2016. május 24., kedd

Szocio-goth projekt helyzetjelentés #3

Egyszerre tudom azt mondani, hogy meglepően szépen haladok, de másrészt még a munka fele körülbelül hátra van, tizenöt témakör van még vissza 91-ből (ennyi kérdés/adható válasz volt ugyanis), a vázlat nagyjából kész, de még csak az összesítések vannak meg, az elemzések,  diagrammok még váratnak magukra.

Ez jelenleg 109 darab A4-es oldalt tesz ki, viszont egyszerre lesz több és kevesebb, hiszen az ábrák, diagrammok, táblázatok dobnak rajta, az átiratok, felsorolások rövidebbek lesznek, na meg elég sok válaszadói idézetet benne hagytam eddig, amiben láttam valami fantáziát, magvas gondolatot, nyilván ezek is ritkításra kerülnek, ha ezt az utolsó pár témakört sikerül majd használható formába hoznom.

Nem tudom, mások hogyan írnak szakdolgozatot/tanulmányt/bármit, nekem a technikám a “rakjunk bele mindent ami eszünkbe jut (saját gondolat, idézet, utalás, kulcsszavak, felsorolás, stb.), aztán amikor elfogyott a dolog, akkor tisztázzuk le, húzzuk ki a felesleget, írjunk még hozzá, ha kell, hogy meglegyen a kohézió, aztán kész”. Ez így rengeteg pluszmunkának hangzik, viszont szűken, célirányosan haladva szerintem rengeteg hasznos, fontos információ maradhat ki, sokkal kötöttebb és korlátozottabb - persze van aki meg pont azt szereti.

Tehát mint látjátok, még az “építkezés” fázisban halad a dolog, reményeim szerint pár napon belül ezzel is megleszek, ugyanis az elemzés a kedvenc részem.

Pár adat, érdekesség a kíváncsiabbaknak:
  • A kérdőívet 74 fő töltötte ki értékelhető válaszokkal - ami nem tűnik soknak, de a kérdések sokszínűsége és részletessége miatt gyakorlatilag interjúként foghatjuk fel.
  • A válaszok  több, mint fele a 19-25-ös korosztályba tartozó emberektől érkezett.
  • A válaszolók 83%-a 18 éves kora előtt találkozott először a goth szubkultúrával.
  • A válaszolók fele találkozott a szubkultúrája kapcsán a “sátánista” sztereotípiával, negyede pedig a “depressziós” jelzővel.
  • Arra, hogy  “ kik a legtipikusabb goth írók-költők”, a legtöbben Edgar Allan Poe-t felelték - a válaszadók 77%-ának jutott eszébe, míg a második leggyakoribb említést Lovecraft érdemelte ki, 31%-kal.

Hamarosan újabb infókkal jelentkezek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése