2016. január 12., kedd

Corpgoth kényelmesen... (5+1 összeállítás)

...avagy én ezeket szeretem viselni hétköznaponként a munkahelyen. Időnként nehéz olyat találni, ami nem is túl komor, nem is túl csiricsáré, idővel nem unalmasodik el, mégis jól érzi benne magát az ember.

Az előző munkahelyemen azért jóval elegánsabban öltözködtem, többször viseltem kosztümöt (pontosabban mindig, ha éppen nem volt olyan teendő, amiben akadályozott - a vendéglátás már csak ilyen, mindenki ott segít be, ahol tud), meg aztán az efféle kedvencek is kikoptak a mindennapokból.

Viszont szerencsés vagyok, pont jókor kaptam anno egy nagy rakás totál egyszerű fekete hosszú ujjú vékony pulóvert/pulcsit (amolyan határvonal), ami alá remekül lehet ingeket venni, ha szereti az ember az ilyesmit. Márpedig én nagyon összemelegedtem velük.


 
Jobban megfigyelve az összeállítások darabjaval már találkozhattatok itt a blogon, főleg ha elég ideje követtek, ugyanis a legtöbbet már megmutattam egy-egy kincsvadászat poszt alkalmával, de a közelmúltban ugye nem igazán került sor rá - nem is nagyon vettem semmi érdekeset (sima fekete trikókat meg fehérneműket nem fogok közszemlére tenni nyilván), talán majd a tavasz-nyár kicsit termékenyebb lesz ilyen szempontból.
Nomármost, nacikat nem fotóztam, abból kettő félét tessék elképzelni, az egyenes szárú amúgy hagyományos fekete farmert, meg egy középszürke vastagabb leggings-szerű dolgot, ami inkább tapadós nadrág, bár annyira nem az én stílusom, veszettül kényelmes, meg színben passzol, kellemesen töri meg a feketeséget. Lábbeli terén sokáig egy sima bakancsszerű fekete volt a favorit, aztán szegény megmurdált, utódja még nem akadt, ezért egy borzasztó barna-fekete combcsizma vette át a helyét, amit még ajándékba kaptam, de szívesen megszabadulnék tőle, mert nem stílusom, vastagítja az amúgy sem vékonyka combjaimat, szóval eh... hm, térjünk is vissza az összeállításokra talán.

Természetesen sokszor előkerül a sima fehér ing plusz fekete pulcsi kombó is, de azon nem igazán van látnivaló, gondolom mindenki el tudja képzelni.

Szóval a fenti az abszolút kedvenc mostanában, egy bronzbarna-fekete ing, fekete kötött mellénykével, a "viktoriánus kabátkának" becézett dologgal, ami se viktoriánus, se kabát, de rajta ragadt, no meg persze az édesapámtól kunyerált kis barna lepke bross.

Ez egy egyszerűbb, amolyan "nem volt időm/kedvem válogatni" pulcsi, ami egy számmal minimum nagyobb a kelleténél, de nem gond, mert a kényelmességével nagyon is ellensúlyozza. Tipikus hétfői viselet. :)

Ez egy egyszerű, de nagyszerű szintén, ehhez inkább a szürke nacit szoktam előkapni, mert túl fekete lenne az összkép, a random kis kitűző feldobja. Nagyon megszerettem egyébként az ilyen kis puffos vállú felsőket, igazán bájosak.
Ő itt a második kedvenc a barna után, ez az ing-forma valójában nem is ing, hanem egy komplett felső, tudjátok, az a fajta, amit "egybevarrnak" az ujjatlan pulcsival/mellénykével, aminek előnye, hogy nem csúszkál el, nem gyűrődik össze az alsó réteg (esetemben a középső, mert sokszor 17 °C volt az irodában, muszáj trikó, ha az ember nem akar valami nyavalyát), cserébe sajnos nem dupla meleg.
Ez az élénk fűzöld (?) ing szerelem volt első látásra, lévén a zöld (bár inkább a sötétebb árnyalatai) a kedvenceim, aztán szegényke bekerült a sosem használt ruhák zsákjába (nem cicózok, a holmikat zsákolom és tároló, ha nem használom, legyen az "előre gyűjtögetett" gyerekruha, régi, emlékeket idéző cuccok, amiket nem fogok többé már felvenni, vagy csak a nyári/téli göncök, évszaktól függően), de szerencsére eszembe jutott, feltúrtam, és hadrendbe állítottam. 

A polipos nyaklánc hamar a szívemhez nőtt, nem is csak ehhez szoktam viselni, de amit kifejezetten ehhez a zöldhöz szoktam, nem találtam sehol (egyet már szétszedett belőle az egyik macskám, az bezzeg meglett, de hogy fotózni akartam, az ép verzió sehogy sem bukkant elő... egyébként erről a darabról van szó.)

Ő pediglen a + 1 :) Fekete farmerrel persze.

 

Néhány "behind the scenes" jelenet a ksi segédeimmel -
a fentin a korábban említett nyaklánccincáló :)

amikor amúgy hat szempár kíséri figyelemmel minden mozdulatomat...
....főleg ha ékszerek is vannak a közelben :) (polipvadász kiskandúr)

Nos, ezek voltak az én kedvenceim úgymond, talán nem fűző meg tüllszoknya platformmal (ahogy mondani szokás lassan), abszolút kompromisszum: én szeretem őket, kényelmesek, és nem riasztanak el senkit. (Legalábbis merem remélni.)

Nektek tetszik valamelyik a fentiek közül? 
Ti mit szoktatok viselni a munkahelyen? :)

5 megjegyzés:

 1. Szia!
  Szebbnél szebbek!
  Nem is tudom eldönteni, melyik tetszett a legjobban...

  Ha nem baj, majd lopva az ötleted, én is csinálhatok egy hasonló, mit szoktam viselni-bejegyzést? :)
  További szép estét! :)
  Bettina

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Halihó! Köszönöm szépen :)
   Dehogy baj, lássuk, lássuk, minél előbb! :)

   Törlés
 2. Az első, a harmadik, a negyedik és az ötödik irtó jól néz ki - ha beleférnék ilyenekbe, simán hordanám is őket, abszolút az én világom és stílusom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szegény csíkos pulcsi annyira nem? :) Mondjuk az ellene szól, hogy a könyvtári három hónapom alatt sikerült összeszednem egy kis pocakot (kevesebb mozgás, kevesebb lótifuti, kétszer ebédeltem, ilyenek), és sajnos ha leülök benne, a csíkok látványosan rákényelmesednek a hurkácskákra, és eh :( Bár ez inkább az én hibám, mint a pulcsié :D

   Törlés