2014. november 19., szerda

Helyzetjelentés

 Mert azért három-négy naponta úgy érzem, illene írnom, meg amúgy is, ha egyszer itthagyom szegény oldalt egy hétre, nehézkesen akaródzik újra összeszednem a gondolataimat és nekiülni, pedig szeretek ám írogatni, csak... a fene tudja. Pedig félkész állapotban van a beszámoló másik Gyacsenko könyvről, aztán majd a harmadiknak is nekiállnék - megfogadtam, addig nem olvasom el, amíg össze nem szedtem az Arszen...-ről a gondolataimat, mert ismerem magam, tudom, hogy mennyire magával fog ragadni, és akkor már nem fogom tudni úgy leírni az érzéseimet, ahogy szerettem volna.Egyébként tervben van felkeresni az itteni könyvtárat is, de valahogy nem jutottunk még el odáig, csak gyakorlatilag a város másik felén van, meg valahogy mindig sikerült fontosabb elfoglaltságot találni. Na de ami késik, nem múlik, ha nem dolgozok karácsonykor és nem is éppen a rokonoknál leszek, jó lenne egy nagy halom könyv közé bevetni magam.


Még a múlt héten voltunk néhány osztrák kisboltban, a fenti két kép a KIKben fogadott, az alsó a Tedi-ben, hát vissza kellett fognom magam, hogy ne vegyek egy huszadik csipkés nyakláncot, mert olyan szépek voltak, és egyáltalán nem drágán (kb. 1000-1500 forintért - oké, tudom, Ebay, de élőben akkor is juj :D), de gyanúm szerint úgyis van mindig belőlük, most meg azért vannak fontosabb dolgok is. Mindegy, azért vérző szívvel szemeztem velük egy darabig.
Viszont a középső, halloween-es koponyás szörnyűségek annyira nagyok :D Csináltunk egy csomó képet B-vel, ahogy ott áll mellettük, jó móka volt, kár, hogy ilyen normálisabb, nem atomgagyi holmikat magyar üzletben nem találni.


Ők pedig cicók megint, Maszkocska, Nünü és a Luci.
Valakinél valami ötlet, hogy mivel lehet megszüntetni a hajnali kergetőzéseket...?
És örömteljes - egyben elszomorító - módon kiderült, hogy kint valóban csak 300 forint körül mozog egy liter szójaital, amíg otthon nem lehetett találni 5-600 ft alatt, néha az Aldiban 400-ért esetleg, de abból meg csak egyféle ízű volt. Oké, tudom #veganproblems vagy ilyesmi, de higgyétek el, nagyon bosszantó. Amúgy nem vagyok nagy növényi tej fogyasztó, de bizonyos dolgokat nem lehet normálisan elkészíteni normális növényi tej nélkül. Viszont azoknak, akik szintén cruelity free-elvet vallanak, azért van okuk örülni, mert egyre több helyen látni mindenféle hasonló italokat, de szvsz nevetségesen drágán, főleg a tehéntejnek csúfolt léhez vagy az otthoni előállításhoz képest.
Megnéztük az Amfiteátrumot is, félelmetes volt belegondolni, hogy mekkora mészárlás folyhatott ott, mennyi állat és ember veszíthette az életét ott annak idején (ennek ellenére máris felmerült, hogy van egy remek helyünk csúszkázásra, ha leesik a hó :) ). Tetszik, hogy ennyi erdős terület veszi körül a várost, bár sajnos még nem fedeztük fel igazán, korántsem, de van még időnk bőven. 

(Egyébként a második videobejegyzésen dolgozok, szintén egy már feldolgozott /kevésbé szubkultúra-releváns/ témáról, az informatikus-könyvtáros felsőfokú képzésről.Ha kifejezetten érdekel bárkit bármi - ésszerű keretek között persze -, az írjon bátran. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése