2014. június 9., hétfő

A legperverzebb... - hogy micsoda?!

Igazából csak azt nem értem, pontosan mi a perverz - a homoszexualitás, ami mára többnyire elfogadott a fejlett országokban (és a képről nem is feltétlenül szűrhető le), az, hogy szoktunk nevetni is, hogy vannak CSINOS goth emberek is (jaj...), esetleg hogy van, aki vörösre festi a haját - vagy úgy általánosságban, hogy azért egy fesztiválra kiöltözik az ember.

forrás: Velvet.hu

Valahogy eddig sem voltam túlzott barátságban az efféle bulvárlapokkal (legyen az nyomtatott vagy online formájú), de azt hiszem, nem ettől a cikktől fogok rászokni.

Csak néhány megjegyzés, mert már nincs kedvem ezen bosszankodni: a WGT mióta Steampunk fesztivál, aki átlagosan sminkel goth létére, az már nem is sminkel (?), miért kell "medúzaasszonynak" titulálni szegény nőt - minek ír bárki bármit olyasmiről, amit nem ért? Saját butaságát idétlenül próbálva elviccelni inkább szánalmas lesz a végeredmény, mint humoros. A "dekoltázs utal a szexualitásra"? Ejha. Bár nem tudom, mit várhatnánk egy tájékozatlan újságírótól (mert ez alapján minden szívfájdalom nélkül merem tájékozatlannak nevezni), aki egy féltucat random fotó alapján próbál erőltetett jópofizással megfelelni a kötelező karakterszámnak. (Bár örüljünk, hogy a már-már kötelező lealacsonyító, alpári képaláírások most valahogy kevésbé voltak kreatívak, bár a matróna szót mintha pejoratív értelemmel vélném felruházni, bár lehet ez csak az én hibám.)

De valaki magyarázza meg, ezt az egészet miért pont a perverz szóval kell eladni?


Nektek mi a véleményetek? Csak én vagyok most különösen érzékeny erre a témára?

2 megjegyzés:

  1. Nem, ami azt illeti, nem csak téged idegesít a cikk, ezen én is jócskán kiakadtam. Valami undorítóan jópofáskodó stílusban van megírva az egész, és úgy üvölt belőle a tájékozatlanság és a nagyképűséggel takargatott hozzá nem értés, hogy be kell fognom a fülemet. Nem is tudom, mi a kedvencem: a "perverz" és a "matróna" szavak helytelen alkalmazása, az, hogy a dekoltázs utal a szexualitásra *Kyra elvonul a sarokba röhögni*, az, hogy a vörös hajú lányon "csak fehérnemű van" (fiamlányom, nem láttál még mídert?), vagy hogy a rendkívül fölényes és marhára tájékozott tisztelt "újságíró" nem tudja, mi a sugar skull arcfestés. Már a címnél kiakadtam, és ahogy tovább olvastam, úgy kezdett szépen forogni a jóízlésem a sírjában. Ez az egész cikk egy szenny, az írója pedig szinte könyörög, hogy valaki mutassa be a bakancsa talpának. Blargh. *mélylevegő* Megpróbálok lenyugodni, de rettenetesen dühít az ilyen lekezelő hozzáállás.

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlet. Nyugodt, mértéktartó hozzászólást szándékozom eszközölni...Nos;ha már szakkifejezéseket használ az elkötelezett ,nyilván nem(?) megélhetési újságíró úr legalább vehetné a fáradságot némi-nemű, avagy némi nemi Google-zásra(szép magyar szó, tudom) azzal kapcsolatban hogy mi a perverzió...Ha már DSM -SZAKKÖNYV SZAKFOGALMAKAT ALKALMAZ... Nos,ha az a némileg "savanyú szőlő"jellegű tevékenység a klinikai szak-pscihológia megítélése szerint perverzió(minő animizmus!) akkor sem kriminalisztikai kategória,hogy ne beszéljünk a demonizálásról mint olyanról.(Mágiára a boszorkányokkal!-szóvicc tőlem,nem én vagyok a forrás.) Nem szólnék most részletesen arról hogy kis híja kéztartással megszavaztatott az a rém-kép miszerint FIGYELEM!!! a szerelem mint olyan...POLIMORF(sokalakú) perverzió mivel ha másban keressük a boldogságot és kielégülést(kösz Freud!) akkor kategorizálhatóak vagyunk eképp. Hála a Kategorikus Imperátornak a munka-hipotézis eme túlhajtott változata NEM került megszavazásra, és így nem került be az említett szakkönyvbe. (12 vezető szakember együttes kézfeltartása kellett volna hozzá,ismerős e mágikus szám?) Az aberráció kevésbé sértő (ámde sértő) kifejezés lett volna mivel az fénytani jelenségekre is vonatkozik. A dekoltázs mint utaláás? A virág,illetve gesztus-nyelv eme finomságai miért ismeretlenek számomra?! Most nem értekeznék, az elsődleges és másodlagos nemi jellegeken sem a gender-kutatások kevéssé objektív voltán. Kinek mi a fétise... A túlzott szakértés csapdájába sem kívánván esni nem értekezek arról hogy a nők (állítólag) azért részesítik előnyben a zsír, és kalóriadús ételeket hogy szaporodási mutatóik hangsúlyozzák ezáltal. Még csak olyan nagy szakértelem sem kellett volna a cikk meg(ny)írásához, hanem valami amit mérték-tartásnak, és jó ízlésnek szoktak volt nevezni, és legalább annyira kategorizálhatatlan mint a perverzió. Az újságíró úr a matróna szót nyilván valami ódonász, anakronisztikus negatívummal(!!!) asszociálja egy idős hölggyel aki nem a kor ízlésének megfelelően öltözködik. A bakancs-talp nem indokolt. A cikkecske írója nyilván nem párbajképes...és saját szakterületén már amennyiben azok a szavak is igen könnyeden megsemmisítő morális vereséget szenved,akár tápcsatornájának felső nyílását nyitja ki,akár tollat ragadnak fizetett ujjai, akár billentyűkön krampácsol.

    VálaszTörlés