2015. augusztus 7., péntek

Életjel

Kicsit több, mint két hete írtam utoljára hasonló kis összefoglalót (de a kattintások száma alapján úgy látom, titeket is érdekel, na meg nekem is jót tesz egy picit átgondolni, hogyan is állok - igaz itthon is rászoktam a listák írására, de azért az mégiscsak más.

A vicces videobejegyzés | Szóval kirándultunk, megnéztünk egy kilátót, a közeli botanikus kertet - buli volt, vettünk egy telefont, ami képes full hd-ban videót rögzíteni, és ilyen hipszerszuper-extra képeket készíteni, na mondom rendben, akkor készítsünk felvételt a susnyásról, de lévén a videó nagy, a memóriakártya kicsi, csak hat-hét percet sikerült rögzíteni. Na mondom rendben, töröljük, akkor vegyünk vissza egyet a minőségből, és hagyjuk, majd legközelebb, viszont összehozunk egy videobejegyzést, ami tök jól indult, amíg nem jöttek a látogatók, aztán megtelt a memóriakártya, akkor össze-vissza cserélgettük-másolgattuk, akkor megsérült az egyik fájl, a végére a videó kb. egyharmadát harmadszor vettem fel... már úgy éreztem, becsavarodok :D és itthon visszanézve úgy érzem nagyon messze van a tökéletestől, úgyhogy az egészet újra kell majd venni, bah. Nem vagyok elragadtatva. De muris volt a maga módján, tanulópénz, na.(a kép instagrammon)
(a kép instagrammon)
Az új macska | Aztán többen lettünk eggyel - most egy ideig macskastop lesz nálunk, amíg tovább nem állunk a jelenlegi albérlatünkből (ez egy év ha minden a számításaink szerint alakul), közel egy hónapja láttam meg az Ebtelep honlapján ezt a képet, és majd' megszakadt a szívem (gondolom a Lucival való hasonlatossága miatt), végül megbeszéltük, és elutaztunk érte. meglehetősen rendezett körülmények között voltak a cicák, annyi rosszat hallottam az Ebtelepről, de pozitívan csalódtam (most legalábbis minden rendben volt), mindenki nagyon kedves volt, pedig gyakorlatilag tényleg az utolsó pillanatban estünk be.

A felső képen látható a delikvens, eredetileg Konyaknak szerettem volna hívni, de nagyon nem illik rá, az ideiglenes neve Milla lett, nagyon kedves, kissé harapós de tisztelettudó jószág, az egyetlen hátránya, hogy iszonyatosan göthös, kilógnak a bordái, ahogy simogatja az ember, meg lehet számolni az összes csontját :( Az első nap úgy evett, hogy attól féltünk, éjszaka meg majd összerókázik mindent, de nagyon szépen viselkedett. De tényleg nagyon sovány, amikor Mazsi hozzánk került, ő sem volt valami kerek, neki is a kelleténél jobban kivehetőek voltak a kis csontjai, de ehhez képest az smafu volt. Komolyan, amikor például eldobja magát, hogy vakarózik, vagy a hátára fordul, szabályosan koccan a földön, borzasztó! Gondolom szegénynek előtte sem volt túl jó helye az utcán, a sintértelep meg megviselhette az idegeit :(


Volt ott még pár nagyon szép cica, csak feküdtek és bizalmatlanul méregettek, volt, amelyiket idős elhunyt gazdája után "megörökölt" gazdái adtak le, voltak, amelyeket kintről szedtek össze, és borzasztóan sok volt a kölyök közöttük! Csak nyávogtak és nyújtogatták a kis fejüket, hogy mi ez a mozgás, szívszorító volt :( Viszont hallottuk, hogy rendszeresen jönnek és összeszedik őket innen a macskamentők, és viszik ki külföldre gazdásítani, ami tényleg működik is, anyu is mesélte, aki ugye Ausztriában él, úgyhogy némely szempontból azért megnyugtató. (Amúgy a fene sem gondolta volna, hogy micsoda pénz-biznisz rejtőzik a dolog mögött, ezt most nem fejtem ki, mindenesetre hallottam egy-két meglepő dolgot.)

Voltunk dokinál, állítólag nagy eséllyle lehetett neki korábban egy hasmenéses fertőzése, meg a pocakján találtunk egy nagy heget amit valószínűleg saját maga kezelgethetett, de szépen begyógyult, úgyhogy minden rendben van vele.

A többiek viszonylag jól fogadták, remélem, rendben lesz, picit harap, de csak figyelmeztető jelleggel, úgy "megfog", bántani nem bánt, gyakorlatilag ugyanolyan, mint a másik teknőctarkánk. (Az alsó képen van Luci, az első telknőctarkánk, szintén utcáról befogadott, de ő világosabb, és csak egyetlen fehér bajszocskája van, úgyhogy azért nem teljesen egyformák.)

itt és itt
instagrammon itt
instagrammon itt
Szabadidőről | Lássuk csak - ugye az elmúlt két hétben nem dolgoztam különösebben sokat, így egy csomó egyéb teendőre is jutott időm, a Nemgoth vallomásokat mindenki látta (őszinténszólva a Goth találkozó után meglepően megugrott a megtekintések száma pozitív irányba, na mondom te jó ég valaki rátalált aztán... :D mondjuk amúgy is gyanakvó vagyok, ha valamit 15-20 embernél többen kedvelnek - volt ugyan egy rövidke bandás poszt, de annak a linkje megjelent a zenekar Facebookos oldalán, úgyhogy az nem számít ilyen szempontból).
No mindegy, fő, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam, úgyhogy minden megy tovább :)

Alakulgat a takarítási-rendrakási projektem is, tudom, most gondolhatjátok, hogy mit nem tudott ez a nő két hét alatt rendet rakni, de őszintén szólva rengeteg holmim van, amit említettem már korábban is, és a sok egyéb mellett mindig csak arra jut idő, hogy szinten tartsam a dolgokat és ez így tök bosszantó. Na meg négy (most már öt) macska mellett nem egyszerű - állandó napi porszívózás, felmosás, stb., természetesen ezt nem panaszkodásként mondom, hiszen én vállaltam, csak aki nincs benne, annak valószínűleg nem kézenfekvő.

Amúgy amin most nagyonr ajta vagyok még mindig, az a selejtezés, egy jó nagy szatyornyi cucc összegyűlött (és még tuti lesz), nem csak ruhák, mindenféle, csak le kellene fotózni-méregetni és posztolnám, mert tuti kell valakinek (na meg egyszerűbb innen belinkelni csoportokba, nem pedig egyesével feltöltögetni, már ha épp nem tiltja ugye a szabályzat). Mert ugye fent voltam olx-en, amíg meg nem szűnt, aztán egy ideig jófogásra töltögettem a holmikat de tiszta halott az egész és kezelhetetlen, illogikus, vaterázni már nem fogok - bár az árai még mindig korrektebbek mint a jófogásé, meg nem is üzletszerűen szeretném ugye, csak megválni a használaton kívüli holmiktól... na mindegy, úgyis látni fogjátok, ha alakul valami. Ígérni nem ígérek semmit, mert azért ahhoz meg sok cuccról van szó, hogy pikk-pakk két nap alatt meglegyen, még ha neki is ülök becsületesen.

Nünü, az eperjégkrémes cica

Aztán mi van még... ami biztos, hogy
 • csinálni fogok egy fotósorozatot az említett botanikus kertről
 • szintén egy fotósorozatot a Blithe-féle ékszerekről
 • lesznek "kóborlós" vlog bejegyzések túrázós helyekről (már van is pár a gépen csak össze kellene vágni)
 • rendszerezni szeretném a blogon belül a dolgokat, a menük fent a fejlévc alatt hónapok óta nem frissültek (ez nem volt szép tőlem, tudom)
 • lehetséges egy új design is, bár még nem biztos, akármennyit nézelődök és tervezgetek, mindig úgy érzem ez a kis egyszerű jobb
 • kettő darab tíz pontba szedett vlogbejegyzés a goth szubkultúráról, aminek a témája még titok :)
Egyelőre ennyi, aztán majd alakulnak a dolgok.

9 megjegyzés:

 1. Olyan jó volt olvasni, hogy befogadtátok azt a cicát, most már teljesen meg fog változni a kis élete, végre rendes családban élhet :) Én is alig várom, hogy ha majd saját lakásunk lesz, akkor befogadhassak egy kutyust (cicám sajnos nem lehet, allergiás vagyok rájuk).
  Viszont bocsi, hogy így rákérdezek, de azok a pálcikás képek mik akarnak lenni? :D Olyan fagyi-szerűnek tűnnek. Nem lehet, hogy valamit rosszul linkeltél?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hittem, sríva fakadok, amikor oda értem, annyira egy hajszálon múlott időben, dolgoztunk előtte, nem tudtunk előbb elindulni, még így is kb. 3 órát vezetett anyu (örök hála neki érte ^-^)

   Persze, saját lakásban jobb, apum folyton morgott a cicák miatt, hogy minek járnak be a lakásba, sokat esznek stb. annak ellenére, hogy a kezdettől kezdve én fizettem a kajájukat, oltásokat, stb, meg én takarítottam utánuk ha "baleset" adódott.

   Aj szegény, rossz lehet neked, én el sem tudom képzelni cicók nélkül :(

   Azok vegán jégkrémek, csak azért osztottam meg, mert az egyik fekete, a másik sötétbordó és szerintem tök klasszan néznek ki :) Gondoltam belefér, elvégre is nyár van vagy mi a szösz :D

   Törlés
 2. Szeretjük olvasni, mi újság veled :)
  Olyan jó így a hajad, régebben szerettem volna hasonlóan hordani, de én bután nézek ki vele. Neked viszont nagyon jól áll :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :)

   Fú, már nem tudok mit kezdeni vele, borzasztó ebben a hőségben, ha összekötöm, azért rossz, ha kiengedem azért, zsírosodik a töve és lapul mert lehúzza a súlya, egy-két hete már-már a vágást fontolgattam :( Pont az egyik Facebookos csoportomban panaszkodtam róla, ez még nem olyan rossz így, mert szellős, de ennyiből már nagyon várom a nyár végét. (Vagy legalábbis egy kis lehűlést.)

   Én azokat irigylem, akiknek csontosabb arcformájuk van, ahhoz minden haj jól áll :)

   Törlés
  2. Mély, leplezetlen irigységgel tekintek azokra, akiknek bármi jól áll :D

   Nem tudom, én idén elég jól bírom, bár az én hajam valamivel rövidebb, mint a tiéd, csak elég sűrű. Csak azért nem hordom állandóan kibontva, mert irritál, ahogy hozzátapad az izzadt-naptejes bőrömhöz, meh. Képzeld, egyik barátnőm úgy járt, hogy nagyon befülledtek a szőrtüszői a melegtől, és ezerrel elkezdett hullani a haja. Muszáj volt vágatnia, hogy kicsit tehermentesítse a fejbőrét, mondjuk neki gyorsan nő, úgyhogy nem sajnálja különösebben.

   Törlés
  3. Látjátok lányok, pontosan ezek miatt nem kell nekem a váll alá érőnél hosszabb haj. Ez se nem hosszú, se nem rövid, nem húzza a fejem, viszont ez pont az a hossz, amit nyáron fel tudok tűzni rendesen egy ilyen csattal http://www.stoklasa.hu/fotkymaxi/230247_3.jpg?20141027104646 :D

   Törlés
  4. Én utáltam, amikor rövidebb volt a hajam, sehogy sem állt. Kell neki a gravitáció, hogy tetsszen és tudjam is kezelni. Szóval nekem megéri :)

   Törlés
 3. Szegény cicus, legalább most már jó helye lesz. :( :) Annyira sajnálom ezeket a kis gazdátlan állatokat... Több macskánkat is az utcáról fogadtuk be. Volt amelyik "csak" férges volt, de volt amelyiknek ki volt törve több foga, másfél centis seb volt a nyakán, amiről cafatokban lógott a bőr...
  Ők úgy vettem észre, sokkal hálásabbak, mint akik eleve szerető gazdinál nőttek fel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Istenkém, úgy sajnálom... :( Örülök, hogy befogadtad/befogadtátok őket. Legszívesebben az összeset hazahoznám, de amíg albérletben lakunk addig nem akarom feszegetni a határokat.

   A mienk kicsit girhes még, soványka de kezd helyrejönni, a többiekkel is jól elvan, együtt ugyan még nem alszanak, de láttuk, ahogy tisztogatják egymást, úgyhogy jó irányba halad a dolog :)

   Törlés