2015. augusztus 27., csütörtök

Zene ajánló: Escarlatina Obsessiva

forrás: nekogrrrl
Egy májusi bejegyzésben ajánlottam már őket, így azok számára, akik figyelemmel követik a bejegyzéseimet, minden bizonnyal nem ismeretlen az Escarlatina Obsessiva neve.

Kis hazánkban méltánytalanul ismeretlen bandáról van szó - gyakorlatilag magyar nyelvű cikket, ajánlót, de még említést sem találtam hirtelen, pedig nem sok említésre méltó goth rock / post punk banda tevékenykedik mapaság.

A női vokálos brazil banda 2006-ban alakult a mesés São Thomé das Letras fagyos hegyei között. Tagjai Karolina, aki az énekért felelős, és Zaf,  aki a gitárokat, a szintit és az elektronikus dobot szólaltatja meg.
Eleinte helyi kis bárokban léptek fel, más post punk, illetve punk bandák zenéit játszva, majd 2007-ben felvették az első lemezüket, amely a Chants of Lethe címet viseli.


Az elmúlt kilenc évben öt albumot hoztak össze:
  • Chants of Lethe, 
  • Blossomy Parks, 
  • Pandemic, 
  • Endemic 
  • The Organ Grinder Songs
Ezek közül az utóbbi három ingyenesen letölthető a francia Zorch Factoryn keresztül.

Abszolút "csináld magad" / DIY pártiak, ez megnyilvánul mind a pólógrafikáikon, saját készítésű videóikban, fellépéseiken és gyakorlatilag minden más területen is.

Az Escarlatina Obsessiva számos ismert banda mellett lépett már fel, úgy mint a Plastic Noise Experience, Serpents and Bettina Koster from Germany, Dive (Belgium), The Cemetary Girlz (France), Los Carniceros del Norte (Spain), ATTRITION (UK), Espejos Muertos (Chile), Hemophilia (Equador), Sullen Serenade (USA) és lehetne még sorolni. 
2012-ben a texasi Sullen Serenade-del turnéztak. Brazílián kívül is több bandával kerültek egy színpadra (pl. Wrapped by Bats, De Profundis, Zoundbies, Death to Glitter, Smoke and Spotlight, stb.) 
Egy alkalommal a kaliforniai T.S.O.L. előzenekaraként is felléptek, más post punk / punk bandák kíséretében (ennek az anyaga is elérhető a Zorch Factory-n)

Jelenleg a hatodik albumukon dolgoznak, amely várhatóan idén érkezik, a Mass Media Records gondozásában, a már ismert Marcello szolgál ízelítőül, hogy mire is lehet számítani.

Hallgassatok bele néhány korábbi számukba:

Millions of Bones
 


Darker My Love


Ha többre vagytok kíváncsiak, keressétek fel a Facebook oldalukat vagy Youtube csatornájukat.

A bejegyzés a banda Facebookos ismertetőjének fordítása alapján készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése