2012. augusztus 24., péntek

DIY: Egyszerű nyakpánt

 

Szeretnél egy csipkés, szatén, láncos vagy kámeás csodát, de valamiért egyik sem az igazi, amit boltokban találni, vagy épp túl drága? Itt a megoldás, nem is kell sokat bajlódni vele, nem kerül sokba és egészen biztosan olyan színű, olyan díszítésű lesz, ami Neked tetszik.


Hozzávalók:

- Tetszőleges vastagságú szaténszalag (kb. 100-200ft/m)
- Fodros tüll szalag (kb. 2-300 ft/m)
- A szaténszalaggal egyező színű cérna
- Tű, olló

Nem muszáj neked is feketét választanod, nekem van valahol egy sötétzöld-feketém is, nagyon pofás lett, csak valahová elbujdosott, így nem tudtam képet készíteni róla.
Először is, a szalagot vágd akkorára, hogy körbe tudd tekerni a nyakadon és kényelmesen meg lehessen kötni (lehetne akár francia kapcsot, gombot, tépőzárt, patentot is használni, de ez így most egyszerűbb).



Amikor megvan, igazítsd a nyakad méretéhez a tüllös fodros szalagokat is, akkor jó, ha hátul kb. 1-2 centi marad "üresen".
A dolog nagyon egyszerű, a kis tüllös szalag gumis részét úgy illeszd a szatén szalagra, hogy az ne látszódjon, majd apró, egyenletes öltésekkel varrd rá. Vigyázz, nehogy a tűvel meghúzd a szatént, mert nem lesz szép, és igyekezz minél hasonlóbb színű cérnát használni.
Kis gyakorlattal 10-15 perc alatt elkészíthető.

 

Hihetetlen gyorsan elkészíthető, egyszerű de mutatós kis darab, díszíthető apró rózsácskával vagy más virággal, masnival, láncokkal, kámea medállal.

Lesz majd még ennek csicsásított verziója is, csak be kell szereznem hozzá az anyagokat. :)

4 megjegyzés:

  1. Rendeltem csipkét és szatén szalagot, remélem hamar megjönnek. (Aliexpress). Kíváncsi leszek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos szép lesz a végeredmény, nemigen lehet elrontani :)

      Törlés
  2. Akkor leírom újra. Végre megérkezett minden hozzá, így elkészítettem én is. Elsőre elég kis gagyi lett, a varrásomról nem is beszélve... :D De egynek jó lesz. Direkt bővebbre hagytam picit. Fekete-lila párosítás. Kép: http://www.kepfeltoltes.hu/view/160526/86233739401_www.kepfeltoltes.hu_.jpg bocsi, máshogy nem bírtam beilleszteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép lett, teljesen jó szerintem :) A képen nem látszik, hogy baj lenne a varrással, ha ugyanolyan színű a cérna, mint a szalag, akkor meg fel sem tűnik, ha nem a legyegyenletesebb.

      Törlés