2017. június 22., csütörtök

Splat Blackwood cruelty free fekete fogkrém


Nagy divatnak örvendenek a különböző fekete színű szépségápolási szerek, kozmetikumok, gyakorlatilag minden, ami fekete. She about everything jóvoltából találkoztam először fekete fogkrémmel, és azóta motoszkált a gondolataim között, hogy valahogy érdemes lenne bevezetni a mindennapi rutinomba, de különösebben megfizethető áron nem találtam anno.



Teljesen véletlenül, egy szokványos Rossmannos bevásárlás alkalmával bukkantam rá, sőt lényegében nem is én voltam, hanem a párom hívta fel rá a figyelmemet, én általában elvagyok a magam kis jól bevált fogpor-fogselyem kombójával, nem nagyon kísérletezgettem ilyen téren. 

Nézegettem-nézegettem, vajon megéri-e, mit tud, amiért kettő ezer forintot kell kiadni 75 ml-ért, de amikor rákerestem, és kiderült, hogy cruelty-free a márka, nem tétováztam tovább.


A fekete fogkefét pár száz forintért szereztük be ugyanott, nem valami márka, viszont ha már fekete, adjuk meg a módját. :)

Tetszetős, kellemes dizájnnal rendelkezik, maga a doboz és a tubus is figyelemfelkeltő a sok szokványos fehér alapon kék-zöld-piros kreáció között, nekem szimpatikus.


A fogkrém - a várttal ellentétben - nem koromfekete, van benne valami matt szürkés jelleg, amit a fotók nem adnak vissza, a habja viszont betonszürke. Az íze nem olyan markáns, mint a hagyományos fogkrémeknek (annak idején Amodent Herbalt használtam nagyon sokáig, ahhoz viszonyítva), és nem is tart olyan sokáig, fogmosás után nagyon hosszú ideig tiszta, lepedékmentes fogakat biztosít, még étkezés után is.

A fehérítő hatása a tapasztalatok szerint kb. 2 hét után mutatkozik meg, fotóbizonyítékkal nem riogatnék senkit, révén a girbe-gurba agyaraim premier plánban nem nyújtják a legbizalomgerjesztőbb látványt, viszont a párom fogsorán látványosan világosított, tehát rossznak egyáltalán nem rossz, ráadásul kíméletes. A tisztító hatása korrekt, az ínyt nem bántja, sőt az esetlegesen előforduló vérzést csökkenti.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy vajon egy random aktív fekete szenes-borókás fogpor-kutyulmány mennyiben hozna más eredményt.

Krémmánián is szép értékeléseket kapott.


Valami rejtélyes okból kifolyólag Kiscirmit nagyon felcsigázta, de természetesen házilag sem teszteltük állatokon, mindenesetre vicces volt a kandúrka elől menekíteni. :)

3 megjegyzés:

  1. Imádnivalóan morbid :D
    Csak az ára... de ahogy most rákerestem Krémmánián, találtam a dm saját szájápoló családjában is feketét, azt tuti kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha csak a hatása érdekel, akkor pici aktív szénnel lehet keverni a hagyományos fogkrémet/fogport, az tuti, hogy pénztárcabarátabb :) Jaj, a dm-ben nem is láttam, pedig sokkal jobban kedvelem, mint a Rossmannt, a héten úgyis járok arra, ha nem felejtem el, megnézem :)

      Törlés
    2. Ez az: http://kremmania.hu/kremek/dontodent-black-shine-fogkrem
      Általában ragaszkodok a bevált fogápolókhoz, egy tubus másfajta fogkrém pont elég kitérő lesz nekem :)

      Törlés