2016. február 21., vasárnap

Tom Hiddleston, mint Sandman Morpheusa?

forrás: weearts
Az a hír járja, hogy a Neil Gaiman Sandman - képregényei alapján tervezett film főszerepére a Bosszúállók/Thor Lokijaként, majd a megosztó Only Lovers Left Alive-ban (itthon, mint Halhatatlan szeretők) felbukkanó és hallatlan sikert arató Tom Hiddleston esélyes.

Már évek óta mennek a találgatások, hogy vajon melyik karaktert melyik színész fogja életre kelteni -  már 2013-ban is szóba került az említett színész, mellette olyan nevek tűntek még fel, mint Joseph Gordon-Levitt, vagy a Sherlock-sorozatból ismert Benedict Cumberbatch.

Úgy tűnik, a szerző/producer végül Hiddlestont szemelte ki az Álomúr szerepére.

Lassan egy évtizede várnak a rajongók arra, hogy valami történjen, kétséges, hogy vajon mikorra várható eme hosszú vajúdás vége.

Bizakodásra ad okot, hogy David S. Goyer szerint a forgatókönyv számtalan javításon esett át, lassan olyan formát ölt, ami Gaimannek is elnyeri majd a tetszését.

forrás: zimbio.com
Pontos dátumról sajnos még nem esett szó, hogy mikor is kezdődnek majd vajon a felvételek, de a munkálatok folyamatban vannak.

Korábban - mint szó esett róla - Joseph Gordon-Levitt volt esélyes Morpheus szerepére, de Gaiman szerint Levitt nagyobb segítséget tud nyújtani a színfalak mögött, így maradt Hiddleston vagy Cumberbatch, bár utóbbinak jelenleg számos projektje fut, ráadásul hamarosan édesapa lesz, így kevésbé tűnik befutónak.

Érdekesség, hogy egy interjúban Gaiman megjegyezte, hogy időről időre feltűnik valaki, aki remek Morpheus lehetne, aztán eltelik pár év, és változik a felállás - szerinte Johnny Depp is tökéletes lett volna a szerepre, de mostanra túlkorossá vált. Árulkodó, hogy azt nyilatkozta, hogy amikor Sherlockként látta Cumberbatch-ot, az volt az első gondolata, hogy milyen lenyűgöző lenne Morpheusként - a rajongók hasonlóan vélekedhetnek, ugyanis roppant hamar megjelentek az első fanartok e témában. De aztán képbe került Hiddleston is, Gaiman hozzátette, hogy gyakorlatilag bárkire ráillene a szerep, aki kellően angolnak hangzik, és rendelkezik a karakter jellegzetes arccsontjával.

A producer szerint sokkal szerencsésebb, hogy filmet és nem sorozatot készítenek a képregényből, ugyanis véleménye szerint egy sorozat esetén nagyobb eséllyel lesz kevésbé nívós, mint az adaptálni kívánt mű.

(Engem személy szerint különösen foglalkoztat, hogy az Álomúr húgát, a Halált vajon ki alakítja majd - nem sok utalás esett rá ezidáig.)

A hir forrása: crossmap.com

Mit szóltok az esélyesekhez? Ti melyik színészt választanátok a szerepre?

1 megjegyzés:

  1. Nem olvastam még a Sandmant, így külsőre és a benyomásaim alapján Hiddleston fantasztikusnak tűnik, nyilván Cumberbatch is csodásat alakítana, de Őt kevésbé tudom elképzelni.

    Amúgy nem értek egyet azzal, hogy egy sorozat kevésbé lenne nívós, ma már nem törvényszerű, hogy ami tévére készül, alacsonyabb minőségű, mint a vászonra szánt alkotások. Bár tény, hogy ha jól sikerül, emlékezetesebb lehet, mint egy sorozat.

    Halálra én is kíváncsi lennék :)

    VálaszTörlés