2016. augusztus 28., vasárnap

Kincsvadászat után 17.


Múlt hónap végén voltunk Kaposváron és végre-valahára sikerült beszereznem egy rakás olyan holmit, amit itt Sopronban nem, ezekből mutatok most egy válogatást - a közeljövőben várható egy hasonló Kincsvadászat-poszt is, a korábbi és azóta összeszedett cuccokról, csak nem akartam összekeverni a kettőt, éppen elég terjedelmes lesz így is.

A fények és kontrasztok tudom, nem lettek az igaziak, de hiába próbáltam többször is, még ezek a legjobban sikerültek, erősen sütött a nap, és oldalról valahogy mindig meglátszik (fakóbb kicsit) viszont estefelé meg szemcsésedett, pedig nem jellemző, szóval nem erőltettem, azért annyira nem vészes, a lényeg látható.Ez a felső a látványos ujjai miatt tetszett meg, a kis masnivá összeköthető szaténszalag csak ráadás, a dekoltázsa is pont jó, nem mutat túl sokat, de mégsem az  a fojtogatóan magas, a szabása meg abszolút előnyös, kényelmes. Ez egy teljes ruhácska, szintén az irodakompatibilitása miatt szeretem, egy sima testszínű vagy egyszínű harisnyával jó, a vicces, hogy egy majdnem ugyanilyen darabom volt már, amit itt Sopronban vettem secondhand, csak annak picit  másmilyen a vállrésze és a dekoltázsa. Azt szeretem, kényelmes, na akkor nem árt, ha kettő van belőle. :)


Még egy egészruha, ez is picivel térd fölé ér, szintén a nagy ujj, ami megragadta a figyelmemet, persze felvéve nem puffos, hanem leomlik, azt hiszem, most bejön ez a fazon.


Ez nagyon cuki, imádom rajta a rózsákat, ráadásul extravékony anyagú, igazi nyári darab. Mivel kilós helyen vettem és szinte pár gramm volt csupán, nem volt kérdés, hogy jön.


Közelebbről és egy kicsit fakítva, így talán jobban látszanak a virágok.


Ez is még a nyári felhozatalhoz, kezdtem kicsit unni, hogy van vagy tíz darab teljesen egyforma fekete trikóm,úgyhogy ez pont jól jött, mivel ujjatlan, dekoltált, szellőzik, de mégsem a szokványos egyszerű semleges, mégsem unalmas.Bosszantó, de nem sikerült sehogy elkapni ennek a felsőnek a rendes színét elkapni (inkább zöldesebb, mint kékes, az egyik kedvenc árnyalatom - valahol a bal oldalt levő kettő között), a zsabós megoldás nyilván szívszerelem, nagyon kellemes anyagú. Nem száz százalékosan passzentos, de jó ez így, kényelmes. Nagyon örültem neki, nehezen veszek nem fekete cuccokat, és végre-valahára egy olyan darabot sikerült kifognom a személyében, aminél egy pillanatot sem gondolkodtam.
*

Ez egy szatén jellegű zakó, élőben, viselve jóval értelmesebben fest, mint így kiterítve, később majd lehet, hogy készítek róla még képeket (tervezek egy kényelmesebb corp-outfit bejegyzést, bár nem tudom, a “corp goth” jelzőt mennyire kapná meg - mindenesetre számomra szórakoztató elkészíteni, nosztalgikus visszanézni és a visszajelzések alapján ti is szeretitek, szóval miért is ne).


Könnyű, áttetsző anyagú és a mintája nagyon aranyos, bár abban még nem vagyok biztos, hogy pontosan milyen funkciót is fog betölteni a ruhatáramban (remélhetőleg nem egy újabb porfogóét, haha). Ideje kísérletezgetni :)


Egy short, ami nagyon jól jött, mert összesen kettő darab használható van itthon, az egyik egy átalakított, ezer évig hordott, szakadt szárú nadrágból reinkarnálódott, a másik… nos szintén, de kezd rajtuk meglátszani a kor, úgyhogy nem árt az újítás, bár idén már nem biztos, hogy lesz olyan idő, hogy viselni lehessen - esetleg harisnyával, majd meglátjuk.

Jó ideje nézegettem Ebay-en hasonló szoknyákat, de nem mertem rendelni, mert féltem, hogy elszúrom a méretet vagy túl rövid lesz a hossza, esetleg túl átlátszó lesz. Nem pontosan ugyanaz a fazon, amit én figyelgettem, csak hasonló, de arra pont jó volt, hogy ne akarjam a másikat.


