2017. január 15., vasárnap

IsaDora tavaszi újdonságok | Egy corpgoth tökéletes smink-fegyvertára


A svéd IsaDoráról ezidáig nem esett szó a blogon, pedig egy ideje szemeztem már a termékeikkel - számos kozmetikumuk remekül beépíthető az alternatívabb hölgyek (vállalkozó szellemű urak?) repertoárjába, nézzétek csak a füstös szemhéj-palettát vagy a Rum Raising fantázianevű rúzst,  micsoda kis szépségek!

Ami számomra döntő fontosságú volt, hogy a cég nem végez ill. végeztet állatkísérleteket sem az összetevőkön, sem a végtermékeken, vagyis cruelty-free, a választék többsége vegán, és biztos vagyok benne, hogy sokunk számára szimpatikus az a tény is, hogy a termékek illatanyagmentesek, és akár 100%-ig ásványi termékek közül is válogathatunk.

Az új, tavaszi kollekció egy folyékony matt rúzst, egy szemhéjpúder-palettát, egy vízálló szemöldökceruzát, egy Eye Lifter Duo Highlighter-t tartalmaz - mindegyik a manapság amúgy igencsak divatos matt hatású felhozatalt gyarapítja. Ezek közül kettőt, illetve egy szempillaspirált szeretnék most nektek megmutatni.

A maga módján mindegyik belopta magát a kedvenceim közé, lássuk is, hogy miért:



Eye Sculptor Bar - highlighter-kontúr szemhéjpaletta
 
A paletta egy kellemesen gyöngyházfényű, nem tolakodóan ragyogó finom highlitert rejt és a négy árnyalatot, melyek tökéletesen harmonizálnak egymással. Én, mint barna-kedvelő, kifejezetten üdítőnek találom, hogy a szokványos natúrabb vonulat hagyományát megszakítva egy kicsit a lilás irányba mozdultak a színek, nem túlontúl élénkek, inkább mélyek, de mégis egyfajta üdeséget sugároznak. Az árnyalatok remekül kombinálhatóak, keverhetőek, észrevétlenül olvadnak egymásba, ami remek alap a kísérletezgetéshez és ahhoz, hogy megtaláljuk a saját egyedi vizuális hangunkat - így gyakorlatilag ahányféle ember kezébe adnánk, annyiféle eredmény születne a nyomán.

A külseje kis elegáns, kellemes a szemnek, a tok jól záródik, strapabíró, szóval a táskánkba is nyugodt szívvel beköltöztethetjük. A belbecs szerencsére igazodik a külcsínhez: a szemhéjpúder állaga jól eltalált, nem poros, nem potyog vagy kenődik, a légiesen könnyed, "éppenhogycsak" lightos mindennapi hatástól egészen a drámaias-gótikus végletekig elmehetünk vele.



Ultra Matt Liquid Lipstick

Az ajkakat megcélzó darabok közül egy Vintage Pink mattra száradó folyékony rúzsnak örülhettem, amitől első körben kissé féltem is, hiszen hiába szeretek gyönyörködni más hölgyek mesterien elkészített - néha már-már a megkomponált szót használnám - sminkjeiben, ha egyszer a saját szám vékonyka és aszimmetrikus, így nem volt alaptalan a vonakodásom. Bevallom őszintén, én eddig még sosem használtam matt rúzst, folyékony-matt rúzst pedig mégúgysem, viszont mások fotóin igencsak tetszett ez a megoldás: mintha súlytalan pillangópor-bársony réteg pihenne meg a viselő ajkain.

Nem csak az applikátorral könnyű bánni, de a klasszikusnak mondható tégely tartalma pozitívan szerepelt. Hamar megszárad, nem hagy maga után különös érzést, nem ragad, bár más matt rúzsokkal még nincs összehasonlítási alapom, de a hagyományos rúzsokhoz képest nagyságrendekkel tovább bírja. Úgy néz ki, létezik az a termék, ami képes megszerettetni velem a rúzshasználatot :) Szájkontúrcezurával használva számomra már-már ijesztő mértékben teltebbnek tűntek vele az ajkaim az eredetihez képest, szóval aki szereti az optikai tuningot, az jól fog járni vele.

Érdemes néha lecserélni a fekete rúzst ehhez hasonlóra az alternatívabb körökben is, irodába, különleges alkalmakra, vagy csak úgy kísérletezgetés céljából.

 

Big Bold Extreme Ultimate Volume szempillaspirál

Ez a spirál maga a nagybetűs Nehéztüzérség! Keféje első ránézésre rémisztő volt, közel háromszor akkora, de kétszer biztosan, mint a kedvenc kis szilikonkefém, kissé szkeptikus is voltam, hogy vajon hogyan fogok majd bánni vele anélkül, hogy mindent összekennék vele.

Eleinte voltak kisebb fennakadásaim - mintha balerina topánkáról váltana az ember magassarkúra, vagy méginkább platformra, de aztán hamar megszerettem, a változatos sörteméretének köszönhetően mindent kényelmesen elérni vele.



A hatása a megjelenéséhez méltó: a számomra megszokotthoz képest brutálfekete, vastag és hosszú pillákat varázsol, picit már-már kényelmetlenül is éreztem magamat, annyira teátrális volt, mintha műszempillák teremtek volna hirtelen a sajátjaim helyén. Ez eleinte nagyon különös volt, hiszen bár szőkésbarna pillákat örököltem, megszoktam, hogy festve nyilván jobban látszanak, de azt nem, hogy ennyivel. Aztán hamar beleszerettem, egy egyszerű napon, könnyű alapozóval, némi szemhéjpúderrel tökéletes mesterhármas kombináció, még szemceruza vagy tus sem kell, olyan emlékezetes, picit porcelánbabás hatást produkál.


Lágyan, de határozottan öleli körül a szempillákat, mint valami luxusfűző, nap végére nem esik le darabokban, nem törik le megkeményedve a pillákkal együtt.
Úgy gondolom, érdemes belefektetni, mert a mindennapokat is könnyebbé teszi, de mellette az extrém látvány eléréséhez is tökéletes.


Mindhárom termék könnyen eltávolítható - én kókuszolajat szoktam használni, tartósságuk ellenére pikk-pakk lejöttek, plusz pont érte.

Amiért én szeretem őket

Amikor azt írtam, hogy a spirál magában is öltöztet erre gondoltam, amit alább láthattok - tisztában vagyok vele, hogy nem egy tipikus "ezt készítettem vele" fotó, de annyira visszaadja azt a tiszta, nyílt, ragyogó "porcelánbabás" érzést, amit a használata után érzek :)


És egy kicsivel több: a rúzsaszín rúzs pont azon a határon egyensúlyozik, ami még nem túl "barbibabás" - jót tesz neki a mattság - a mindennapos sminket üdévé teszi, a sötétebbekkel pedig izgalmas elegyet alkot. Bár kevésbé látszik, de a lilás szemhéjpúderrel nagyon szépen harmonizál, kellemesek együtt. Akinek ez túl világos,  annak sem kell elkeserednie, mert számtalan árnyalatból lehet válogatni.

 

A Kis Feketének is tetszett :)

Nem tartozik a legolcsóbb kozmetikumok közé, viszont a minősége sokszorosan igencsak megéri az árát, Magyarországon a Douglas Parfümériákban lehet élőben megcsodálni és beszerezni. Az újdonságokért és a klasszikus darabokért érdemes felkeresni az IsaDora honlapját, vagy a Facebook oldalát.

Mit szóltok ezekhez a termékekhez, kipróbálnátok? Érdekel titeket a későbbiekben  hasonló, sminkes bejegyzés? :)

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Annyira jó képek és leírások vannak itt, hogy még én is kedvet kaptam egy-egy ilyen beszerzéséhez (vagyis leginkább a szempillaspirálhoz :D )

    Jól áll neked ez a kicsit másabb stílus is, főleg az a kép, amin a szemüveged szárát fogod, nagyon vagány :) Szokatlan, de illik hozzád.

    Remélem, még több ilyen bejegyzés lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem jó bejegyzés, megvan ezeknek is a létjogosultsága a blogon. (-: Nagyon jól áll ez a típusú smink Neked!

    VálaszTörlés
  3. Jól sikerült bejegyzés, jók a képek és a leírások is igazán szemléletesek :)

    Csak az elmúlt években fedeztem fel a visszafogottabb ajakszíneket, és tök érdekes tapasztalat, hogy egy eltalált nude árnyalat mennyire fel tudja dobni az ember arcát és hogy milyen királyul mutatnak fekete szemsminkkel :)

    VálaszTörlés