2013. március 28., csütörtök

Zene ajánló: IAMX

Az IAMX nevű projektről pár éve hallottam először, a Split it out c. szám kapcsán, akkor nem igazán fogott meg, érdekes, eltettem, hogy ilyen is van, viszont nem hagyott bennem túl mély nyomot. Nehéz behatárolni, pontosan milyen zenét is játszik (lévén hogy egyetlen srácról, Chris Cornerről van szó - aki egyébként a Sneaker Pimps nevű banda volt vezéralakjá), az angol Wikipédia szerint synthpop, dark cabaret, alternative stílusokba sorolták. Valóban, nem egy kemény dolog, de van benne fantázia, időnként elég elvont, még egy kis sötétség is be-becsúszik.

Azért találtam megosztásra érdemesnek, mert - meglepetésemre - kicsit több, mint egy tucatnyi ismerősöm kedvelte őket Facebookon.

Az új, 2013-as, The Unified Field című albumját hallgatva ez az a szám, ami nekem abszolút kedvenc, a többit kissé egyhangúnak találom (legalábbis két végighallgatás után).

Bár még esélyt érdmel a Land of Broken Promises is,  viszont az Animal Impulses  megbabonázó dallama egyszerűen nem tud kimenni a fejemből - nyugtalanító, felkavaró, még ha a dalszöveget nem is vesszük figyelembe. Sajnos, mint említettem, a többi számuk nem olyan figyelemreméltó, (főleg a lassabb számok, számrészletek), de aki szereti a hasonló hangzásvilágot, annak megérhet egy próbát, mert  a maga módján igazán felüdítő, a női vokálok és a ritmusosabb, pörgősebb ütemek mindenképp figyelemreméltóak.

(A Szerelmem szerint - aki leginkább melodeth vonalon mozog, "borzasztó, most viccből kérdezted, hogy mit szólok hozzá?" - de hát ízlések és pofonok. :D gondolom ide azért elsősorban nem a leg trúbb death/black metált hallgatók járnak olvasgatni, szóval olyan nagy gond nem lehet :D)



"Kinder und sterne küssen und verlieren sich
greifen leise meine hand und führen mich
die traumgötter brachten mich in eine landschaft
schmetterlinge flatterten durch meine seele
in der mitternacht.
"

"Shine razor eyes before the walls come down
Wilder than lions, louder than sound
The birds and the bees are getting older now
There’s a cold breeze blowing over my soul"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése