2018. november 30., péntek

Zenei vérfrissítés #11


Rendhagyó módon nem a jelenlegi kedvenceimet szeretném megmutatni nektek, hanem az előző adagot, ugyanis még hónapokkal ezelőtt kezdtem összekészíteni ezt a kis listát, félkész állapotban maradt meg a 'szerkesztendő' mappámban. Bár azóta találtam új olyan zenéket, amelyek makacs módon kúsztak be és ragadtak meg a lejátszási listámon, mégis szeretném ezeket is megmutatni nektek, hiszen nem véletlenül hallgattam annyit őket egy időben.

A következő négy banda egyike sem szerepelt még ezelőtt a blogon, úgyhogy meglepetés mind, bízok benne, hogy nektek is jelent majd némi izgalmat felfedezni őket - van itt mindenféle stílus vegyesen, szóval nem lehet azt mondani, hogy nem változatos a maga nemében. Jelen poszt a szokásostól eltérően csak négy bandától mutat nektek újdonságokat, ám - szintén a szokásostól eltérően nem egyet, hanem kettő számot. 

(Pont két éve volt utoljára ilyen jellegű poszt, rengeteg zene futott át ez alatt az idő alatt, szemezgetek majd belőlük is legközelebb.)

Eivor - Into the mist, Í Tokuni

Talán Fever Ray kapcsán dobta be a Youtube, már nem is vagyok benne biztos, viszont azt tudtam már az első hallgatás után, hogy ez is szerepelni fog a következő zenei vérfrissítés listába, gyorsan megosztottam Facebookon is. Mint kiderült, a skandináv énekesnő nem csak angolul énekel, sőt, az Into the Mist is csak egy "angol verziója" az Í Tokuni-nek.
A zene sejtelmes-misztikus mivolta mellett a képi világ is figyelemre méltó, szépséges az egész klip, érdemes nem csak hallgatni, legalább egyszer végignézni, igazán esztétikus.



Something's hiding in the dark
Lurking in between the rocks
Whispers in my ear
I turn around but no one's there
I call up but there's no answer

Shadow, shadow by my side
Drifting through the misty night
Are you wandering just like me
Within this surreality?



Avatar - Bloody Angel, Hail to the Apocalypse

Egy újabb találat a párom révén, a Bloody Angel volt az első, roppant fülbemászó, a videó ügyesen megoldott és felkavaró, sötét. A Hail to Apocalypse látszólag sokkal vidámabb, dühödtebb, a klip pedig teli találat, együtt a kettő olyan őrült hatást kelt, amivel ritkán lehet találkozni.


All that I know
I'm willing to give it away
All that I love
Disappeared like sand in the ocean
Remember the lives
Lost within withering pages, trying to hide
But I see tragedy through a lifetime
Bloody angel!

There's a storm heading our way
All that's been will be gone
All your cities will sink into the ocean
You run away like cattle
But you cannot flee the battle
Wipe your ass, it's time to put on your war paint

Ghost - Square hammer, Cirice

A múlt évem egyik kedvence volt a Ghost, külön szerettem volna róluk írni, végül úgy döntöttem - mivel nem kifejezetten goth/dark dologról van szó - inkább ide kerül.
Már magát a bandát, az azt övező történetet igen ügyesen sikerült megtervezni és kivitelezni, a számok remekül passzolnak a képbe, a könnyedén befogadható muzsika - a kevésbé könnyed szövegekkel - pedig telitalálat.

Biztosan van rá ellenpélda, de akkor is azt gondolom, a Square Hammert nem lehet nem szeretni, aki ezt hallja/nézi meg először tőlük, biztosan még többre lesz kíváncsi.

A Cirice egy másik személyes kedvencem, emlékszem, Kaposvárról Sopronba utazva a vonaton végig őket hallgattam (négy órán keresztül), és amikor először meghallottam, nem tudtam betelni vele, hogy hogyan lehet ennyire gyönyörű egy ilyen szám?! (0:46-nál kezdődik)


Are you on the square?
Are you on the level?
Are you ready to swear right here, right now
Before the devil
That you're on the square
That you're on the level
That you're ready to stand right here, right now
Right here, right now


I can feel the thunder that's breaking in your heart
I can see through the scars inside you
I can feel the thunder that's breaking in your heart
I can see through the scars inside you

Beauty of Gemina - Kingdoms of Cancer, Darkness

Egy darkwave válogatáson találtam rá a svéd művészekre, aminek nagyon örültem, ráadásul egy olyan változatát sikerült elcsípnem, amit aztán Youtube-on nem sikerült fellelnem. A banda számos muzsikája borongós, melankolikus, valahol a Deine Lakeienre emlékeztet, csak éppen sötétebb, fájdalmasabb vonásokkal, így az őket kedvelőknek is jó szívvel tudom ajánlani.



And we leave all these Soldiers
They've forgotten good Prayers
And we leave all these Prophets
and their wishful Unsaying

And I cry out in this Mud
And I fear it in the Night
And I look up in this All
And I feed on this Pain

And I read all this Signs I see
Every Time I've been seen
Aching and hoping - no Secrets to hide



you bring the darkness in my mind
in my life
you bring the darkness in my heart
the poisoned side

i'm running on, running
and the moon is fading down
is fading down
the moon is fading down

when you leave
then i know, then i know

Nektek  volt az utóbbi időben "nagyobb találatotok", ami úgy igazán megragadt és legszívesebben újra és újra  csak azt hallgattátok volna? A fentiek közül melyik tetszett a legjobban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése