2012. július 3., kedd

Kincsvadászat után #03 Zöld fűző és zöld hajfesték

Tegnap végre-valahára megjött a postás, és szintén végre-valahára nem csak az öcsémnek hozott valamit, hanem nekem is. És mindjárt két csomagom is érkezett :) Az egyik a nagyon-nagyon-NAGYON várt zöld fűzőm volt az, a másik pedig egy szintén zöld, de hajfesték. Lássuk csak szépen sorban...

Ez itt a stock képe.  Nagyon vártam rá, igazából nem tudtam pontosan, hogy akkor ez most félmelles vagy mell alatti akar-e lenni, mert az egyik oldal ezt írt, a másik azt, de aztán kiderült, hogy mell alatti, pontosabban olyan hosszított derékfűző vagy mi a csuda.

Ebben az igényes kis csomagban érkezett (:D) (megj.: érdekes, hogy mindent bubis borítékban postáznak, de ami nagyobb, azt ilyen szemeteszsákban... de találkoztam már olyan kartonpapírszerű levéllel is, amit konkrétan egy rátekert cérnaszál tartott össze, csak a szerencsén múlott, hogy valaki nem kukkantott bele... bár ki tudja, lehet belekukkantottak, csak nem volt rá szükségük XD)


Amikor kicsomagoltam, az lepett meg legjobban, hogy milyen klassz, vastag anyaga van, mert az első (és egyetlen, ha azt a sosem viselt, turiban szerzett darabot nem számoljuk, ami a túlzott nagysága miatt nem volt rajtam, csak nem volt szívem otthagyni) szóval az első derékfűzőm vékony anyagú, ez pedig jó vastag, masszív és merev, a merevítők pedig nem akarnak elhajolni, duplán vannak belevarrva, egyszóval bombabiztos kis cucc, és még egy ilyen kis falatnyi bugyingót is kaptam hozzá, amit azt hiszem, soha az életben nem fogok felvenni :D

Alul-felül a fodrok műbőrből vannak, nagyon szépen néz ki, komolyan! Oda vagyok érte :)


Egyedül, amivel nem igazán vagyok megelégedve, az a fűzőszál minősége (sima fekete kis szaténszalag, pontosabban kettő, a fene tudja, minek, normálisan össze sem tudtam kötni, folyton kicsúszkált, de ez legyen a legnagyobb gondom... majd veszek bele valami masszív madzagot.
Viszonylag nehezen lehet bekapcsolni, a kapcsok nehezen állnak be, de ez gondolom azért van, mert még nincs "bejáratva".

A másik, ami kissé aggaszt, hogy az előzőből adódóan kissé erőltetve ment az összekapcsolás, a merevítőn levő kis indaminta elkezdett megkopni, mert ilyen bársonyféle anyagból van, és nagyon tartok tőle, hogy 3-4 viselés után esetleg elmaszatolódik, tönkre megy... (max legrosszabb esetben kis ruhafestékkel megoldom, de ennyi pénzért (~24 dolcsi) kicsit dolgozhattak volna rajta.
  


Bocsánat a képek közelsége és minősége miatt, de egyedül csak ezeket tudtam csinálni, a többi még bénábbra sikeredett :D

Egyébként becsületére váljon, tényleg megfelel a rendeltetésének, alig kap benne az ember levegőt :D Csak kissé becsapós a méretezése, mert S-es (a másik is), viszont ez kisebb S-es, mint az elsőm, így 1-2 centivel szélesebb maradt a hátamon a "rés" befűzés és meghúzás után. Viszont van csodaszép hát-fedlapja, ami az előzőnek nincsen :)



(Ez a kis fekete az első, ez vékonyabb, a merevítői hajlékonyabbak, ugyanúgy S-es, de valahogy mégis nagyobb, kés könnyebb bekapcsolni :D Viszont iszonyatosan meg lehet húzni, olyan derekat csinál, hogy öröm nézni :) )


A zöld hajfesték Directions márka, 'Apple Green', ami így első hangzásra elég almazöldnek (vagyis világosnak, kb ilyennek) tűnik első gondolatra, viszont állítólag szép mély, sötét és telt színe van. Na, majd kiderül.



Gyakorlatilag már érettségi után (te jó ég, mikor volt már az, öregszem :D) szóval már akkor elterveztem, hogy zöld hajjal megyek majd az egyetemre, aztán azóta (3 éve) valahogy nem jutottam el odáig, hiába kérdezgettem minden fodrászt, sehol semmi, azt mondták, ~5000-ért tudnak rendelni... hát nekem meg annyit nem ért meg.

Véletlenül találtam Facebookon egy csajszit, akinek volt két tubusnyi eladó, egy bontott és egy bontatlan. Megvettem a bontottat, elvégre is, ha nem tetszik, akkor fölösleges a bontatlant elpazarolni, ha meg tetszik, akkor max rendelek külföldről, vagy ha még meglesz a lánynak, megveszem.



Gyakorlatilag nem is tudom még, milyen legyen, az egészet nem szeretném befesteni, mert félek, ha nem tetszik, olyan sorsra jut, mint anno a fekete, de ahhoz meg már túl hosszú a hajam, hogy összerondítsam megint... :D

1 megjegyzés:

  1. Nekem is van egy pont ilyen feketém :D Még a nyáron rendeltem, de egyszer sem volt rajtam, mert nem volt még türelmem bejáratni. Ebben is ilyen fura szalag van, amit elég nehéz meghúzni, de ha nincs meghúzva, akkor a természetes homokóra alakomat fiúsnak álczza. A kapcsok nekem is nehezen állnak be, viszont ami abszolút zavar benne, az a hosszúsága, ugyanis túl "magas". Olyan furán találkozik a melltaró drótjával,ami nem épp a legkellemesebb érzés. Minden esetre remélem, hogy idővel megadja magát, mert kár lenne érte.

    VálaszTörlés