2015. július 14., kedd

"Take my hand and we'll dance until we die" - avagy hallgassunk Omniát!

forrás: Omnia, Facebook
 
Meglepően kevés magyar nyelvű információt lehet fellelni erről a - saját definíciójuk szerint - újkelta pogány-folk zenét játszó holland bandáról, annak ellenére, hogy előadásmódjuk magával ragadó, számaik fülbemászóak, változatosak és egyediek.

Pályafutásukat 1996-ban kezdték,  és az elmúlt közel húsz év során számos változáson ment keresztül, két tagtól is megváltak (egyikőjük az egyik alapító volt), illetve egy újjal is bővült a felállás. A banda tagjai különböző nemzetiségűek, ahogy az általuk játszott zene is sokrétű, számos kultúrából merít és nyelven szólal meg, különleges hangszereket felvonultatva. Dalszövegeik a szabadság-természet-mondák témakört járják körül.

forrás: Omnia, Facebook

Számos rajongói kritika érte őket, miszerint az "ős-Omnia" eltűnt, Jenny megérkezésével veszített abból, amit eleinte képviselt a banda - ami tény, hogy valóban változott, talán populárisabb, könnyedebb hangot ütnek meg az utóbb kiadott lemezeken hallható számaik.

forrás: Omnia, Facebook
 
Előadásmódjuk látványos, videóik alapján azt tudom mondani, igen hangulatos, az általuk prezentált megjelenésmód, filozófia pedig nem csak előadás, hanem a mindennapjaikat is így élik.

Tapasztalataim szerint kis hazánkban talán az I don't speak human c. számuk a legelterjedtebb, pedig ez csak egy kis szeletkéje a munkásságuknak, érdemes a többibe is belekóstolni.



 Megtalálhatóak Facebookon, YouTube-on, a weboldaluk is rendszeresen karbantartott, informatív.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése