2015. március 13., péntek

Enchanted Polish | Lakk, amely elvarázsol

forrás: clawofcthulhu

Az A-England után nem hittem volna, hogy találkozok még egy olyan lakkcsaláddal, ami ennyire felkelti majd az érdeklődésemet, aztán szinte közvetlenül utána belefutottam az Enchanted Polish márkába, melynek weboldala igen minimalista, ám a Google, illetve a körömlakk-kedvelő bloggerinák képei igencsak figyelemfelkeltőek.Alapvetően a logója is tetszetős, a kis kísértetkastély-forma épület a kovácsoltvasnak ható kámea-alapon, a felirata is kis játékos, valamiért a mesebeli Csipkerózsikát, illetve Belle-t juttatja eszembe a Szépség és a Szörnyetegből.

forrás: rainydaymanis

Weboldaluk nagyon letisztult, már-már túlságosan is az én ízlésemnek, talán lehetne picit sejtelmesebb, de amíg a funkcióját ellátja, addig a kinézet másodlagos. Tudni kell, hogy kifejezetten nehéz elcsípni a kiszemelt darabokat, ugyanis korlátozott az előrendelés lehetősége is, illetve amikor felkerül egy-egy új szín, szinte azonnal elkapkodják, úgyhogy komoly kihívás.

Áruk enyhén szólva borsos, vásárolni is talán többet érdemes egyszerre, ugyanis 9 dollár a postaköltsége, több darab esetén darabonként kettő dollárral emelkedik az összeg. Így még kevésbé lehetne olcsónak nevezni (nem, szerintem egyáltalán nem lehet), de legalább lehetőség van spórolásra a postaköltségen, ha többet, illetve többedmagával vásárolna az ember (lánya), viszont ott jön a  gebasz ugye, hogy az egyazon darabból beszerezhető színek száma limitált, úgyhogy nehézkes. Érdekesség, hogy létezik "zsákbamacska" verzió is - minden hónapban kidobnak egy új árnyalatot, amit gyakorlatilag látatlanban lehet megvásárolni.

Plusz jó hír, hogy az állati kísérlet-mentes termékeket tesztelő Squeaky Nails blogon cruelity freeként szerepel, bízzunk benne, hogy valóban így van, és egy élet sem veszett oda ezeknek a szép kis üvegcséknek a tartalma miatt.

Nektek hogy tetszik? Álomdarabok vagy inkább felesleges pénzkidobás?

forrás: rainydaymanis
forrás: initiallacquer
forrás: clawofcthulhu
forrás: dannibean13
forrás: lacquertude
forrás: simplynailogical
forrás: xoxojencom

5 megjegyzés:

 1. Álomdarabok ÉS felesleges pénzkidobás :) csodaszépek, de nem fáj a szívem értük, ennyit már egy lakk sem ér. Meg aztán, ez a limitált példányszám, meg hogy úgy adják meg előre az időpontot, amikor rendelni lehet, valahogy túlmisztifikálja a dolgot, szerintem ha nem lenne ez a felhajtás, amit ugye a cég generál, fele ennyi sem fogyna a lakkokból.

  VálaszTörlés
 2. Csatlakozom az előttem szólóhoz - szépek-szépek, de ennyi pénzt nem adnék ki értük. Az árukból már ruhát tudnék venni :D Viszont gyönyörködni lehet bennük, mert tényleg szépek, bár olcsóbb verzióban is lehet kapni ehhez hasonló különlegeseket. Nálam még mindig a Picture Polish az a márka, amiért még hajlandó vagyok fizetni, azon túl már csak álmodozom.

  VálaszTörlés
 3. Nekem nagyon tetszik ez a minimalista weblap, de nagyon kár, hogy éppen csak 6 darab volt a webshopban. Imádok lakkokat nézni :D

  Lehet, már többször linkelted squeakynailst, de most, hogy ennyire érdekel engem is a témának ezen része, nagyon felfigyeltem a linkre :D Köszönöm, szuper körmök vannak itt. Én most a pasztell színekre vagyok rákattanva, bár nagyon szeretnék egy mély sötétkéket és egy sötét lilát, mert utóbbiból csomóm volt, de elfogytam :((

  Szerintem egyébként álomdarabok, és nagyon tetszik a logó is, de kétezernél többet én sosem adnék ki egy lakkért - sőt, általában ezernél többet se nagyon :/

  VálaszTörlés
 4. Óóó...ha ezt H.P.Lovecraft láthatná!

  VálaszTörlés
 5. Énse adnék ki érte ennyit.Nekem tökéletesen megfelel az Oriflames lakk.^_^ Sok lakkot kiprobáltam es az legalább növeszti is a körmöm.

  VálaszTörlés