára ilyesféle wishlist, amivel magamat is sikerült meglepnem, mert annak idején igencsak szerettem azzal elütni az időt, hogy Ebay-en szörfözgettem, kinéztem mindenféle kacatot, amit többnyire szívesen láttam volna a gardróbom, ékszeres dobozom vagy éppen a lakásunk dekorációi részeiként (többnyire ruhákról, ékszerekről vagy lakberendezési tárgyakról volt szó leginkább). 



Az utóbbi időben leginkább célirányosan keresgéltem, sem időm, sem kedvem nem volt felkutatni azokat a cuccokat, amelyek amúgy érdekesek, és viszonylag újak, azaz azelőtt nem találkoztam még velük.

Gábor garázdálkodott inkább és rendelgetett, aztán valahogy az utóbbi hónapokban kicsit újra feltúrtam én is a hatalmas kínai óccót, és meglepve tapasztaltam, hogy mennyi mindent elmentettem az idők folyamán, ezeket mutatom most meg nektek. Nem mondom, hogy mindet szívesen elfogadnám, mert így is éppen elég porfogó lapul itthon,ennek ellenére tetszeni tetszik a többségük - vagy éppen elég érdekesnek találtam ahhoz, hogy ebbe a listába kerülhessenek.


ÉKSZEREK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

[kb. 250 ft, link]

Ezt a denevéres műbőr nyakpántot kifejezetten aranyosnak találom a már unalomig látott BDSM-re hajazó sima elöl karikás (esetleg szivecskés karikás, rózsaszín, holografikus, stb.) változat mellett. Tipikusan az a fajta, amit minimális kézügyességgel és közepes kitartással otthon is biztosan össze lehet hozni: némi maradék műbőr, pár patent vagy kapocs, olló, és készen is van.

[kb. 257 ft, link]
Még korábban említettem, hogy nem nagyon viselek már ilyesféle viktoriánus/romantikus jellegű nyakékeket, de ez a sok csipke és gallérszerű volta miatt felkeltette az érdeklődésemet, idővel megrendelem majd.


[kb. 1064 ft postával, link]

Na ez tipikusan olyan, amit inkább megmutatni mentettem: külön is kaphatóak művirágok, sima hajpánt, csipkéhez meg aztán végleg bárhol hozzájutni, ilyen jellegű díszt mindenképpen szeretnék majd csinálni, elég egyszerűnek tűnik, talán abban lehet a buktató, ha nem elég erős a ragasztás/varrás és szétesik. Ez most eléggé foglalkoztat, csak nem visz rá a lélek, hogy nekiálljak :(

[kb. 3093 ft, link]
Rájöttem, hogy kifejezetten szeretem azokat a blúzokat, amiknek kissé határozottabb válluk van, még inkább homokórásítja az alakot, aminek nagyon örülök, félig-meddig véletlenül vettem észre, hogy létezik ilyen külön válldísz is, ami nyilván nem egy irodai darab, de izgalmas összeállításokhoz adott ötletet.


[kb 2550 ft, link]
Ez viszont egy olyan darab, amit mindenképpen meg fogok rendelni. Nem tartom olcsónak, de itthon mókolni sem lenne egyszerű, és igen erős a gyanúm, hogy a végén az egész nagy fémgubanc röpülne a szelektív kukába, inkább nem kockáztatok (a láncok sem olcsók, a mindenféle díszek szintén nem ingyen vannak). De ránézésre nincs az a felső, amivel ez ne mutatna jól. Adja az ég, hogy jól összerakott, tartós legyen.

NŐI RUHÁK

[kb. 2887 ft, link]
Azt hiszem, ez a fűző még nem volt ezelőtt, eddig nem tetszett, mert olyan kis meztelen, félkész-csontvázszerű, hiányérzetet hagyott bennem, de most pont emiatt jön be: milyen érdekesen mutathat, amikor különféle színű, anyagú holmikat vesz fel alá az ember, nem?
Ez is egy olyan darab, amit még idén megrendelek majd, nem érzem igazán sürgősnek, de látom benne a fantáziát.

[kb. 2185 ft, link]
Ennek a fekete változata tetszett meg, de a színeseken talán jobban látszik a fazonja. Kissé tartok tőle, vajon milyen lehet rajta a csipke, nem valami műanyag vacak-e (a születésnapomra Wish-ről rendelt pocsék pulcsi óta igen bizalmatlan vagyok, pedig azon kívül egyetlen alkalommal volt probléma egy rendelt ruha minőségével). Sajnos az én alakomon ez aligha lenne igazán mutatós, viszont a szabása, fazonja kellemes.

[kb. 4062 ft, link]
Ez is tipikusan olyasmi, amit inkább másokon nézegetek szívesen, azt hiszem, ehhez én már masszív vagyok, de kedves, kényelmes kis kabátnak/pulcsinak tűnik.

NECCES-HÁLÓS

[kb. 1137 ft, link]
Ugyanilyenem van nekem is :) Viszont találtam egy csomó hasonlót, gondoltam beteszem ide is ennek a fotóját, hátha valaki pont hasonlót keres, nem túl egyszerű hálós/necc anyagú felsőt találni (vagy legalábbis annak idején amikor én nagyon szerettem volna, valahogy sehonnan nem tudtam hozzá jutni, most bőség van és öröm :) Nemrég valahonnan turiztam egy egészen masszív, pamut anyagút, szóval elégedett vagyok. Bár ezek sem rosszak, csak mint mondtam, az ujja rövidebb a kelleténél.)

[kb. 1348 ft, link]
Nagyobb lyukakkal - ez egészen kényelmesnek tűnik.

[kb. 650 ft, link]
Kis visszafogott - talán ez tetszik az itteniek közül a legkevésbé, de még pont belefér.

[kb. 631 ft, link]
Ezt kifejezetten szépnek tartom, szintén sokoldalúan használható lehet megfelelő fantáziával.

FÉRFI HOLMIK

[kb 4102 ft, link]
Ez a vastagabb pulcsi (vagy inkább vékony kabát?) igazán kényelmesnek tűnik ezzel a nagy kapucnival, hiába nem női szabású, igazán be tudnám építeni a gardróbomba.

 
 [kb. 3125 ft, link]
Ehhez hasonlót néztem ki, csak nőiben, akinek tetszett a ninja goth öltözködési irányzat, biztosan hasznosnak találja.

PAKOLÓS SZEKCIÓ

[kb.  2073, link]
Elegáns kis darab ez a szarvasos díszes megoldás, kifejezetten sarkall a kreatív megoldásokra, tipikusan annak az esete, amikor valami totálisan egyszerű dolgot remekül fel lehet dobni egyetlen érdekes részlettel.

[ kb. 5075 ft, link]
Ez az a darab, amit nagyon szépnek találok, viszont feltétezéseim szerint a mérete miatt abszolút használhatatlan lenne, legalábbis számomra biztosan. Mutatós, elegáns, de aki szeret pakolászni és a fél életét a táskájában hurcolja magával, annak maximum mint pénztárca funkcionálhatna.


[kb. 2914 ft, link]
Elsőre ez tűnik a pakolós "nagy testvérnek", viszont közelebbről megfigyelve ez is csak 30x10x33 centi, fősulira annak a pár füzetnek azért elég lett volna.

[kb. 4510 ft, link]
Eredetileg ilyen denevérszárnyas táskát kerestem, kíváncsi voltam, miféle kínálat létezik ezzel a megoldással, meglepően kevés találatot dobott a kereső (és annak meglepően nagy része volt gyermekholmi), ez viszont egészen mutatós. (És persze sajnos picike.)


[kb. 2638 ft, link]

Ezen komolyan elgondolkodtam, de az árához képest nem tűnt nagy eresztésnek, a vicces az, hogy először hogy, hogy nem, valami 5000 forint körüli összegért láttam, na gondoltam talán a feléért esetleg, erre teljesen véletlenül feldobta szinte pont féláron.
Ezt akkor tekintsem égi jelnek? :)
Viccet félretéve ezt nagyon aranyoskának találom,
magamhoz képest már-már túl aranyosnak is.


Ezek voltak az utóbbi időben a blogra releváns holmik nagy része,
ha esetleg ti találtatok valami izgalmasat, linkeljétek bátran,
kicsit le vagyok maradva ilyen téren :)



3 megjegyzés:

  1. Egy rugóra jár az agyunk mostanában, a necces és "lebernyeges" holmik engem is vonzanak mostanában :) a válldísz nagyon klassz, ha beszerzed, mindenképp kíváncsi lennék rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kényelmesek és mutatósak, elég indok :) A derékfűzőt, láncos mellkasdíszt, és a nagylyukú felsőt mindenképp rendelem fizetéskor, a váll-lapos cuccon még gondolkodok, lehet, hogy megoldható lenne házilag összerakni, jóval olcsóbban.

      Törlés
  2. Nagyon kár, hogy az a kis ruha, amely bordó és zöld változatban is szerepel a képen, már nem található a link alapján. Kedvem lett volna hozzá 😊

    VálaszTörlés