2014. július 5., szombat

DIY: Masnis tárolódobozkák

 
Jó rég nem volt efféle saját csináld magad bejegyzés, nem igaz? :) Végre volt egy kis időm rendbe szedni a dolgokat, ami nagy-nagy pakolással és takarítással jár együtt, kiszanáltam mindent, amire már nincs szükség, és szépen a helyére került minden, amire még van.
 
Az a helyzet, hogy az én íróasztalomon általános káosz uralkodik, valahogy mindig odakerülnek a holmik, az efféle nagyobb volumenű rendrakások után is hamar visszavándorolnak a különböző apró ékszerek, csokipapírok, kallódó tollak, kiürült kávéscsészék, ezért muszáj volt bevezetnem valamit, ami legalább ideiglenesen és látszólag visszaszorítja a kupit.
 
Ezek pedig az alábbi kis dobozkák, amelyek valaha különböző konzervárut voltak hivatottak tárolni, viszont nálam aranyos kis dizájnelemmé reinkarnálódtak - legalábbis amikor észrevettem, hogy jesszus, hát ezek csak úgy szürke bádog-valójukban csúfítják az összképet.

Ezért találomra kiválasztottam néhány kedves mintájú bekötőpapírt a "csináld-magad tasakomból" - nagyméretű ajándékos tasakokba gyűjtöm az efféle holmikat; csipkék, szalagok, kreatív kellékek, ékszeralapok és a többi, biztosan el tudjátok képzelni -, aztán egészen egyszerűen körberagasztottam őket. 


Miután ezzel megvoltam, kiválasztottam azt az egyszerű, vékony kis fekete csipkét, ami aztán jelenleg mindhárom edénykén látható, és a csomagolóanyaghoz passzoló kis szatén szalaggal koronáztam meg - persze mindet ragasztva, hiszen a selymes kis masnik másképp aligha maradtak volna a helyükön.


Szokásos előtte-utána alapanyagok képet nem tudok most mutatni, mert egészen spontán jött az ötlet, előfordul az ilyesmi. :) De nagyon egyszerű, olcsó, az alapanyagok szerintem kb. minden háztartásban fellelhetőek, és hangulatos kis dolgokat lehet vele alkotni. Már alig várom, hogy az új lakásunkban pakolászhassak, annyi ötletem van a berendezéséhez! 


(Egyébként apum jóvoltából mostantól ehhez hasonló szebb minőségű képeket fogok csatolni, nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen régi kis masina ennyire szép fotókat képes készíteni...)

2 megjegyzés: