2014. június 8., vasárnap

A virágos fűző

Az egész úgy kezdődött, hogy Ebay-en feliratkoztam néhány kulcsszóra, és amint felkeresem a nagy virtuális (többé-kevésbé) kínai piacot,a kezdőoldalon listázza a legutóbb feltöltött holmikat, és én pár napja ebbe futottam bele:
forrás. ebay

Igen, tudom, hogy a legkevésbé sem felel meg annak, amit úgy az ember egy goth stílusú leányzón elképzelne, de olyan szinten megtetszett az utóbbi időben ez az (ál)vintage, romantikus stílus, hogy wishlistre került azon nyomban. Bár az ára mindössze háromszáz forint körüli volt, érdeklődés után kiderült, hogy az eladó leányzó szívesen postáz Magyarországra is, csak majdnem négyezer forintért, ami pedig már nem olyan jutányos - főleg Ebayes körülmények között, egy használt holmiért.

Arra gondoltam, hátha akad talán újonnan egy hasonló, hiszen eddig nem nagyon láttam ilyet - persze nem is nagyon figyeltem, hiszen nyilván nem erre a  szín- és mintavilágra orientálódtam korábban. (Ezek után sem, ne tessék aggódni, mindössze egy-két darabról van szó - nézegetni szép másokon, de aligha lennék képes ilyesmit viselni.) kis keresgélés után (nagyon kreatív módon "floral corset" keresőszavakkal) találtam is hasonlót, akciósan 2 900 forintért, de... nem is tudom, olyan furák a színei. Mintha sárgásabb lenne, nem?

a hasonló fűző, 2900 ft, forrás: ebay
Hiába öröm, hogy pont le van árazva, amúgy sem túl drága, viszont mihez kezdjek egy narancssárga darabbal, ha valójában nem is olyat szeretnék? Vagy csak a kép hibája, mert túlexponált, photoshoppal kivilágosított, és a többi?
Gyötrődtem egy darabig rajta, az első örömöm hamar elszállt, viszont kicsivel később belefutottam ebbe,

a csúnya képes stock fotója, 3240 ft, forrás: ebay
ami gyanúsan hasonlított a sárgás árnyalataival az azonosnak hitt darabra. Az a durva, hogy még itt is elég nehéz eldönteni, hogy vajon az eredeti (használt) képen ez van-e, de elég hamar kiderült.

az áhított darab újonnan itt 3450, itt 3240 forintért

Volna. Ugyanis csak a stock fotók alapján azt mondanám, hogy ez két különböző darab, de... az egyik aukcióban gyakorlatilag a két kép ugyanúgy a "sárga" szín alatt található meg, és furcsa módon mindkettő kép az eladni kívánt darabot illusztrálja, pedig szerintem láthatóan más árnyalatban pompáznak, és a virágok mintája is - bár hasonlóak -, mégsem egyeznek meg. (Vagy csak maga az anyag miatt lehet vajon ilyen?)


Létezik halványzöld, rózsaszín meg narancssárga színben is, de érthető okok miatt nyilván inkább a bézses árnyalattal szimpatizálok. A korábbi hasonló ebay-dilemmás posztban linkelt szoknyával nem lett semmi - pontosabban megbékéltem vele, hogy nem igazán illik a ruhatáramba, viszont ez a fűző... jó lenne. 

Annyira tanácstalan vagyok, és szeretnék egy szép emléket diplomaosztóra, viszont most igazén nem rúghatok ki a hámból, de ennyit még rászánnék, viszont annyira nem akarok csalódni :/ 

Szerintetek ez ugyanaz a darab lehet csak eltérő fotóval - más színerősségű képekkel, de amúgy ugyanaz a darab a valóságban, vagy két különböző mintáról lehet szó?


5 megjegyzés:

 1. Én úgy nézem, hogy ugyanaz, legalábbis egymás mellé kinyitottam a fotókat, külön-külön fülekre, és összehasonlítottam a virágokat.
  Azért tűnik másnak, meg többféle virág van a mintájában, és ugye mikor hol vágják el az anyagot... Ezért csúsznak a virágok össze-vissza. Na, ez marha értelmes volt :D
  Aranyos egyébként a fűző, de én nem merném megvenni, mert ha pont egy olyat küldenek, amin pont úgy állnak a virágok, ami nem tetszik (pl. ha az egyik oldalon sűrűbbre sikeredett szabni), akkor megette a fene. Rizikós :/

  Selania voltam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is azt gyanítom, hogy ugyanaz lehet, mert a használt fotóján a mintákon vannak ilyen kis rügyek, vagy ki nem bomlott kis virágkezdemények, amik a narancssárgásabb képen is ott vannak, de a rózsaszínes-bézsesen nincsenek. Értem én, értem én, értelmes volt :)
   Hát most, hogy mondod :D :/ Mert a nem-stock fotón egészen szép, szívesen elfogadnám, de igazad van... ha épp nem úgy kerül oda az anyag :/ *sóhaj*
   Szerintem azért csak megveszem majd, csak nagyon megnézem, honnan, ahol értelmes a stock fotó, talán a termék sem olyan tré (bár fürödtem már be egyszer egy kétdolláros szoknyával...)
   Köszi, hogy írtál :)

   Törlés
 2. Meg hát a fényviszonyok, a kontrasztok, a vaku miatt is másnak néz ki...

  Megint én voltam :D

  VálaszTörlés
 3. Szerintem teljesen ugyanaz a kettő fűző - s szerintem vedd meg! Megérdemled, továbbá miért is ne? Független attól, hogy az ember milyen stílust képvisel vagy nem, ha tetszik neki valami, akkor tetszik neki, többé-kevésbé valószínű, hogy jól is érezné magát benne.., és ha valamibe jól érzi magát, sugárzik, akkor igenis elbírja a személyisége. Egyébként gyönyörű, és különleges darab :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mostanra már én is úgy gondolom, aztán ha mégsem olyan lesz, a csudába vele, eladom, biztos vagyok benne, hogy van, akinek meg pont a másik árnyalatban tetszik :)

   Facebookon írta valaki, hogy akkor már lehetne "rendeset", acélmerevítőset, stb., viszont azért annyira meg nem hiszem, hogy sokszor viselném, hogy egy extra tartós darab kellene, tízezreket meg nem szívesen adnék ugye ki egy ritkábban használt darabra...
   Szóval aztán eldöntöttem, hogy megrendelem, kb egy hónap múlva majd kiderül, milyen élőben :)

   Törlés