2015. március 31., kedd

Kincsvadászat után #13 Gothic Rosette nyaklánc, könyvek


Újabb adag mindenféle gyűlt össze az elmúlt negyed év során - mert ugye szinte napra pontosan három hónapja volt utoljára kincsvadászat-bejegyzés, mondhatni nem viszem túlzásba a dolgokat mostanában.

Legnagyobb büszkeségem a fent, illetve a tovább gombra kattintás után lent is látható szem-mintás medál, amit a Gothic Rosette Facebookos oldalán találtam, élőben hihetetlenül szép, az eredeti fotó találóbb, az enyémek nem adják vissza, hogy élőben mennyire finom és különleges :) (Tudom, a stock fotón felülről lóg, én másképp viseltem, nekem így tetszett.)
Minden egyes ott található ékszer egyedi, páratlan, érdemes benézni, mert tuti kis kincseket lehet találni, és ráadásul elérhető áron, ami fontos, én már ki is néztem magamnak a következőt :) 


A következő, ami egy napon érkezett a nyaklánccal, az a Pirkadatra várva című, magyar írókat felvonultató gótikus novellagyűjtemény, amit nagyon rég kinéztem magamnak, de nem jött velem szembe sehol eddig, viszont többször is olvastam, hála az otthoni megyei könyvtárnak.
Történt viszont, hogy az egyik szerzője, Zoltar felkeresett moly.hu-n, hogy látta a kívánságlistámon, hátha érdekel, és természetesen érdekelt, ráadásul a bolti ár alatt, úgyhogy hiperszuper.
Az igazat megvallva veszettül régen olvastam - többször is, viszont arra nagyon emlékszem, hogy voltak olyan történetek benne, amitől konkrétan felállt a hátamon a szőr, pedig Lovecrafton kívül az utóbbi időben nem igazán tudják elérni ezt a hatást, na, hát ez megtette. Vegyes, voltak jobbak, rosszabbak, viszont kuriózum, igen kevés olyan papíralapú mű létezik, melyet kis hazánk gyermekei publikáltak ebben a témában (Zoltar még a Rémségek könyvét említette, bár ezzel eddig nem találkoztam, várólistássá lépett elő), érdemes elolvasni, no meg beszerezni is, tervezek róla beszámolót írni újraolvasás után csak előbb a könyvtáriakat kellene gyorsan befalni.

Szóval ha bárki úgy érzi, szívesen megvásárolná, dobjon neki egy üzenetet, vagy ha nincs fent Molyon, írjon itt/nekem, szívesen segítek.

Köszönöm ezúttal - nyilvánosan is - a dedikált példányt, a lehetőséget, sokat jelent :)


Az ékszerek nagy része a helyi bolhapiacról származik, a csontvázkezes nyakláncon kívül egyben az összeset egy ötszázasért vettem (az említettet 1 dollárért Ebayről), nagyon kis jó holmik, a két láncot rendszeresen viselem, a fülbevalóknál pedig szomorúan tapasztaltam, hogy összenőttek a füleimben a lyukak, szóval... majd összeszedem a bátorságot és szúrok, mert sajnálnám nem viselni őket. :)


Hát ő szegény elég homályos lett, pedig amúgy a kamerán még jónak tűnt (a további kb. 5 képen is, nem értem, mi lelte), a vállán levő szegecsek miatt tetszett meg nyilván, bár még nem tudom, tényleges darabját fogja-e képezni az aktív ruhatáramnak, vagy csak egy olyat, mint a régen gyakori megvettem-nézegettem-elcseréltem/eladtam darabok, hát remélem, nem, majd meglátjuk. Egyszerű fekete derékfűzővel nagyon el tudom képzelni c:



No ez a cipő meg amennyire tetszett, fordított arányosságban volt tartós, egy sima cipővásáron vettem, nem tudom, másutt is szokott-e ilyesmi lenni, tudjátok, amikor pár ezer forintért jönnek és egy rakás cipőt hoznak egy kultúrházba, sportcsarnokba vagy valahova, és kb. kifosztják a helyszínt elég hamar, Kaposváron is volt, illetve nem csak cipő, de ilyen "mindenes" kategóriában is, tudjátok, háztartási dolgok, műanyagok, ilyesmi, nos ott vettem, de... hát megbántam, nagyon hamar tönkrement, igaz meglepően olcsó is volt, de mióta elköltöztem, a harmadik cipőm megy szét fél év alatt, ami után azért elgondolkodtam, hogy inkább valami minőségi cuccba kellene belefektetni, mert ez így pénzkidobás meg csak szenvedés.



Vásárfia, gyarapodik a gyűjtemény... c:


A Szerelmes Drakulát a postán vásároltam - klassz kis állványok vannak, telis-tele mindenféle könyvekkel a romantikustól a szakácskönyveken át sci-fi-ig, érdemes kicsit végigbogarászni, a Poe-könyv egy újságárusnál akadt a kezembe, a Különös tanítvány még korábban került hozzám, csak nem emlékszem, mutattam-e, végül, de nem utolsó sorban egy német nyelvű Drakula az osztrák bolhapiacról. Remélem, felnő hozzá idővel a német nyelvtudásom is...


A korábbiakhoz képest nem valami extra sok, de az első kettő - a nyaklánc és a könyv - miatt mindenképpen meg szerettem volna mutatni őket, legalább volt némi motiváció, mert különben halogattam volna a végtelenségig :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép az a nyaklánc, amit Gothic Rosettetől vettél, anyunak is nagyon tetszett. ő is szemezett vele. :D a vegán csokikat hol veted és milyen árban? vagy majd róluk is írsz a másik blogodban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? Nahát! :D Azért örülök, hogy az enyém lett c: Biztosan készül még majd hasonló, csak ajánlani tudom :)
      Persze, írok majd :) Van egy csomó vegán csokis fotóm egyébként csak valahogy eddig inkább a teás meg főtt kajás téma került előtérbe... na majd a kövi néhány napban... :)

      Törlés
  2. A szemes nyaklánc nekem is nagyon tetszik. (-: És a könyv is eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Molyon nem vagyok fönt sajnos, de esetlegesen, ha lehetne szerezni egy példányt......
    Hát, én 9 éve hordom az acélbetétes Martensemet. Igaz, hogy igen drága, főleg manapság, de ha kiszakad - ami már folyamatban van sajnos -, ismét azt veszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Myrkky!
      Ha valóban érdekel a Pirkadatra várva, nagyon szívesen küldök belőle egy példányt, mondjuk vagy egy másik könyvért cserébe vagy valami kisebb összegért. :) Írj a gabe33@freemail.hu e-mail címre, és megbeszéljük a részleteket.

      Trish: a lehetőséget nagyon szívesen, és én is köszönöm a könyvvel kapcsolatos sorokat! :)

      Törlés
  3. Szép napot!
    Ó, a szerzeményeid tényleg felérnek egy kincsesbányával! (: A cipős dilemmán én is osztozok veled, ugyanis ha Igorka (a Red Roosterem) feladja a harcot, nem tudom, majd mitévő leszek... Vegánként problémásabb ez a bakancsos hajcihő. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valami csoda folytán rábukkannál egy többé-kevésbé kompromisszumos megoldásra, legyél olyan jó és oszd meg velem, mert szenvedek egy ideje :D :( A régi bőrből készülteket pedig lassan kisuvickolom, aztán jelképes összegért mennek a levesbe... *sóhaj*

      Törlés
  4. Az a szemes nyaklánc, ómáj *.* Azt hiszem a fennmaradó időmet az ékszeres oldal böngészésével fogom tölteni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, te is találsz majd valami kedvedre valót :)

      Törlés
  5. Sajnos a műbőr cipők semeddig nem bírják, meg az ember lába nagyon könnyen beleizzad, még pamut zoknival is. Mert a szagot még ki lehet küszöbölni egy kis szódabikarbonával (beleszórni a cipőbe), de az izzadást...
    A bőr lábbelik a strapabíró(bb)ak, csak Te ugye vegán vagy, szóval a bőr Nálad nem játszik.
    Nehéz lesz jó cipőt találnod :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És amíg bőrt viseltem, nem is gondoltam volna, mennyire igazad van, felesleges nyavalygásnak találtam, meg hogy "ugyan én biztos nem járnék így", stb stb, és mégis :/ Hát el vagyok keseredve kissé. Még valami vászoncipőt most tavaszra, nyárra el tudok képzelni, de nagyon-nagyon nem szívesen mondanék le a bakancs-jellegű lábbelikről. Ebay-en végignyálaztam egy csomó kis aranyost, de annyira tartok tőle, hogy pont ugyaneddig bírnák - csak dupla, tripla árért...

      Törlés