2016. április 24., vasárnap

Őket követem Instagramon #01

Újabb rovat következik, melyben havi rendszerességgel bemutatok nektek tíz olyan Instagram felhasználót, akit szerintem érdemes követni  hangulatos, magával ragadó képeik okán. Természetesen a cicás-vegán-személyes vonal most kimarad, tehát főleg dark/goth, egyéb alternatív, stb. jellegű galériákra számítsatok, de ha lejjebb tekertek picit, úgyis látni fogjátok.
(A rovatot részben Blithe bejegyzése inspirálta, nézzetek be hozzá, ő kreatív, alkotó profilokat mutat be.)
https://www.instagram.com/fflowerporn/
@fflowerporn - Olga Nekrasova  orosz tetováló csodaszép munkái, jellegzetesen színes virágokat varr a kliensekre, viszont a képei között találhatunk néhány városképet, rajzot is. Tumblr-ön ugyanezen a néven van jelen.

 *

@alex_tabuns - Alex Tabuns szintén egy orosz tetováló, ő viszont csupa fekete tintával, ponttechnikával és vonalrajz-tetoválások készítésével foglalkozik. Stílusa jellegzetes - egy korábbi bejegyzésemben írtam róla, hogy idővel én is szeretnék majd - ő nagyban hatott az elképzeléseimre :)

*

https://www.instagram.com/thistlemilk/
@thistlemilk - egy svéd természetkedvelő vegán hölgyemény fotói. Gyakori témája a vadon, az erdő, a hideg északi hatás abszolút átsugárzik a képeken, időnként a pucér cicái is előkerülnek és egy-egy szelfivel is megörvendeztet minket.

*

https://www.instagram.com/deermeadow/
 @deermeadow - Sophie, egy fiatal svéd nő többnyire fekete-fehér, melankolikus fotóinak gyűjteménye - borongósabb természetképek, szelfik, rajzok, és a hosszúszőrű cica.

*

https://www.instagram.com/sylfvr/
@sylfvr - a francia Maxime Simoncelli álomszerű, misztikus fotógyűjteménye - néhol kissé sötétebb, néhol kissé boszis - a stílusa sajátosan lágy és víziószerű. (És nem mellesleg csodaszép haja van. :) )

*

https://www.instagram.com/midwintercrone/ 
@midwintercrone - erdő, vörös hajzuhatag, hófehér csipke és sötétség. Nincs mit hozzátenni. (Esetleg egy #lifegoals hashtag-et :) )


https://www.instagram.com/__milkwood/
 @__milkwood - még egy szeletke a hideg-rideg északból: folklór, elhagyatott helyek, temetők, havas táj, szinte látja az ember a saját lélegzetét, miközben ezeket a fotókat nézegeti. A lengyel művész portékái Etsy-n elérhetőek.

*

https://www.instagram.com/the.mystic.scream/
@the.mystic.scream - Bettina némileg kivételt képez az előzőek közül, ugyanis ő egy magyar leányzó, ám mivel a blogon ezelőtt még nem tűnt fel ajánlás szempontjából, említésre érdemesnek tartom. Fotói között számos ízléses szelfit, rajzot, életképet találhatunk. Több hasonló magyar gothot/darkot az Instára!

*

https://www.instagram.com/barestbones/

@barestbones - a sok hideg-rideg kép után egy kifejezetten színes: a Bare Bones kollekcióiban különféle egyedi, többnyire kristályból és fémből készült gyűrűket, medálokat és egyéb ékszereket találunk. A legtöbb abszolút beleillik a dark/goth, darkmori összképbe. Az alkotó Etsy-n is megtalálható. 

*

https://www.instagram.com/ultharz/
@ultharz - végül, de nem utolsó sorban egy szimpatikus metál, gothic és vikingkedvelő fiatalember, képei között vannak egészen hangulatosak is, bár több hasonló "metálos srác a szomszédból" bóklászna a környéken!

*

Nos, ők voltak az első tíz, jövő hónapban érkezik a következő adag, remélem, találtatok köztük olyat, amely elnyerte  a tetszéseteket :)

Ha ismertek hasonlókat, bátran linkeljétek, hátha még nem találkoztam velük - népszerűsítsük egy kicsit azokat, akik meglérdemlik.

2 megjegyzés:

 1. @drac_makens-t mindenképp ajánlom, ha még nem hallottál róla. ^^
  Olyan sminkeket és rajzokat csinál, hogy leesik az ember álla. :_D

  VálaszTörlés
 2. Nem tudom őket ismered-e: @alternative.outfits.ideas
  @gothography (török gót lány, imádom a haját :D)
  @rougeandwolf (ékszereket árul)
  @segoviaamil
  @ofherbsandaltars
  Jó lett a bejegyzés, egy-két kép nagyon megfogott... :)

  VálaszTörlés