2016. február 28., vasárnap

Zenei vérfrissítés: Az utóbbi idő kedvencei V.
Az ehavi zenei vérfrissítéses kis listát a szomorkásabb dallamok jegyében sikerült összeállítani, azoknak fog kedvezni, akik inkább a darkwave/coldwave vonalat szeretik. 

She Past Away : Kasvetli Kutlama | Talán ők még nem is szerepeltek a blogon (egy török post-punk bandáról van szó egyébként), minden számuk egy kis mestermű, igen atmoszférikus, borongós-sötét, aki mondjuk Bonanza-rajongó, az szeretni fogja ezt is, ha eddig nem ismerte volna.


"all colors have faded (tüm renkler soldu)
in a pitch black hole (kapkara bir çukurda) 
all voices are quiet (tüm sesler soldu) 
suddenly (bir anda)..."


The KVB - Never Enough (Demo Version) | Ezzel az angol bandával őszintén szólva ezelőtt nem volt sok tapasztalatom, véletlenül futottam bele Youtube-on szörfözgetlés közben. A francia Wikipédia szerint noise, indie rock, cold wave-vonalon mozognak, megéri a további kutakodást. Az előbbihez hasonlóan ez szintén egy szomorkásabb, depresszívebb darab. "You've waited for so very long, so just shut your eyes and wait to feel.
And it's all too much, because it's never enough. "

Linea Aspera - Malarone | Még egy sajnálatosan rövid életű angol dark wave/minimal wave banda, ha valakinek hiányzott a női vokál, most itt van. Fülbemászó, nem igaz?"The roads were dry and dusty, we were taking in the scenery.
Waving to the people in the fields;
this was life to me, as far as the eye could see,
and you were dead to me."

Soma Sema — Artificial Heart | Picit lágyabb vizekre evezve kóstoljatok bele az ausztrál dark ambient/techno (micsoda párosítás, nem?)  duó projektjének egyik szeletkéjébe. Két stúdióalbumot és három kislemezt adtak ki '93 és 2001 között."They gave me a test to make me the best that I could be
They knew all along that there was something wrong with me
We picked out a spot and made a hole
Wire and glass and stainless steel
Now I can imagine how I'd feel

I got a new heart
I got a new artificial heart"

Oppenheimer Analysis - The Devil's Dancers  | Be kell valljam, a szinti megvett kilóra az elején, a szövege meg olyan kis szokatlan, tetszetős. (Csak nekem ugrik be a Neoton Don Quijote-ja?)


"The future's here
Said the pioneer
There's room at the top
Do-wop do-wop
Whatever comes tomorrow
Happened yesterday

Come with us
The future's here to stay
 Dance with us
Dance with us
We're the Devil's Dancers
Swinging all the answers

(...)
All the radon daughters
Wonder what they taught us
Making up our status
Doubts are only traitors
Whatever comes tomorrow
Happened yesterday"

5 megjegyzés:

 1. Ez az Oppenheimer Analysis szám annyira vagány. *-* Azt hiszem, most nekem is adtál hallgatnivalót, köszönöm. : D Van amúgy egy dal, amiről valamiért te jutottál eszembe, lehet, hogy tetszene, csak eddig folyton kiment a fejemből, hogy elküldjem. Nem tudom, ismered-e: https://www.youtube.com/watch?v=qv_6ZlXP7Gk Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni hozzá.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Birthday Party-nak van pár jó száma, de a csóka saját projektjét őszintén szólva nem ismertem... igazán kellemes, ment a lejátszási listámra :) Köszi az említést. Na, örülök neki, akkor ez egy kölcsönösen jó 'üzlet' volt :D

   Törlés
 2. A She Past Awayre én is nemrég találtam rá, egész véletlenül, fura, hogy most egyből itt látom őket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha hiszed, ha nem, a poszt megírása közben vettem észre, hogy fél órája tették közzé a Lebanon Hanover-féle Gallowdance-ot, amit szintén bele akartam venni, na mondom akkor jól van, majd legközelebb... nagyon különös dolgok folynak itt :D Valami kollektív tudatalatti dark-hullám, haha :)

   Törlés
  2. (A KVB-szám fordítását meg pár nappal később láttam a gothic.hu-n, bár az már lehetséges, hogy nem a véletlen-kategóriába tartozik.)

   Törlés