2015. szeptember 11., péntek

Szociológiai jellegű kérdőív #1

forrás: raised-from-the-grave
Több, mint egy éve (a bejegyzés alján) említettem, hogy szeretnék egy nagyobb lélegzetvételű felmérést készíteni a szubkultúránkkal kapcsolatban, most eljött az idő, hogy intenzívebben nekilássak, maga a vázlat már készen van, a kérdések (hiszen megkérdezéssel lehet a legpontosabban feltárni, ki mit gondol, ki milyen hozzáállással rendelkezik, nem igaz?) többnyire készen vannak, viszont érdekel, hogy ti mire vagytok kíváncsiak, így felbukkanhatnak olyan kérdések is, amelyekre én nem gondoltam, teljesebbé téve a kutatást.
(Idővel reményeim szerint /valószínűleg kis példányszámban/ nyomtatásban is megjelenne a tanulmány, de az még odébb van.)

2 megjegyzés:

 1. Személy szerint,arra lennék kíváncsi, hogy az, aki a Szubkultúra tagja, miként találkozott elsőre a stílussal (például ismerős, barát révén)? Melyik volt előbb, a szubkultura iránti érdeklődés vagy egy ahhoz közel álló zenei kedvenc (tehát mit kedvelt meg előbb vagy melyik volt az első, a Dark Szubkultúra vagy valamelyik ehhez kapcsolódó együttes, zenei ágazat)?
  Fontos e számára, hogy a zenei ízlés, öltözködés, személyiség és érdeklődési kör, hasonló legyen, szinte megegyezzen a Szubkultúra átlagos leírásához (mint az, hogy minden ruha fekete, bakancs van, és metal zenét hallgat - például)? Arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi idősen fedezte fel ezt a világot? Ha emlékszik bárki is rá, mi volt a legelső dolog ami megtetszett a szubkulturából? Milyen folyamaton ment keresztül? Döntött, hogy tartozik valahova, vagy napról napra jött és végül arra eszmélt, hogy benne van? :D Remélem érted. Így hirtelen ezekre lennék kíváncsi. ^^

  Illetve arra, hogy mit tart a hülyeségnek, ostobaságnak a sztereotipikus nézetekből, amik a Dark-Goth Szubkultúra embereire ragadt? Van e olyan motívum, együttes, ruha vagy kiegészítő darab, alkotó, bármi, ami szerinte nem is képezi a Szubkultúrát illetve ami inkább divat, sem mint Dark-os? ^^

  Hirtelen ennyi. :D De ha jól sejtem biztos felmerült nem egy benned is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen az ötleteket, több már össze volt írva nálam is, másikak meg sajnos nem férnek bele (így is elég hosszú lett, és sok közöttük a kifejtős), remélem, lesz azért rá vállalkozó, akik átrágja magát rajta :)

   Törlés