Basanadrágot kerestem (amit végül mégiscsak ebayről rendeltem meg), egy kolléganő szerint a H&M-ben lehet ilyesmit kapni, láttam sokfélét egyébként, csak mind mintás volt, többnyire indiai, nekem meg sima egyszerű fekete volt a vágyam, végül nem találtam sehol, de belefutottam ebbe a két lábbelibe - nem az említett üzletben, Kaposváron a plázában van egy Cosmos nevű üzlet (régen azt hiszem, Colosseum volt?) ott vannak viszonylag alacsony áron egyszerűbb cuccok, basanadrág nem, viszont leárazva ez az utolsó két pár a méretemben igen :). Átmeneti időre munkába tök jó lesz, ezer forint volt darabja, annyiért ha egy negyed évet kihúzok vele, már oké. Mondjuk erősen fontolgatok valami értelmes, magasabb kategóriás cipő/bakancs beszerzését, mert szerencsétlenek olyan hamar tönkremennek.Voltam a kedvenc könyvtáramban is - hiába dolgoztam az itteniben, valahogy nem akaródzik onnan kölcsönöznöm, inkább az otthoni állományt próbálom csökkenteni várólista szempontból (a Moly szerint 39%-on áll az olvasottsága a házikönyvtáramnak, szóval van még mit javítani rajta bőven), na meg amikor van lehetőség, akkor feltankolok frissebb munícióval, mint most például.

A Harcosok Klubja ikonikus, már annyit hallottam róla, hogy muszáj lesz elolvasni, amolyan kultuszkönyv. A Hervadásról még Giginél olvastam jókat, nagyon dicséte, szóval belefért, jöjjön. Amúgy meglepően nem volt rossz, majd a másik blogomon írok róla szerintem. Az Across the universe űrhajós YA, ráadásul egészen érdekes volt, nem bántam meg. Kingnek minden könyvté olvastam, ami magyarul megjelent, talán az újabbak közül kettőt-hármat ha nem, úgyhogy nyilvánvalóan nem hagyhattam ott, folytatva ezt a jó szokást. Az Elváltasztva és Elidegenítve egy sorozat tagjai, annyira nem fogott meg az első rész, úgy oké, jópofa meg minden, de nem vagyok benne biztos, hogy elolvasom a következő részt is. A Mila 2.0 YA, robotos ha minden igaz, vegyes visszajelzéseket olvastam róla, majd kiderül.


Végül, de nem utolsó sorban én is szereztem egy koponyás üveget, már lassan klisés, mindenkinek van :D Ezer párszáz forintért került hozzám a Pötyi trafikból, amúgy nem gondoltam volna hogy ott ilyenek is vannak, általában hógömböket szoktam ott venni, de annyi kis apró mütyűr, sminkcucc, irodaszer meg kutyafüle van ott, hogy mindig lehet újat találni. Meg az eladó is nagyon cuki :)

*

No, ennyi volt a publikus része, természetesen ennél sokkal-sokkal több dolog volt, amivel hazaérkeztünk, meg a szülőktől is kaptunk ezt-azt, de most ilyen egy halom ágyneműhuzat meg öt üveg lekvár kategóriájú holmit azért nem akarok lefotózni, ahogy a kevésbé izgalmas x darab egyszerű fekete póló sem az izgalmasság csúcsfoka (még ha igenis praktikussági okokból nagy szükség van rá). 

Némi technikai részlet, ami érdekes lehet, a legtöbb cuccot a Hádában és a Dózsa György utcai használtruha-kereskedésben vettem, pár dolog a vásárból  származik, a legolcsóbb cuccot kb. 30 forintért vettem, a legdrágábbat kb. 500-ért, de a többség inkább a középmezőnyt erősítette.

A közeljövőben várható egy másik beszámolós bejegyzés is, ám nem vásárlós, hanem élmény-szempontból, mert hiába csak pár nap volt, rengeteg dolgot csináltunk és klassz képek is születtek :)

Mit gondoltok a holmikról, nektek tetszik (vagy éppen nem) valamelyik? :) Kíváncsiak vagytok egy újabb - nem a földön kiteregetett, hanem  most rendesen fotózott - corpgoth jellegű bejegyzésre?

2 megjegyzés:

 1. Corpgoth bejegyzések mindenképpen jöhetnek :)
  Klassz cuccok, főleg a szatén zakó és a ruhák fogtak meg, ruhákat nagyon keresgéltem idén nyáron én is, de az ár/méret/minőség szentháromság csak nem akart összejönni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meg tudlak érteni, olyan nehéz olyan darabokat találni, ami minden szempontnak megfelel :/

   (Fejben már összeállítottam, csak a páromat kell rábeszélnem, hogy ragadjon kamerát /telefont/ :D)

   Köszi szépen a hozzászólást :)

   Törlés