2014. december 8., hétfő

Első blogszülinap - avagy egy éve saját domain névvel

Valójában december másodikán volt esedékes, ráadásul nyereményjátékot is ígértem, viszont (sajnos-nem sajnos) annyit dolgozok mostanában, hogy éppen csak aludni van időm, úgyhogy azt hiszem, az utóbbit halasztjuk egy kicsit, mondjuk január elejéig, ha nem bánjátok, bár klassz lett volna karácsonyig... na majd átgondolom, hogy érek rá, aztán meglátjuk. :)

Szóval, ugye a blogot 2008 árpilis végén indítottam shadow-and-light címen, anno még a gportal-on, gondolom sokan emlékeztek, mennyit nyüglődtem azon, hogy WordPressre költözzek, Blogspotra/Bloggerre vagy találjak egy teljesen másféle blogmotort, hát nem bántam meg, hogy végül emellett döntöttem, nagyon jól használható, teljesen testreszabható, nyomonkövethető, Google-barát, szóval szuper, bár bosszantó, hogy néha (gondolom a html-hez kevésbé értő userek megsegítésére belekontárkodik a kódolásba, de javítható szerencsére), így 2013 december másodika óta ezzel száguldunk :)

Megható volt észrevenni, hogy mennyien csatlakoztatok azóta, akár Facebookon, akár a Google követős rendszeren (Esetleg hírlevél érdekel valakit az új bejegyzésekről? Lehet, hogy lesz ilyen is, még nem tudom.)

Szóval ezúttal is szeretném megköszönni a folyamatos figyelmet, a hozzászólásokat, visszajelzéseket, lájkokat, emaileket, borzasztóan hálás vagyok nektek, így tudom, hogy azon túl, hogy összegyűjtöm magamnak azokat a dolgokat, amiket érdekesnek találom, feljegyzem a véleményemet, gondolataimat, még több, hasznos értelme is van az egésznek.

Viszonylag ide tartozik, emlékeztek még, kb másfél hónapja közzétettem egy kérdőívet, hogy titeket mi érdekelne, milyen irányba kellene változtatnom (ha kellene). A kérdés ugye az volt, hogy "Mit látnál szívesen még/miről szeretnél többet olvasni a blogon?" Viszonylag nem túl sok, 32 darab válasz érkezett, ezek alapján a következő fixen megadott válaszok kapták a legtöbb szavazatot:


 • Ebay-wishlist témában (4)
 • Videobejegyzések (4)
 • Több goth szubkultúrával kapcsolatos magyar vonatkozású dolog (5)
 • Több "kincsvadászat után" poszt  (7)
 • "Tesztelt dolgok" témában (7)
 • Képcsokrokat akarok (7)
 • Tanácsadói rovatot vagy hasonlót (jelenleg "ti kérdeztétek" címke alatt) (8)
 • Több zene (videoklippek, banda ajánló, albumkritika, stb.) (8)
 • Több goth szubkultúrával kapcsolatos aktuális dolog (9) 
 • Filmek, videojátékok,számítógépes játékok (goth témában) (9)
 • Jó ez így, csak legyenek gyakrabban új bejegyzések (10) 
 • Ruhákról bármit (10)
 • Több személyes bejegyzés (11)
 • Több könyves bejegyzés (11)
 • Több OotD (saját ruhaposzt) bejegyzés (12)
 • Művészekről, modellekről olvasnék (13)
 • Versek, irodalmi ajánlók (15)
 • Több goth szubkultúrával kapcsolatos általánosság (16)
 • Több kreatív, Do It Yourself dolog (21)

Lényegében időhiány miatt még nem változtattam semmit, de az, hogy a kitöltők kétharmada kreatív dolgokat szeretne, illetve fele goth-releváns általános dolgokat, azért elmond valamit, nekem is kell azért némi visszajelzés, tudjátok, hogy jó-jó, írok valamiről, közzéteszek ezt-azt, de mégis, azon túl, hogy engem mi érdekel, mire van igény.
Amit biztosan tudok ígérni, hogy több zene lesz, ajánlók, kritikák és egyebek, mert mostanában nagyon rákaptam, bár úgy látom, talán az a kevésbé érdekes kategóriába tartozik a válaszok alapján. Az OotD-bejegyzésekkel az a gond, hogy ugyan kettő-három még van elmentve őszről, de jelenleg dresszkódos helyen dolgozok, és hacsak nem vagytok kíváncsiak egy rakás elegáns blúzra meg kosztümre, akkor aligha lesz élvezhető a végeredmény, talán majd tavasszal. Művészekről/modellekről, filmekről, játékokról még nemigen esett szó, úgyhogy várható lassacskán.
A tanácsadói rovat igazán akkor működne, ha több kérdés érkezne, ugyanis a megosztásra érdemes kérdések fele kb. nem szubkultúra releváns, bár azért közzéteszem többnyire, mert egész egyszerűen úgy gondolom, bárki kerülhet egy adott helyzetbe, vagy bárkinek szüksége lehet egy olyan információra éppen, aminek én birtokában vagyok, így egyszerűbb, mint újra és újra privát levélben megírogatni.
Kincsvadászat után, meg tesztelt dolgok, hát... csak várjuk meg az első fizetést, no. :) De tényleg, nem nagyon merek semmit venni, amit meg mégis, az nincs annyi, hogy érdemes lenne kamerát ragadni érte.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy kijelölgesse az őt érdeklő témákat, nagy segítségemre vagytok/voltatok a továbbiakra nézve. :)

Némi változást azért technikailag eszközöltem, lássuk csak:
 1. Mivel úgy vettem észre, hogy nem igazán használjátok a címkéket, ezért azokat besuvasztottam egy modulba, amit továbbra is el lehet érni, csak egy kattintással több (itt jobb oldalt fent, Címkék és témák néven, a menüsorban), meg hát természetesen kevesebb helyet foglal.
 2. A fontosabb, hosszabb bejegyzéseimet, munkáimat szintén kigyűjtöttem oldalra, könnyebben elérhetőek,
 3. Ahogy a videobejegyzés(ek) is, ami egyelőre csak egyedül árválkodik, de a hónapban talán meglesz, haha, mondom ezt negyedikén, dolgozok rajta.
 4. Gondolkodok a heti legtöbbet kattintott bejegyzések automatikus megjelenítésén, mert sokszor a statisztikából azt látom, hogy furcsamód érdekes, de hónapokkal (évekkel) ezelőtt írt cuccosok kapnak hirtelen több-kevesebb ideig nagyobb figyelmet, amik felbukkanva az újabb olvasókat érdekelheti, akik még nem találkoztak az adott témával. Egyelőre ott van, szintén a jobb oldali hasábon találkozhattok vele.
 5. Gondolkodok egy értelmesebb "Ti kérdeztétek/Gyik" részlegen, egyelőre még soványka, egyelőre olvasói kérésre címke alatt lehet megnézni. Egyébként a bárkit bármi érdekel (azért némi relevancia nem árt), az ne fogja vissza magát :)
Egyébként úgy cuzammen a következő bejegyzésekre érkezett a legtöbb kattintás,  mióta itt vagyunk:
 1.  Magyar goth boltok: goth, dark, metal -os ruhákat ...
 2.  Teszt: A bőrfehérítő krémek
 3.  Teszt: Alverde termékek a Dm-ből
 4. Nyereményjáték!

Szóval ez van, ha bármi kérés-kérdés, óhaj-sóhaj van, lassan, de biztosan itt vagyok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése