2017. március 28., kedd

IsaDora | Még mindig hódít a matt!


Volt szerencsém kipróbálni az IsaDora legújabb termékeit - aki nem olvasta volna az előző bejegyzésemet, ne hagyja ki, számos információt megtudhat többek között a cégről. 
Jó hír, hogy ezek a termékek közelebb állnak a sötétebb irányzatokat kedvelő emberekhez, mint az előző, azt inkább tényleg irodai csomagocskának nevezném (a spirált leszámítva), míg ez igazi komoly felhozatal, van itt masszív fedésű korrektor, alapozó, hosszan tartó fixáló púder, szemhéjpúder gyönyörű sötét színekben, és bónuszként egy Jolly Joker: egy többféle tápláló olajat tartalmazó lemosó.


Cover Up Stick'n'Brush alapozó 

Amikor először megláttam Facebookon, rögvest felkeltette a kíváncsiságomat, folyton visszakalandoztak a gondolataim ahhoz, hogy vajon mennyi ideig tarthat ki egy ilyen szokatlan kialakítású termék, és - ne nevessetek ki -, de az ecsetrész olyan csodálatosan puhának tetszett, hogy mindenképp  meg akartam érinteni! :) 


Nem is csalódtam, egyszerre mintha egy édes cica puha pocakját érinteném, de mégis van tartása, jó tömött, gyorsan és hatékonyan lehet eldolgozni vele az alapozót, könnyen tisztítható, plusz pont, hogy szintetikus szálakból épül fel.

Az egyedüli "hátránya" betudható az én ügyetlenségemnek, az első pár alkalommal sikerült összecserélnem, melyik vége rejti az alapozót, melyik az ecsetet - pedig még előzékenyen fel is matricázták!


A fedése elég komoly, akinek nincs szüksége vastagabb, erősebb rétegekre, az lehetséges, hogy soknak fogja találni, viszont ebből adódóan komolyabb bőrhibákat, foltokat is lazán képes elfedni. Ennek személy szerint borzasztóan örülök, jónéhány más márkájú használhatatlan, gyenge fedésű alapozótól voltam kénytelen megválni, mert egyszerűen átsejlett alatta a takarni kívánt szín, vagy a nap felénél elmászkált, testesebb állagából adódóan. Szerencsére itt semmi ilyesmit nem tapasztaltam, szóval bátran ajánlom azoknak is, akik nem csak egy-két apró egyenletlenséget szeretnének eltüntetni.

30 faktoros védelmet biztosít, ami igencsak jól fog jönni, már tavasszal is.


Perfect Coverstick korrektor

Úgy tudom, eredetileg a pattanásokhoz ajánlják ezt a kényelmes kiszerelésű korrektort, viszont szerencsére engem többnyire elkerülnek a kis csúfságok, így a "foltomon" próbáltam ki, vajon mit tud ez a stick. Krémes, vastagon fed, jól eldolgozható, alapozó alól sem mozdul el, nem keveredik, hacsak nem akarjuk.


A felső csíkocskán az alapozó tesztjét láthatjátok, ami első ránézésre igen sötétnek tűnik, de felkenve - magam is meglepődtem - , nem üt el a bőröm színétől. No de a korrektor maga a csúcs, látjátok, sőt, pont hogy alig lehet látni, tökéletes az árnyalata! :)


Az alábbi roppant előnyös képeken láthatjátok a korrektor működését, annyit tudni kell, hogy a foltocska élőben szerintem valamivel sötétebb, ráadásul a bőr textúrája ott kifejezetten egyenletlen, tágabb pórusokkal, úgyhogy ha egy korrektor vagy alapozó legalább nagyjából fed, már örülök, a legtöbb már alapesetben sem képes erre. A jobb oldalon CSAK a korrektort használtam minden egyéb nélkül, a képeket csak összevágtam és minimális kontrasztot emeltem rajtuk, nem változtattam semmi egyebet, azt hiszem, az eredmény magáért beszél.
Ilyesmit csak komolyabb alapozás-építgetés, több réteg után szoktam tudni elérni. 
Természetesen, ahogy látszik is, a bőr egyenletességét nem tudja tökéletesen megoldani, de ez nem is erre való, ilyen mértékben, szóval ez a kis stick jó barátommá vált igen hamar.




Matt Fixing Powder - Sheer Nude

Ennek a púdernek a transzparens változata keltette fel igazán az érdeklődésemet, olyan kíváncsi vagyok, vajon mennyire hagy nyomot a fixálni kívánt területeken! Most egy Sheer Nude nevű árnyalatot tudhatok magaménak, ami csodálatosan világos, porcelános matt árnyalat. Igazán csak a problémásabb részeket kínálom meg vele, megbízhatóan kitart nap végéig.

 


Eye Sculptor Bar Smoky Sculpt - highlighter-kontúr szemhéjpaletta  


A következő szemhéjpúder paletta - amennyire hasonlít az előzőre, pont annyiban el is üt tőle, míg a másik a virágos tavasz üde, könnyed bársonyosságát ragadta meg, addig ez a mélyebb, erőteljesebb színekhez nyúlva az életet adó esőt idézi, megfelelő kontrasztot ad a világosabb árnyalatokhoz.
Igazából olyannyira passzolnak egymáshoz, hogy akár egy palettára is kerülhettek volna, itt is a lilás, nude színek kaptak főszerepet, ám most hűvösebb, borongósabb árnyalatok kerültek rivaldafénybe: az előzőn (számomra) a lilás-barnás-bordós, rész uralta a kis kitet, itt a sötétliláé és a feketéé a főszerep. Képzeljétek csak el azokat a gyönyörű lila-fekete megoldásokat! Erre is utaltam, amikor azt írtam a bevezetőben, hogy közelebb áll a szubkultúránkbeliek megjelenéséhez.

Egyet a hétköznapokra, egyet hétvégére! :)




Az előző kis kit (felül) és az új (alul):



Caring Cleansing Oil 

Nem vártam különösebben sokat ettől a sminkelmosó olajtól, eddig sima kókuszolajjal oldottam meg a dolgot, viszont fájdalmasan csalódtam - a saját technikámban. Ami kifejezetten tetszett, az a kiszerelés, nagyon praktikus, nem folyik szanaszét, egy-egy nyomásra finom réteget permetezhetünk a vattakorongra vagy az arcunkra, ebből kifolyólag nem vész kárba semmi.

A beltartalom többféle olajból áll össze többek között (puhító-hidratáló napraforgó, nyugtató hatású, omega 6 zsírsavakban gazdag borágó, antioxidánsban gazdag búzacsíra olaj és E-vitamin), semleges illatú, langyos vízzel könnyen lemosható, utána kellemesen puha marad a bőr. Szerencsére nem csíp, nem szárít, a vízálló, vagy vastagabb rétegben felkent sminkeket is erőlködés nélkül leszedi, ami számunkra nagy előny.


Itthon a Douglas Parfümériákban lehet fellelni vagy online a Douglas webshopjában. Újdonságokért érdemes felkeresni az IsaDora honlapját, vagy követni a Facebook oldalát - nem ritkák a nyereményjátékok sem!

*

Hogy mit alkottam vele, a közeljövőben egy másik bejegyzés keretében szeretném majd megmutatni, legyetek résen! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése