2016. április 9., szombat

Zenei vérfrissítés: Az utóbbi idő kedvencei #6
A megszokotthoz képest kicsit vegyesebbre sikerült a szokásos öt számból álló kis lista, de annyiféle track található már a külön erre a célra kialakított listámon, hogy kénytelen vagyok kissé elszakadni az eddigi sémától.

Project Pitchfork - Endless Infinity | Meg voltam róla győződve, hogy az előző listán is volt Project Pitchfork, de nem, akkor viszont mindenképp ide kellett kerülnie, sőt egy top 5 Project Pitchforkön is hezitáltam, de mivel még csak egy-két tucat számot hallottam tőlük (nagyja nekem talán túlságosan is elektronikus), így egyelőre marad ez kezdésnek. Nem ez volt az első, amit hallottam tőlük, viszont ezzel fogtak meg száz százalékosan, a klippel együtt nagyon klassz, ha időm engedi, mindenképp belelesek (Immortal - 2004, itthon 'Halhatatlanok'), bár kissé szkeptikus vagyok, ez a fajta megoldás vajon mennyire működhet egy egész film időtartama alatt."You give me endless infinity
That's the deal between you and me
You give me endless infinity
For in this room, dies the god of doom"

De Staat - Witch Doctor | Kilóg a sorból, hiszen tulajdonképpen ehhez hasonló számot nem hallottam még - párom találta egy zenei ajánlókkal foglalkozó fórumon vagy hasonlón, ő enyhén szólva nem kedvelte meg első sem sokadik hallásra, de magában a ritmusban, az előadásmódban, a szövegben (annak ellenére hogy részben nem értek egyet vele) és a kissé bizarr klipben is van egy olyasfajta lendület, ami nagyon komolyan magával ragadott. Sajnos a banda többi produkciója teljesen másmilyen, úgy jártam vele, mint a Voyager-féle Meaning of I-jal, egyetlen különleges szám ami befészkeli magát, a többi meg nagyon nem. Hát bánja kánya, legalább örülök, hogy az az egy adott szám is létezik.

"It's not about the numbers, what you feel is real
Crystals, rays of light, the taste of orange peel
Open the mind, change the mind, that's how we achieve
Can't hurt to try right
It's what I believe"

Amaranthe - Digital World | Mivel ez sehova máshova nem fog beleférni,itt találtam neki helyet - jönnek majd újra a szokásos uncsi darkwave, goth rock és hasonló zeneszámok, de olyan sokszor kaptam magam, hogy már-már dudorászom, hogy nem fogom kihagyni. Adott minden, hogy ne tetsszen: női vokál, letisztult, modern, meg úgy egyáltalán ezt a fajta tipikus metálvonulatot képviseli, szerintem a téma és a klipnek bizonyos részletei győztek meg mégis. Az első szám, amit hallottam tőlük (párom révén) a Nexus volt, az átlagosnál azért jobb, de sajnos a többi amihez szerencsém volt, nem bátorított, hogy nyissak e stílus felé. Akkor már inkább egy kis Viral Millenium-féle Destroy, bár fogalmam sincs miért asszociálok mindig rájuk a Digital World-ről.


"I'm like a satellite, transmitting different eras
I am the voice of the next generation
Completely digital, create synthetic auras
Start a revolution now

You will never have to cry, 'cause the future is sold
You can never die and you'll never grow old
Oh, but everything surrounding you is digital
Never break the mold, you do as you're told
Freedom is for sale if you give them control
Oh, erase, return in a digital world"

ThouShaltNot - When Everyone Forgets | Egy időben odáig voltam Neil Gaimanért, mostanra ez jócskán csillapodott, valahogy úgy érzem, hiába roppant módon sajátos és kreatív művészt volt szerencsénk személyében megismernünk, egy bizonyos határt nem tud átlépni, ami szomorú, mert amúgy van benne fantázia rendesen. Ez a szám a Where's Neil When You Need Him? című albumról származik, ami az American Gods (itthon: Amerikai istenek, 2014-ben megjelent) regényhez került felvételre (ahogy Deine Lakaien Fish Called Prince-je is), a rajongók biztosan különösen értékelni fogják ha még nem ismerték volna, de szerintem magában is abszolút élvezhető."Somewhere there's a memory
A truth that lives in lies
An echo of the way you knew me under foreign skies
Will I live in hiding
Between these silhouettes?
Will you remember me when everyone forgets? "

Cult Of Fire - Vltava | Véletlenül futottam bele, szép, szép, de egy idő után már túl tömény (legalábbis nekem, aki hasonlóan van vele, tartson szünetet és hallgasson egy kis ilyet lazításképp - csak vicceltem :) de buli, nem?). Mindenesetre sajnáltam volna nem megosztani.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése