2014. november 12., szerda

Aki munkát keres...

...az önéletrajzot ír, fényképezkedik, telefonál, keresgél, idegeskedik,emaileket ír, nyomtat, elbeszélgetésre megy, telefonál, izgul, örül, rácsodálkozik, bosszankodik, mások tapasztalatai után kutat a neten, apróhirdetéseket olvas az újságban és különböző oldalakon, leinformál, szaladgál ide-oda, állásinterjúra megy, még jobban izgul, kiborul, lenyugszik, rájön, hogy rengeteg munka van, amit simán betölthetne, de nem akar, kiderül, hogy a szakmuka igenis keresett dolog, úgy érzi, nem tud semmit és nem jó semmire, persze tudja, hogy nem így van, fél, hogy nem hívják vissza, de néha jobban fél attól, hogy visszahívják - próbálkozik, próbálkozik és próbálkozik.

És még azt hittem, annyi az egész, hogy küldök öt emailt aztán kész.
Szóval ezért nem vagyok mostanában :)

7 megjegyzés:

 1. Ez pontosan így van, szívemből szólottál!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó, hogy írtál, legalább nem érzem magam olyan veszettül egyedül ezzel a dologgal :D

   Törlés
  2. Nyugi, majd lesz valami :)
   Egyébként erről: " rájön, hogy rengeteg munka van, amit simán betölthetne, de nem akar" egyből eszembe jutott a rengeteg ingatlanközvetítős hirdetés (én elhiszem, hogy bitang pénzek mennek ott, de egy ingatlanosnak nincs semmi élete, mert a munkaidőt az ügyfelek szabadidejéhez kell igazítani), a "összetett irodai munka" címszó alatt futó többtucatnyi gyomorforgató telemarketinges meló és azok a tikárnői hidetések, amihez egész alakos fényképeket kérnek (biztos csak iratokat kell pakolni meg telefonálni, persze...).

   Törlés
  3. Tudom, csak nem számítottam, hogy így működik a dolog :)
   Mehetnék én már holnap dolgozni, de egyelőre még várok, hátha valami normálisabb akad, aztán mellette folyamatosan keresgélek, a pénz az pénz. (Itt rengeteg a takarítói, pultos, eladó, pincér, konyhai, gyerekvigyázó, takarító, árufeltöltő/pénztáros, újságszóró hirdetés, és akkor még csak az apróhirdetéses oldalakat néztem, a "normálisabbakat" /=irodai, profilomba illő/ nem...)
   Ajj, a barátnőm, aki velünk lakik ugye, pont ma ment ilyen ingatlanközvetítős helyre megbeszélésre, hát nem valami szívderítő... mert jó, ha ügyes az ember, jó beszélőkéje van meg minden, de ha nem jön össze? Nincs semmi fix, eh... főleg pályakezdőknél azért ez elég gyér. Vagy nem tudom, lehet csak mi vagyunk túl pesszimisták :D
   A második felére meg nem is mondanék semmit :(

   Törlés
 2. Óh, sok sikert! Ne add fel =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Dehogy adom, kihívás a maga nemében, sőt! :)

   Törlés
 3. Na igen... Ismerős azt hiszem- és akkor a végén vissza se hívnak,feleslegesen izgul az ember.

  VálaszTörlés