2014. május 25., vasárnap

Esemény ajánló: I. Országos Goth Találkozó

 
Bár jómagam kétséges, hogy részt tudok majd lenni rajta - ki tudja, hol leszek én akkor -, szeretném mindannyiótoknak ajánlani a következő találkozót, kitűnő alkalom az ismerkedésre, barátkozásra:

 2014. július 19.,  Budapest, Margit-szigeti romok

(Az esemény Facebookon: Link)

"Találkozóinknak már többéves hagyománya van, és mindenki örömmel járt vagy jár még most is a különböző városokba, hogy szubkultúránk keretei között találkozhasson régi barátaival, vagy megismerhessen új embereket. Közületek sokan voltak már budapesti, szegedi, veszprémi, székesfehérvári, győri, debreceni vagy éppen miskolci goth találkozón. Azonban még sosem találkoztunk közösen, mind egy helyen, hogy így a nagy családon belül ünnepeljük meg szubkultúránk létezését, annak minden szépségével együtt. Eljött hát az alkalom erre is!


Összehívunk minden trad gothot, viktoriánust, középkori gothot, cybert, steampunkot és mind az összes többi GOTHot, illetve azokat is, akik már nem követik az irányzatot, de örömmel tekintenek vissza azokra a régi szép időkre, július 19-re (szombat) Budapest városába, hogy közösen, mindannyian jól érezhessük magunkat.

Délután fél kettőkor gyülekezünk majd a három vasútállomáson egyszerre, ahol a három szervező fogja összegyűjteni az érkezőket. A Nyugati Pályaudvarra érkezők Lilithet keressék, a Keletibe érkezők Ecanust, a Déliben pedig Daray fog várni rátok. Ha valaki busszal szeretne jönni szóljon, és megoldjuk. Ezeken a pontokon mindenhol fél órát fogunk várni a később érkezőkre, azaz pontban kettőkor mindegyik csoport elindul a Margit-szigetre. Itt végre közösen az eddigi talán legnagyobb létszámmal tölthetjük el napunk nagy részét. Mivel előreláthatóan sokáig leszünk itt, javasoljuk hogy hozzatok magatokkal szendvicset vagy valami hasonlót, esetleg aki akarja megcsillogtathatja sütési tudományát ha hoz sütit. Itt a szokásos beszélgetős-örömködős programra kell számítani, úgyhogy hozzatok magatokkal plédet, vízipipát vagy bármit, amit jó ötletnek tartotok.

Igény szerint rendezhetünk nektek egyéb programokat is. Ha esetleg szeretsz, verset írni elhozhatod és felolvashatod, akár nagy akár szűk körben, ahogy jobban tetszik. Ha többen hoztok ilyet többen meghallgathatjuk egymást. Ha úgy gondolod jó táncos vagy, egyedül vagy akár többedmagaddal is bemutathatod tudományodat, örömmel fogjuk fogadni. Ha kreatív kiegészítőket saját magad csinálsz, azt is szívesen megnézzük. Ha szeretsz zenélni, nyugodtan hozz hangszert, akár még egy ad hoc zenekar is összeverődhet. De ha van jobb ötleted szívesen meghallgatjuk azt is . :)

Estefelé az egész csapat átvonul az Underworldbe, ahol az este további részét fogjuk tölteni. Ezért kérünk mindenkit, hogy egy kis költőpénzt hozzon magával. A hely nem drága szóval nem kell mélyen a zsebetekbe nyúlni, de természetesen nem várhatjuk el hogy ott maradhassunk ha nem fogyasztunk. Rossz idő, például eső esetén (ami nem lesz mert megbeszéltük, de aztán ki tudja) pedig megnézzük hogy a Roncs mennyire bír el mindannyiónkat.

Reméljük, hogy sokan eljöttök az első országos goth találkozóra, hogy így közösen teremthessük meg az országos találkozók hagyományát is. Gyere el és vegyél részt Te is a hagyományteremtésben! Sőt, vendéget is hívhatsz, de ez esetben mindenképpen szólj valamelyikőnknek, hogy kiről lenne szó. Természetesen ettől még nem áll meg a kisebb találkozók hagyománya sőt, remélem hogy a három héttel később lévő tízedik veszprémi találkozón sokatokkal újra találkozhatunk majd. Gyertek hát el minél többen, hogy együtt emlékezetessé tegyük az Első Országos Goth Találkozót!
"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése