2017. december 3., vasárnap

Darkshop-szemlék | Nézz be velünk a Rockpincébe!

Bizonyára nagyon sokan hallottatok már a Rockpincéről, hiszen azon üzletek egyikéről van szó, amely igen rég óta szolgálja ki a sötétebb, rocker, metálos, punk, dark szubkultúrák tagjait. Amolyan bakancslistás hely volt ez nekem, és ha már Budapesten jártam, és a szállásunkhoz közel is volt, mindenképpen meg akartam nézni élőben.

Egy lépcsősoron juthatunk le az üzletbe, ami nevéhez hűen ténylegesen pinceszerű, és amin én igazán meglepődtem, hogy jóval nagyobb, mint amire számítottam (sőt, hallottam, hogy a további bővítés is kilátásban van). 

 

A legkülönfélébb árukkal találkozhatunk itt:
- ruházati termékekkel (zenekaros pólók, mintás női pólók, pulóverek, extrémebb nadrágok, szoknyák, kabátok, fűzők - meglepően jó minőségben, bakancsok)
- kiegészítőkkel (táskák, övek, karpántok/karmelegítők, kesztyűk, nyakörvek, maszkok/kendők)
- ékszerekkel (nyakékek, gyűrűk, karkötők, különféle díszek)
- használati tárgyakkal (bögrék, kulacsok, íróeszközök)
- lakberendezési tárgyakkal, díszekkel (hamutálak, szoborszerű díszek, tárolóalkalmatosságok)
- felvarrókkal


A hangulat abszolút egy ilyen helyhez illő volt, kellemes hangerővel szólt a metál és rock zene, az eladó lányok kedvesek és csinosak voltak, a tulaj is segítőkész. A ruhák jó minőségűek, tartósnak tűnnek.

 


Mi egy motoros mintás pólót, egy Lugosi Bélás/Drakulás bögrét és egy sárkányos/fantasy termoszt vásároltunk. Az árak közepesek, pesti viszonylatban abszolút korrekt, vannak olyan termékek, amelyek drágábbak (pl. az alapvetően drágább márkás ruhák, táskák), vannak, amelyek olcsóbbak (pl. a zenekaros pólók, kiegészítők, felvarrók).




Érdemes érkezés előtt a weboldalon nézelődni, egyrészt így biztosan nem marad ki semmi (rengeteg holmi van ott, sok ideig tartana az üzletben mindent egyesével átnézni), már csak azért is, mert így bizonyosodhatunk meg róla leggyorsabban, hogy - ha például zenekaros holmit keresünk, mint én - egyáltalán található-e az üzletben (amúgy szépen abc-sorrendben vannak a pólók, szóval átfutni sem tart túl sokáig). 
Arra számítani kell, hogy inkább az ismertebb bandák kerülnek előtérbe, szóval túl perifériás/dark dolgokra nem érdemes számítani (amit mint vevő, sajnálok, de a másik oldalról is megértem, hiszen biztosan roppant keveseket érdekel, hiszen a kereslet generálja a kínálatot is).


Érdemes lehet felnézni a bolt Facebookos oldalára, rendszeresen közzé teszik az újdonságokat. A hivatalos oldalukról rendelni is lehetséges.

 

Szóval összességében ha van lehetőségetek, látogassatok el, ha más nem, kicsit körülnézni, megnézni, milyen is élőben, így megbizonyosodhattok a minőségről (hiszen sima fotóról azért ezt nehéz megítélni).

Elérhetőségek:

Budapesten a Teréz körút 32. szám alatt találjátok (a Zichy Jenő utca felől lehet bejutni), illetve Győrben a Baross Gábor út 7., ha Győrben járok, majd ott is megnézem, mi a helyzet, lassan úgyis aktuális lesz. :)

A bejegyzés nem szponzorált, a képek a tulajdonos engedélyével készültek.

1 megjegyzés: