2013. január 2., szerda

DIY: Ékszeres, kincsesdobozka


Noir kincsesládikója (könyvecskéje, kinek hogy tetszik) után ütötte fel bennem a fejét a gondolat, amitől aztán egészen mostanáig nem is tudtam szabadulni: nekem is kell egy ilyen. De nem ám boltból, hanem saját kezűleg, összeügyeskedve, pont olyanra, amilyenre én szeretném. (Egy másik blogon Poe-s kézitáskával is találkoztam, csodálatos kis darab.)

Ellátogattam kedvenc boltocskámba, ahol aztán végignyálaztam az összes felelhető szalvétát (persze csak átvitt értelemben), amikor megtaláltam  a kedvemre valókat, a dobozkákat vettem szemügyre. Ha apró ékszereknek akarunk kuckót készíteni, akkor elég egy kisebb, én egy közepes (kb. arasznyi oldalú, 7-8 cm magas) darabot választottam.

 


Hozzávalók:
- Doboz (~600-2000 ft, méretfüggő, én 1200 ft körül választottam)
- Szalvéta vagy nyomtatott mintás papír (nálunk 50 ft/db)
- Decoupage ragasztó (3-400 ft)
- Ecset/szivacs, vizes tálka, olló
- Vízfesték (elhagyható, de azért jó ha akad)

Találtam egy remek fekete-fehér barokkmintás szalvétát, az előző projektből még maradt ragasztó, így azonnal neki is láttam.
Annyiban volt nehezebb, mint az idézetes füzet, hogy itt sokkal jobban oda kell figyelni, ugyanis sokkal több apró részletnél lehet elvérezni, például a tető felnyitásához szükséges zsanérok, és a kis zár.

Nem sikerült egy nap alatt megoldani (nem is nagyon igyekeztem), mert várni kellett a száradásra, nehogy összeragadjon aztán széthasadjon a szalvéta.
Miután teljesen beburkoltam, a következőre figyeltem fel: a szalvéta széle a doboz belsejében nem lett teljesen egyenletes (mondhatni roppant ostobán mutatott, mert eléggé tépett volt), így valami kezdeni kellett vele. A megoldás: festék.


Belül végül a fehér-ezüst/szürke-fekete kombináció mellett döntöttem, ez passzol leginkább a dobozka külsejéhez. Belül hófehérre festettem, körülbelül egy centis sávban szürkére, ahol pedig összeérnek majd, ott fekete lett.

Gyakorlatilag lehetne még csipkét, szaténszalagot, akármit rakni díszítésnek, esetleg a belsejébe valamilyen bélést, de nekem így tökéletesen megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése