2019. március 30., szombat

Új Gamma10 album: Outsider | instrumental dark electro

Aki régebb óta követi a blogot, az talán emlékszik a Gamma10 2016-os Listen to Me c. album kapcsán született bejegyzésre, amelyben még interjú is készült Torma Lászlóval (érdemes újraolvasni, mert nem csak az előző albummal kapcsolatban tudhattok meg érdekességeket, hanem a "színfalak mögé" is beleshettek egy kicsit.

Az Outsider 2019. Február 8-án jelent meg, ez idáig viszont számos mérföldkövet tudhat maga mögött, összesen 4 album, 2 EP és egy válogatás jelent meg szerzői kiadásban.


2015-ben a "Present (Mindful Mix)" című szám felkerült a Side-Line Music Magazine "Face The Beat: Session 3" című válogatására, a 'Wish" című album mixelését és masterelését az X-FUSION MUSIC PRODUCTION végezte. 2016-ban a "Listen to me" album "Forever" című számához elkészült az első videoklip :





"Az album 10 számot tartalmaz és bónuszként a címadó Outsider minimál verzióját. A zene sötétebb tónusú, melankolikus dallamokat vegyítek súlyosabb, illetve energetikusabb témákkal, így próbálok hangulatokat közvetíteni, és szerencsés esetben egyfajta katarzist is kiváltani. A stílust instrumentális dark electro-nak mondanám, de sok más hatás is tetten érhető, mint mondjuk az industrial, ami a gitárszerű szintihangokban jelenik meg. Ez egy kicsit a gyökerekhez való visszatérést is jelenti, mivel a projekt legelső publikált számaiban még torzított gitár is szerepelt. A zene egyéb elfoglaltságok miatt főleg éjszakánként íródott a kis otthoni stúdiómban. Érdekesség, hogy az egyik szám címe egy idézetet "rejt" magában, és az idézet befejező gondolata a kattintás után válik láthatóvá." - mutatja be Laci az új albumot.




"Melankolikus dallamok és energia. Dark-electro, EBM és industrial elemekből építkező egyszemélyes projekt Budapestről a Gamma10. A név ihletője "Az idő urai" című rajzfilm, melyben az arctalanok bolygója, a Gamma10 részben a modern társadalmak elidegenedésére és elszemélytelenedésére is reflektál. Instrumentális zenéje hangulatokat közvetít, visszatérő tematika az idő (az idő múlása, jelenlét az időben, a jövő), a társas kapcsolatok, illetve azok hiánya."

Személy szerint kifejezetten tetszett az előzőhöz hasonlóan ez az album is, méltó utódja, de amellett, hogy hozza az ott megkedvelt jellegzetes dallamokat, képes újdonságokkal szolgálni, lendületesebbnek találtam. Kedvenc számaim a Dreamcatcher, ami kissé lágyabb, a Children of Tomorrow, ami energikusabb, és a Last fight, ami már-már VnV Nation-os hangulatot keltett. Úgy vélem, igazán egyben van az album, a trackek sorrendje is jól el lett találva.

Ha elnyerte a tetszéseteket, az albumot az alábbi linken tudjátok meghallgatni és megvásárolni:
Ha nektek is felkeltette az érdeklődéseteket, ne felejtsétek el követni, kedvelni az alábbi oldalakon:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése