2019. november 2., szombat

Fotócsokor: Fekete


Felfedeztük, hogy van Sopron közelében egy nem használt, elhagyatott helikopter leszállópálya, amelyre a közelmúltban Jin-Jang jelet festettek, és szerettük volna mindenképpen megnézni. 
Pár nappal korábban beszélgettünk arról, hogy milyen érdekes lenne Gáborral egy corpse paint-es fotósorozatot készíteni, amihez pont akkor a napokban szereztük be a festékeket, úgy gondoltuk, összekötjük a két dolgot. Nem mondhatnám, hogy igazán a helyzet magaslatán voltunk, de legalább jókat nevettünk és a képek egy része egészen jól sikerült, szóval érdekes élmény volt :)


A készülődés és a folyamat egy részét videóra vettük, ezt itt fent meg is tudjátok nézni.





 A környezet nekem igazán tetszett, nagyon klassz ködös idő volt (amit a fotók sajnos kevésbé adnak vissza), hűvös volt, de azért annyira nem, hogy igazán elrettentsen a dologtól minket - bár azért iparkodtunk, mert pólóban nem volt a legkellemesebb a hőmérséklet. Gábornak kevésbé tetszett, kissé kiesnek találta, amolyan "semmi extra", viszonylag érthető, hiszen körülbelül annyi volt az egész, amit itt a poszt keretein belül láttok: egy festett betonplacc és kész. Igaz volt még egy házikó a közelben, amit feltételeztünk, hogy ide tartozik, de nem tudtuk megnézni, mert volt ott valaki, és nem szerettünk volna alkalmatlankodni.

 

 Amivel nem számoltunk, és ez rájöttem, öreg hiba, hogy hiába van meg bennem a lelkesedés, az elképzelések, de mint 'ember a kamerával', nem vagyok gyakorlott, tehát addig minden oké, amíg tervezgetni kell és meg nem érkezünk, de ott helyben valahogy egyelőre nem tudok olyan kreatívan és simán mozogni, mint ahogy azt szeretném.
Úgy értem, hogy hirtelen borzasztóan ötlettelennek és teszetoszának érzem magam, mintha leblokkolnék, hogy akkor most mit is kellene tennem és hogyan. Pedig alapvetően nem okoz problémát spontánnak vagy rugalmasnak lenni, nem tartom magam egy nem-kreatív embernek sem, mégis - vagy pont ezért - az ilyen jellegű rutintalanságom nagyon bosszant.


 

 Szegény Gábor sem tudott ebben sokat segíteni, mert ő meg a másik oldalt gyakorlatlan, szóval szép kis páros vagyunk :D Mindenesetre minden egyes alkalommal kicsit könnyebb,
ugye még februárban írtam, hogy szeretnék többet fotózgatni, csak alany híján nem volt lehetőségem, nos azóta azért volt némi haladás, ez a második fotósorozatunk Gáborral
(hamarosan az elsőt is megosztom majd, egyelőre nem töltöttem fel,
csak pár fotót Facebookra), fura egyébként, mert előtte eszembe sem jutott, hogy - nem túl szépen szólva - "itt van kéznél", és akár vele is kísérletezgethetnénk, bár ez érthető, mert nem az extrovertáltságáról híres, őszintén, meg is lepődtem, hogy belement a dologba.

Illetve fotóztunk Tinkával és Melindával, ezeket is látni fogjátok majd, mind-mind érdekes tapasztalat, de legfőképpen nagyon jó időtöltés volt. Két kedves ismerősömmel van még kilátásban hasonló, illetve Gáborral is ötletelünk, szóval klassz az egész, de rengeteget, rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm.



Ami nehéz volt, hogy az arcfesték nem száradt meg, hanem egy sima ragacsos, testápolószerű réteget képzett a bőrön, ami kenődött, beleragadt a haj, egyszóval nagyon kényelmetlen volt, szóval legközelebb mindenképpen fel fogunk erre készülni, illetve rájöttünk, hogy bazi kevés kellékünk van egy bármilyen hasonló projekthez, mert míg egy nőt egyszerű mindenféle szép ruhákban, kiegészítőkben fotózni, nem lesz fura, még akkor sem, ha lényegében semmi nem történik, de ha egy férfi áll csak úgy a "semmi közepén", akkor erős hiányérzetem marad, és ezt kitölteni csak kreativitással, ötletekkel és gyakorlattal lehet.


 
Gábor személyes kedvence :)




A fotók 2019.10.13-án készültek, Gábor hozzájárulásával kerültek megosztásra.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a képek! Mint egy black metal zenekar frontembere. (-: A videó pedig mindent visz! :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönet ezért a videóért :D haláliak vagytok, komolyan!

    Tök érdekes, amit írsz, de szerintem a női modelleknél is jellemző, hogy kiüt az ötlettelenség és/vagy a gyakorlatlanság valamelyik fél részéről, nekem sokszor van hiányérzetem, vagy legalábbis nem értem, mi az extra, mit kellene nézni, persze szépen fel van öltözve, na és... szerintem ezek a képek jól sikerültek, nem keres rajtuk semmit az ember szeme.

    Nagyon jó kis hely, jó választás volt :)

    VálaszTörlés