2019. július 15., hétfő

Fekete Lyuk kiállítás, Kaposvári kirándulás | 2019.06 Vlog


Egy igen mozgalmas hétvégét tudhattunk magunkénak, miután szombat délután Budapestre, vasárnapra virradó hajnalban Kaposvárra utaztunk, előbb a Fekete Lyuk kiállítás zárónapját végignézni érkeztünk, utóbb családi eseményre voltunk hivatalosak.



Tartalomjegyzék:
01.24 - 11:58 Fekete Lyuk kiállítás
(a kiállításról külön önálló videó készül!)
13:13 Pár gondolat az eseményről
20:28 - 23:45 Turi
23:45 - 25:40 Hősök Temetője, Kaposvár



Tartalomjegyzék:
00:01 - 11:04 Beszélgetős macskás mindenféle
11:04 Ilyen voltam "fiatalon"
11:32 - 12:30 Kaposvári Egyetem mini nosztalgia
12:30 - 14:17 Balaton, vegán fagyi, út haza
14:17 Hajszárító-vadászat, KIK
17:35 Macskák, ezeket vettük

26:43 Így készült

***
 A csatornát a többi videóval, lejátszási listákba rendezve itt találjátok:

[ Gabriella Hel ]

***

Néhány fotót is szeretnék mutatni nektek, ami az utazás során készült:

Elütöttük az időt Vukkal :)

 
Talán tinikorom óta nem történt olyan, hogy lencsevégre kaptak volna, miközben alkoholos italt fogyasztottam (mondjuk azt az éves mennyiséget, amit egy kezemen meg tudok számolni, nem is egyszerű), viszont visszanézve mókás volt a saját riadt őzike-tekintetemmel találkozni :) 
Szóval ilyen is van. Éljen a fröcss, az az "ittál is valamit, meg nem is" határterület. Azért csak maradok inkább a konyakmeggy bonbonoknál, na.

Igazán kihagyhatatlannak találtam ezt az elcsépelt mosdó-szelfit, ahol igyekszek igazán előnyös ábrázatot összehozni (nem sikerült, haha), fél egy körül készült a Kiscelli Múzeumban, távozás előtt.

Nagy vágya Gábornak, hogy éjszakai égboltos felvételeket készítsünk, mert rengeteg gyönyörű fotót találni a neten, de nem egyszerű, mert el kell találni a megfelelő beállításokat, és ami nagyon fontos, mozdulatlanul tartani/rögzíteni a gépet, amíg a felvétel készül. Nos, mindkét feltétel igencsak hevenyészett volt esetünkben, viszont életünk első olyan fotója elkészült, ahol egy rakás csillag látszik, nincs nagyon durván bemozdulva (bár a fák zavaróak), még nagyon sokat kell gyakorolni. Idén nyáron biztos kint töltünk majd egy-két éjszakát a szabadban, de akkor az állvány is velünk jön (igazán vicces volt kitámasztani szegény gépet :D)

Szép kis cicák édesapámnál, mindegyik gyönyörű, de a fekete különösen tetszik, ez a szürke cirmosságba áthajló fekete szín annyira szokatlan! Amúgy nem valami kezesek, a vörös néhány nap után babusgatható volt, a kis fehér ha ételt kap és nem figyel, de a többieknél esély sincs a simire... ami jó olyan szempontból, hogy legalább nem kerülnek olyan emberek közelébe, akik bántanák, de hát na, itthon 9 macskával megszoktam, hogy folyton jönnek.

A kertben - és végül teljesen elfelejtettünk meggyet szedni... bár nagyrészt csak cigánymeggy volt, ami veszettül savanyú, pici, cserébe nagy a magja, egy örökkévalóságig tart kimagozni ahhoz, hogy eltegye az ember (mert magában - legalábbis számomra - ehetetlen).

Kukucs :)

Ez a fotó a Somogy áruháznál készült, egyszerre találtam bizarrnak és klasszank azt a rengeteg ablakba rakott próbababát, olyan mint valami modern kiállítás, pucéran, fej nélkül, üresen a kirakatban, megfosztva mindentől, félredobva, várva arra, hogy (újra) használjanak. Brr...

 Hősök Temetője, szokás szerint



Gyenesdiás (Balaton, északi part), Bringatanya fagyizó egy rakás vegán & gluténmentes fagylalttal


Úton hazafelé - kb. 10 °C fokos különbség volt az út alatt, beleszaladtunk az esőbe, igazán frissítő élmény volt

Cirmoska

***
 A csatornát a többi videóval, lejátszási listákba rendezve itt találjátok:

[ Gabriella Hel ]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése