2013. június 17., hétfő

Gothnak lenni - télen, nyáron | 15+1 tipp nyárra

Ha valaki szeret különlegesen öltözködni, az egészen biztosan szembesült már a ténnyel, hogy milyen nehéz megfelelő téli és nyári ruhákat találni - meg úgy egyáltalán, a naposabb hónapokban nem megfőni, illetve amíg hull a hó, valamit tenni az ellen, hogy le ne fagyjon semmije.

Gyakorlatilag nem is értem, a legtöbb ruha pont olyan időszakra való, amikor még nincs negyven fok, de a hó sem esik - viszont itt, magyarországi körülmények között ez a tavasz-ősz időszak gyakorlatilag napokra csökkent az elmúlt pár évben. No ez kissé kényelmetlenné teszi a dolgokat.

Összegyűjtöttem azokat a gondolatokat, illetve összeírtam azokat a tapasztalataimat, amiket érdemes lehet megfogadni, hogy kicsit jobban elviselhetőbben teljen a nyár - még így, feketében is :)


 Napfény! :D



A ruhák és a napsütés

1 - Még ha nem is szeretnéd, vagy nem érdekel, esetleg nem is lehetséges, hogy hófehér legyen a bőröd, akkor is használj naptejet. Ne hagyd ki a lábaidat, az arcodat, és a mellkasodat sem. (Ha hosszú a hajad, és kiengedve hordod, ne gondold, hogy majd a tincsek megvédenek... tapasztalat :D)

2 - Elő a (rövidebb) szoknyákkal, ujjatlan felsőkkel, könnyed anyagokkal, a bársony visszakerülhet a szekrénybe, elő a vékony csipkével :) Áldásosak a pamut, nem-nejlon cuccok, minden, ami jól szellőzik.

3 - Még ha te is vagy a legnagyobb bakancsmániás a környéken, szerezz be egy sarut, vagy szandált. vagy ha nagyon nem fűlik hozzá a fogad, érdemes legalább egy nyári és egy téli bakancsot beszerezni - míg az utóbbi melegebb, vízálló, az előbbi jó, ha vékonyabb és jobban tud szellőzni. (Nekem pl. ehhez hasonló van, csak szár nélkül, igaz nem sokat viselem, viszont jól néz ki szoknyával. :) )

4 - Ha eddig nem tetted, ideje, hogy keress néhány színes, vagy fehér ruhát - vagy fedezd fel a natúr színeket. Még ha nem is jönnek be végül, legalább kipróbáltál valami újat. :)


Devilnight via Pinterest

5 - Itt az ideje az ékszereknek és a kiegészítőknek! Télen sajnos nem sok látszik a karkötőkből, a nyakláncok is elvesznek a sok-sok ruha között, egy egyszerű öltözet frankón feldobható egy kis különleges kiegészítővel - legyen az egy érdekes nyaklánc, egy különleges öv,  vagy egy ujjatlan (bőr)kesztyű.

6 - Talán itthon nem annyira hétköznapi látvány és kissé furcsán nézhetnek majd rád, de ha bátor vagy, szerezz be egy szép csipkeernyőt vagy legyezőt.

7 - Gondold át, hogy a (kora)reggel felfestett smink vajon hogyan fog kinézni estére? Télen nem gond, hiszen nem sok rá az esély, hogy leolvadna, viszont most annál inkább. Érdemes szemceruza helyett tust használni, vagy kifejezetten vízálló termékeket - főleg, ha a vízparton is szükségességét érzed a sminknek.

8 - Tedd nyár-kompatibilissé a frizurád, vagyis próbálj ki új dolgokat: tűzd fel, kösd össze lófarokba vagy copfokba, fond be, vagy ha már nagyon unod a hajad, akkor érdemes kipróbálni valami újat.
Különben is, ha nincs iskola, nincsenek mogorván méregető, házirendet lobogtató tanárok/oktatók. Vagyis két és fél hónapnyi kreativitás következik - nem kell elszánni magad semmi végletesre, rengeteg hajszínező közül lehet válogatni. Miért is ne, ki tudja, később lesz-e rá lehetőség? :)

9 - Napszemüvegek. A napszemüvegek klasszak és felettébb hasznosak.

10 - Ha mindenképpen fűzőt szeretnél viselni, vegyél alá valamit, mert ilyen melegben mindenki izzad, és akaratlanul is tönkreteheted a kedvenc darabodat.


Egyébként érdemes kipróbálni ilyenkor carmen-típusú, buggyos felsővel felvenni pl. a derékfűzőt, mert egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt máris megoldott a "ne érjen a bőrhöz a fűző anyaga" probléma.

forrás: theawl.com

Életmód meg minden más

- Nagy melegben különösen fontos, hogy odafigyelj, nehogy kiszáradj, nem csak a közérzeted lesz tőle rossz, szélsőséges esetben még el is ájulhatsz. Igyál sokat, egyél sok lédús gyümölcsöt, zöldséget. Ki tud ellenállni egy szelet dinnyének, limonádénak, vagy egy kis szörpnek jégkockákkal? :)


forrás: gothicnarcissus



Programok odakint

- Végre itt az idő, hogy önfeledten szórakozzunk, se az dolgozatok/vizsgák iránt érzett aggodalom nem árnyékolja be a napjainkat, nincs istentelen hideg - és az eső sem zuhog, hát akkor itt az ideje, hogy kimozduljunk egy kicsit. Itt a koncertek, fesztiválok szezonja.

- Ha inkább baráti társaságra vágysz, menj el egy (goth) találkozóra, vagy szervezz te magad egy talit, ahová összegyűjtöd a kedvenc ismerőseidet, haverjaidat és barátaidat, akikre nem sok időd jutott a nagy tanulásban/munkában. Vagy itt az idő, hogy találkozz az eddig nem látott, de megbízható netes ismerőseiddel.

- Ha szeretsz rajzolni, festeni, menj ki egy közeli szépséges helyre, legyen az emlékmű, tópart, erdő, rózsakert, régi kastélyrom, vigyél magaddal ételt-italt, papírt és ceruzát, festéket bőven - na meg egy-két jó barátot, rádiót, és éld ki a művészi hajlamaidat. Csinálj képeket bármiről - vagy vigyél magaddal pár barátot, testvért, vagy a társadat és hülyéskedjetek egy kicsit, mindenkire ráfér.


[Link]



- A nyár tökéletes az esti, éjszakai sétához, ráadásul akkor már nem is olyan fojtogató a hőség.

- Kezdj bele valamibe, amit eddig halogattál: vedd elő a kreativitásod és alkoss, nézd meg a filmeket, amiket már ezer éve szeretnél, csökkentsd a könyves várólistádat, válogasd át a ruháidat, mi kell és mi nem, illetve vedd elő azokat, amiket eltettél, hogy "majd egyszer megvarrom", és láss neki, kezdj el blogolni, sportolj, tanulj meg valami olyasmit, amire mindig is vágytál. Utazz, menj el a Balatonra, vagy valamilyen tópartra, és érezd jól magad :)

A klasszikus... :) Link

Ja, és ha teheted, zuhanyozz sokat, maradj az árnyékban, ne tedd ki magad közvetlen napsütésnek - de ez nem azt jelenti, hogy egész nyáron a pincében kellene kuksolni :D

Remélem, tudtam néhány hasznos tanácsot adni. Kifejeltettem valamit? Szólj hozzá bátran :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése