2013. január 29., kedd

Boszi-divat "dark módra"

(Közzéteszem itt is, hadd maradjon meg sokáig, érdekességes...) Az alábbi képet a Hungarian Industrial Scene Facebookos oldalán találtam (tessék bátran lájkolni, aki szereti az elektro-industrial és hasonszőrű muzsikákat, az nagyon fogja szeretni).

Kattintásra növekszik
Mondjuk a felvonultatott darabok között azért akadt néhány értelmesebb is, viszont nem teljesen értem, hogy mi köze ennek a boszorkányosdinak a goth szubkultúrához.  A dolog érdekessége, hogy az LD50-en enyhén szólva gunyoros riposztot is kapott az esemény, ami valljuk be, azért csak érthető, hiszen még így komolyabb előzetes ismeretek nélkül is érezhetően nem stimmel valami az egésszel.
Mondjuk elég a cikkre vetni egy pillantást, érezhető a hitelessége, igaz, 2003-ban történt az eset, viszont legjobb tudomásom szerint a goth szubkultúra Angliából indult és nem az USA-ból, és - lehet, hogy csak bennem él ez a kép - de nem csak az amcsikra /volt/ jellemző a "kányáskodás". Valahogy az itthoni nagyon zárkózott életet sem tudom elképzelni, hisz' az ezredforduló után azért már voltak alter/goth közösségi oldalak, rendezvények, fesztiválok is, a koncertekről nem is beszélve. (Arra már nem is térek ki inkább, hogy mégis miért nem kellene a fekete csipkés ruhákat a boszorkánysággal összekapcsolni, mert még a végén megsértek valakit... :D) Kicsit olyan "mákostejbelecsó" nekem ez az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése